Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Balet Spectacole

Carmen – spectacol de balet @ Casa de Cultură Cluj

Carmen – spectacol de balet @ Casa de Cultură Cluj

Carmen – spectacol de balet @ Casa de Cultură Cluj

Premieră – Spectacol extraordinar de balet în două tablouri

Fie că ai citit cu sufletul la gură nuvela “Carmen” a lui Prosper Mérimée, fie că te-ai îndrăgostit de ritmurile spaniole și muzica lui Georges Bizet, când auzi de personajul Carmen nu poți rămâne indiferent, fie că-ți inspiră pasiune, trăiri intense, tandrețe și dramatism deopotrivă, sentimente dintr-o altă epocă!

 

N-ai auzit de Toreador și de coride, luptele cu tauri? Nu-i nimic, îți spunem noi toată povestea, în pași de muzică și dans la superlativ, trebuie doar să vii în sala de spectacol, pregătit să te lași cuprins de povestea balerinilor noștri și de frumoasa muzică a lui Georges Bizet și Rodion Shchedrin.

 

Muzica: Georges Bizet – Rodion Shcedrin

Scenariul de balet: Vlad Sebastian, după nuvela omonimă a lui Prosper Mérimée

  • Ansamblul de balet al Operei maghiare din Cluj-Napoca
  • Ansamblul de balet al Teatro D’Opera Italiana
  • Ansamblul de balet al Operei Vox

 

Baletul Carmen are același fir narativ și dramaturgic ca și spectacolul de operă cu același nume, recunoscând ușor temele melodice ale lui Georges Bizet, teme melodice și efecte sonore dezvoltate și adaptate de Rodion Shcedrin pentru balet, un titlu de balet care ține capul de afiș al marilor case de operă din lume, un titlu ce va fascina întotdeauna publicul spectator prin iubirea și forța ei, prin pasiune, prin intrigi și trădări dar și răzbunări crunte, sentimente puternice dar și contradictorii în același timp.

 

Sursa: Opera VOX – Facebook

 

 

 

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută