Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Discuție

Artist Talk @ Insomnia Café&Bistro

Artist Talk

Artist Talk @ Insomnia Café&Bistro

Artist Talk – Despre practica de atelier

MATCA artspace are plăcerea de a vă invita la o serie de discuții despre practica de atelier la Insomnia Café (strada Universității numărul 2, etajul 1)

Vom vorbi împreună cu Răzvan Botiș, Oana Fărcaș și Vlad Olariu despre tehnicile, materialele și metodele pe care le folosesc in realizarea lucrărilor lor, dar și procesele mentale ce stau la baza practicii lor – de la cum gandesc culoarea, forma, compoziția – la ce anume aleg să reprezinte.

Fiecare invitat va susține o prezentare de aproximativ 40 de minute urmată de Q&A din partea publicului și a organizatorilor. Intrebările si curiozitățile sunt mai mult decît binevenite, așa că așteptăm să se alăture în special artiștii locali interesați sa cumuleze informații practice.

Artist Talk: Discuțiile vor avea loc în limba română.

Răzvan Botiș s-a născut in anul 1984 in Brașov, Romania. Locuiește și lucrează în Cluj-Napoca. În 2019 și-a obținut doctoratul la Universitatea de Artă și Design, Cluj-Napoca.

Oana Fărcaș este o pictoriță contemporană română care trăiește și lucrează între Târgu Mureș și Cluj-Napoca. Este cunoscută mai ales pentru picturile sale figurative onirice și suprarealiste, pline de culoare, obiecte simbolice și narațiuni complexe. Este una din artistele representative ale școlii de pictură locale. Născută în 1981 la Cluj-Napoca, România, Farcas își încarcă picturile cu referințe istorice sau din lumea mainstream. Compozițiile sale figurative suprarealiste poartă un puternic simț al misterului și al enigmei, creând o imagine onirică.

A avut expoziții personale și de grup la instituții renumite precum Hugo Voeten Art Center din Herentals, Belgia; Mind Set Art Center din Taipei, Taiwan; Fundația Françès din Senlis, Franța; Louis Vuitton Espace Cultural din Paris, Franța; Kunsthalle Atena din Atena, Grecia; Centrul de Artă Peugeot din Paris, Franța; Mucsarnok Budapest Kunsthalle din Ungaria; Muzeul de Artă Modernă Kunsten din Aalborg, Danemarca; Muzeul de Artă Aarhus din Aarhus, Danemarca; CCA Kunsthalle din Mallorca, Spania; Espace Tajan din Paris, Franța; Muzeul Brukhental din Sibiu, România și Muzeul de Artă Contemporană din Miercurea-Ciuc, România.

Vlad Olariu-Născut în 1983, Roman, România, trăiește și lucrează în Cluj, România

Vlad Olariu se dedică în principal sculpturii și instalației. Lucrările sale sunt construite în jurul ideilor de monumentalitate și eroism. Alternează între eroism și antieroism, monument și anti-monument, capodoperă și anti-capodoperă punând în discuție semnificații politice, istorice, sociale sau individuale.

Artist Talk : MATCA artspace este un spațiu independent inițiat și curatoriat de trei artiști vizuali (Alexandra Mocan, Alexandru Muraru, Matei Toșa) din Cluj-Napoca, fondat in 2017. În cadrul proiectelor pe care le desfășoară, inițiativa urmărește să repereze felul în care arta se formulează în prezent, în special pe plan local, având ca motivație integrarea în spațiul vizibil a unor practici care reflectă posibilitățile de dezvoltare și reflecție ale artiștilor într-un timp în care valorile se modelează și remodelează constant.

Artist Talk ; Prin organizarea de evenimente periodice, inițiativa propune să investigheze producția vizuală contemporană prin prisma elementelor și a contextelor ce stau la baza creației artistice. O altă miză importantă a spațiului este aceea de a parcurge un rol de instrument de cercetare în artă locală din Cluj, care aduce în contact publicul cu artiștii și creează un dialog non-ierarhic între artiștii tineri și cei consacrați.

Artist Talk : Multumim partenerilor Insomnia Café pentru găzduire!

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută