Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/07/2025
Eat & Drink Viața Orașului

Sarmalele cu caracatiță – noul val din bucătăria românească, în premieră națională la Brașov

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Sarmalele cu caracatiță – noul val din bucătăria românească, în premieră națională la Brașov Share Sarmalele cu caracatiță – noul val din bucătăria românească, în premieră națională la Brașov
Sarmalele cu caracatiță – noul val din bucătăria românească, în premieră națională la Brașov


Haplea, lanțul de restaurante cu specific românesc, lansează în ediție limitată un preparat complet neașteptat: sarmalele cu caracatiță.

Acestea vor fi disponibile exclusiv în perioada 17–23 iulie, în toate cele patru locații din Brașov. Este singurul loc din România unde poți gusta această reinterpretare curajoasă a rețetei tradiționale.

Disponibilă doar până pe 23 iulie, în cantitate zilnică limitată, rețeta este o premieră națională și face parte din provocarea culinară lansată cu ocazia Săptămânii Mediteraneene din foodcourt-ul Magnolia Shopping Center. Iar răspunsul Haplea a fost cât se poate de curajos: Dacă tot adaptăm meniul, am decis să mergem până la capăt”.

„Luăm în serios orice provocare. Ne-am dorit să respectăm spiritul bucătăriei mediteraneene, fără a renunța la ADN-ul nostru tradițional. Așa s-a născut această rețetă inedită – o fuziune între gustul de casă și prospețimea mării”, spune Mădălina Gleveșanu, bucătarul-șef Haplea.

Cum sunt sarmalele cu caracatiță?

Fix cum sună: neașteptate.
Caracatiță gătită lent, tocată fin, asezonată cu condimente românești și învelită în frunză de varză murată, exact ca în rețeta de acasă.

Rezultatul este o combinație surprinzătoare: textura e cremoasă și consistentă, gustul aduce aminte de sarmalele de post, dar cu o notă subtilă de pește și un final de aromă proaspăt, ca o zi de vacanță la malul mării.

Haplea pare să fi intuit impecabil direcția în care se mișcă preferințele culinare. Într-o perioadă în care fructele de mare devin tot mai prezente în farfuriile românilor, iar gusturile locale se întâlnesc tot mai des cu influențe mediteraneene, această combinație dintre caracatiță și sarmale pentru ei pare o alegere firească.

Sarmalele cu caracatiță – noul val din bucătăria românească, în premieră națională la Brașov

Unde le găsești?

Sunt disponibile între 17–23 iulie, în cantitate limitată, zilnic, doar în cele patru locații Haplea din Brașov:

Haplea – Magnolia Shopping Center

Haplea – Pietonală Coresi (Str. Zaharia Stancu 6E)

Haplea – Str. Michael Weiss 23

Haplea – Str. Iuliu Maniu 68

Sarmalele cu caracatiță – noul val din bucătăria românească, în premieră națională la Brașov

Newletter zn png
Newsletter-ZN-2025-300x250

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută