Ce ascultăm în luna noiembrie 2024
Pop-ul, rock-ul misterios și jazz-ul se îmbină armonios în luna noiembrie, oferindu-ne lansări eclectice, gata să fie ascultate fie în online, fie în formate mult mai tradiționale.
Astfel, ne pregătim de sărbătorile de iarnă, explorăm căutările spirituale ale unuia dintre cei mai influenți muzicieni ai rock-ului secolului XX și intrăm în lumea întunecată a unei trupe ce revine în forță după 16 ani de pauză discografică.
Ben Folds – Sleigher
Chiar dacă încă nu împodobim bradul și nici nu ieșim la colindat, n-ar fi rău să ascultăm noul album de Crăciun al fostului lider al proiectului pop-rock Ben Folds Five, lansat cu o lună înainte de sărbătorile de iarnă.
Dacă Elvis, Dean Martin și Bob Dylan au lansat de-a lungul carierelor albume de Crăciun, Folds nu se lasă mai prejos, oferindu-ne un periplu prin standarde de jazz puternic asociate cu luna decembrie, presărate și cu câteva piese proprii.
În stilul caracteristic, Folds ne însoțește prin povești de dragoste și plimbări înzăpezite cu prietenii patrupezi (așa cum ne arată și coperta), gata să ne introducă prematur în atmosfera sărbătorilor de iarnă.
George Harrison – Living In The Material World
Noua ediție extinsă și remixată a celui de-al patrulea album de studio al lui George Harrison îi prezintă căutările spirituale și muzicale într-o nouă lumină, adaptată pretențiilor publicului autohton.
Lansat în 1973, Living In The Material World a fost compus după succesul masiv al triplului LP All Things Must Pass și lansat într-o perioadă în care Harrison ieșea din umbra lui Paul McCartney și a lui John Lennon.
Give Me Love (Give Me Peace on Earth), The Light That Has Lighted The World sau Be Here Now sunt cântece care demonstrează interesul crescut al lui Harrison pentru filosofia hindusă, împachetată în refrene memorabile și acorduri pop-rock.
The Cure – Songs of a Lost World
Primul album al trupei britanice din 2008 încoace reprezintă o călătorie interesantă în mintea liderului Robert Smith, căci toate piesele au fost compuse și aranjate în întregime de acesta.
De fapt, Smith nu a mai făcut acest lucru de la LP-ul The Head on The Door (1985), iar Songs of a Lost World este întunecat, misterios și, bineînțeles, pune constant problema mortalității.
,,Este cel mai personal album din cariera lui Smith”, scrie Andrew Trendell pentru revista britanică NME, LP-ul transformându-se într-o lansare neașteptată, gata să fie consumată cap-coadă de înfometații și nerăbdătorii fani The Cure.
Text de ALEX MUȘAT | OPINII
Citește mai multe articole din MUZICĂ.
Foto header © Royalty-free Images, Photo Stock, Video & Music | Depositphotos: Freebird7977