Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/07/2024
Artă & Cultură Festival

ARTPULSE, un festival cool într-o vară fierbinte

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii ARTPULSE, un festival cool într-o vară fierbinte Share ARTPULSE, un festival cool într-o vară fierbinte
ARTPULSE


ARTPULSE, un festival cool într-o vară fierbinte

Dacă nu mai știi cum să te răcorești vara asta, am o propunere pentru tine care îți va stinge setea… de cultură! În perioada 10-14 iulie, în inima Capitalei, la Casa Filipescu-Cesianu de pe Calea Victoriei 151, are loc prima ediție a Festivalului ArtPulse.

De ce nu ai voie să lipsești? Ei bine, pentru că Festivalul ArtPulse e genul ăla de eveniment despre care să povestești la birou atunci când vine vorba despre ce lucruri mișto ai făcut vara asta.

Gândit pentru întreaga familie și pentru toate gusturile, chiar și pentru cei mai elitiști – da, stați liniștiți, avem și operă, și hip-hop – Festivalul ArtPulse este o oază luxuriantă de artă în inima Bucureștiului.

Deschiderea festivalului are loc miercuri, pe 10 iulie, de la ora 19, cu spectacolul „Te iubesc!” – un periplu fascinant și fresh care te va purta pe oceanul învolburat al inimii, într-un tandem savuros de dans și cânt.

Joi, de la aceeași oră, ne întâlnim la Gala de musical, de unde vei pleca cel mai probabil în pași de dans spre casă, după ce vei revedea musicalurile care au doborât recordurile pe Broadway.

Unde mai pui că o să-ți crească (art)pulsul după battle-ul de dans din aceeași seară!

ARTPULSE, un festival cool într-o vară fierbinte

Vineri ne împrietenim cu opera și ne delectăm cu evergreen-uri ale genului pe care sigur le-ai mai fredonat și tu, doar că nu știai că e muzică de operă.

Și dacă numai gândul de a purta smoking sau rochie până în pământ te sperie, dacă te simți stânjenit pentru că nu știi când să aplauzi sau dacă ți-e teamă că pur și simplu o să te plictisești, alungă gândurile acestea imediat!

Ia-ți o ținută comodă, vino la festival cu inima deschisă și ai încredere că acesta va fi începutul unei prietenii trainice cu muzica de operă! Artiștii ArtPulse ți-o vor servi într-o manieră cel puțin inedită.

În weekend te răcorim artistic la dublu, cu câte două spectacole pe zi: sâmbătă și duminică, de la ora 11 dimineața, ne îndreptăm atenția către micii spectatori și le prezentăm opera „Motanul încălțat” de Cornel Trăilescu.

Sâmbătă seara, de la 19, vă aducem vise caliente pe acordurile din „Sueño latino”, un spectacol tematic care va face mercurul din termometre să se ridice… și să bată din castaniete alături de artiștii ArtPulse.

Ediția I a festivalului se încheie duminică, 14 iulie, la ora 19, cu opera „O noapte furtunoasă” de Paul Constantinescu – o abordare originală a subiectului de care însuși Caragiale ar fi mândru, parol! Ia-o la pas pe Calea Victoriei și când auzi muzică faină, fă un popas la Casa Filipescu-Cesianu!

» Text de Teodora Constantinescu | Festival | Artă & Cultură

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută