Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 04/07/2024
Film

PREMIERĂ | „Sunt un mic ticălos 4”. Noua aventură a lui Gru și a familiei sale, alături de minioni

Laura Cozmîncă De Laura Cozmîncă
Comentarii PREMIERĂ | „Sunt un mic ticălos 4”. Noua aventură a lui Gru și a familiei sale, alături de minioni Share PREMIERĂ | „Sunt un mic ticălos 4”. Noua aventură a lui Gru și a familiei sale, alături de minioni
Sunt un mic ticălos 4


După o pauză de șapte ani de la a treia parte a popularei francize, Sunt un mic ticălos 4 marchează o continuare plină de suspans a aventurilor îndrăgitului Gru și găștii vesele de minioni.

Seria Despicable Me, iniţiată în 2010, s-a vrut a fi din start mai mult decât o comedie animată singulară, devenind una dintre cele mai mari francize media din toate timpurile, cu un total de peste 4,64 miliarde de dolari americani încasați în box office-ul global și cu o sumă suplimentară estimată la 6 miliarde de dolari americani în produse branduite. Așadar, în ultimii 14 ani, Gru și minionii săi au pus pur și simplu stăpânire pe inimile fanilor săi mici sau mari.

Citește și:

PREMIERĂ | „Sunt un mic ticălos 4”. Noua aventură a lui Gru și a familiei sale, alături de minioni

După ultimul titlu al seriei principale, Despicable Me 3, lansat în 2017, și filmul Minions: The Rise of Gru, din 2022, ne întâlnim din nou luna aceasta, în sfârșit, cu Gru și familia sa. Plin de acțiune și de umorul subversiv caracteristic studiourilor Illumination, Despicable Me 4 este un film foarte așteptat, întrucât aduce înapoi pe marile ecrane personajele preferate ale fanilor și introduce noi provocări și aventuri în viața lui Gru și a familiei sale.

PREMIERĂ | „Sunt un mic ticălos 4”. Noua aventură a lui Gru și a familiei sale, alături de minioni

Astfel, în noua producție, ne reîntâlnim cu Gru (Steve Carell), Lucy (Kristen Wiig) și… primul lor copil, Gru Jr. Da, sigur, aceștia mai au încă trei fiice adoptate de micul ticălos, Margo, Edith și Agnes, pe care le-au crescut cu ajutorul echipei de minioni iubitori de banane, însă venirea pe lume a bebelușului schimbă dinamica întregii familii, mai ales că acesta îi calcă pe urmele tatălui, fiind la rândul său un mic „ticălos”.

Ca și cum noua provocare de familie nu ar fi fost de ajuns, un alt răufăcător iubitor de gândaci, Maxime Le Mal (Will Ferrell), care a fost întemnițat de Gru, dar a evadat cu ajutorul iubitei lui, Valentina (Sofia Vergara), caută răzbunare. Liga anti-răufăcători îi relochează pe Gru și familia sa pentru siguranță, cooptând totodată și restul ajutoarelor ticălosului lui Gru pentru a lucra în Ligă. Aici, câțiva aleși sunt transformați în Mega Minions, ce vor crea apoi o nouă echipă de super-eroi.

PREMIERĂ | „Sunt un mic ticălos 4”. Noua aventură a lui Gru și a familiei sale, alături de minioni

Pe parcursul acestei călătorii, legăturile dintre membrii familiei sunt puse la încercare, iar Gru trebuie să își demonstreze capacitatea de a-i proteja pe cei dragi, în timp ce gestionează comportamentul neastâmpărat al fiului său.

Nici de data aceasta producătorii nu dezamăgesc, filmul fiind bogat în scene de umor ce vor ține în hohote de râs atât copiii, cât și adulții, totul îmbrăcat într-un complot interesant, ce lasă în aer o notă de suspans. În această nouă aventură, Gru se confruntă cu noi provocări pe măsură ce familia sa se mărește și viața lor liniștită este perturbată de răufăcătorii răzbunători.

Distribuția vocală impresionantă, în versiunea originală a filmului, este unul dintre punctele forte ale lui Despicable Me 4. Steve Carell revine în rolul lui Gru, alături de Kristen Wiig ca Lucy, Miranda Cosgrove ca Margo, Dana Gaier ca Edith și Madison Polan ca Agnes. Pierre Coffin continuă să își împrumute vocea minionilor, adăugând farmec și umor filmului. Noile adăugiri, precum Will Ferrell și Sofia Vergara, aduc un suflu proaspăt rolurilor de răufăcători, în timp ce Stephen Colbert, Joey King și Chloe Fineman completează distribuția cu interpretări memorabile.

PREMIERĂ | „Sunt un mic ticălos 4”. Noua aventură a lui Gru și a familiei sale, alături de minioni

Dacă până acum ai îndrăgit personajele din Despicable Me, cel mai recent din serie îți va oferi cu siguranță o doză generoasă de divertisment. Este un film perfect pentru copii, plin de umor și momente captivante, care îi vor ține atenți pe tot parcursul acțiunii. Chiar dacă franciza a ajuns la a patra parte, filmul reușește să păstreze farmecul și atracția originală, oferind o experiență plăcută.

PREMIERĂ | „Sunt un mic ticălos 4”. Noua aventură a lui Gru și a familiei sale, alături de minioni

Frumusețea celui de-al patrulea film din seria Despicable Me este că, deși pare să nu aducă nimic nou din punct de vedere stilistic și imagistic, el continuă cu situații noi povestea personajelor deja cunoscute. În plus, aduce în prim-plan ceva mai accentuat și elementul familiei, spre deosebire de primul film din serie, în care Gru era un adevărat singuratic, izolat în casa lui imensă.

Per ansamblu, Despicable Me 4, aka Sunt un mic ticălos 4 (premiera: 5 iulie) este un film care reușește să își îndeplinească scopul principal: să ofere o experiență amuzantă și distractivă. Deși nu aduce mari inovații în genul animației, rămâne un pariu sigur pentru familiile care doresc să petreacă timp de calitate împreună. Este un film care, la finalul zilei, aduce zâmbete și râsete, iar pentru vacanțele școlare este cu siguranță o alegere excelentă.

»  Text de LAURA COZMÎNCĂ | Film

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută