Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 03/07/2024
Film

Un thriller atipic de vară: „Dragoste, minciuni şi sânge (Love Lies Bleeding)”

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii Un thriller atipic de vară: „Dragoste, minciuni şi sânge (Love Lies Bleeding)” Share Un thriller atipic de vară: „Dragoste, minciuni şi sânge (Love Lies Bleeding)”
Love Lies Bleeding


Love Lies Bleeding (Dragoste, minciuni şi sânge) ajunge în cinematografele din România pe 5 iulie, aducând pe marele ecran o poveste captivantă și intensă sub amprenta regizorală a lui Rose Glass, care schimbă registrul de la horror-ul Saint Maud (2019) la un neo-noir plin de suspans și răsturnări de situație.

Dragoste, minciuni şi sânge
Katy O’Brian și Kristen Stewart în Love Lies Bleeding (2024)
Citește și:

Filmul ne transpune în America anilor ’80, urmărind povestea lui Lou, interpretată de Kristen Stewart, manager al unei săli de sport dintr-un orășel din provincie, a cărei existență liniștită este perturbată de întâlnirea cu Jackie, o culturistă ambițioasă interpretată de Katy O’Brian. Între cele două se creează instant o legătură, iar pe măsură ce povestea avansează, relația lor este pusă la încercare nu doar de ambițiile lui Jackie, dar și de influența nefastă a familiei lui Lou, dominată de tatăl ei, un criminal notoriu, interpretat de Ed Harris.

Dragoste, minciuni şi sânge
Ed Harris în Love Lies Bleeding (2024)

Filmul explorează teme precum obsesia, puterea și eliberarea personală. Este o poveste despre căutarea libertății într-un mediu opresiv și despre transformarea personală sub influența dragostei și a ambiției​. Ce mi se pare și mai interesant în Love Lies Bleeding este explorarea dinamicii dintre putere și vulnerabilitate.

Rose Glass aduce în acest film o atmosferă vizuală puternică, un mediu în care tensiunea este palpabilă și în care fiecare scenă contribuie la creșterea suspansului, oferind o estetică ce reflectă perfect starea interioară a personajelor. De asemenea,  reușește să evite stilizarea excesivă și să mențină un ton visceral și autentic, care adaugă o gravitate aparte poveștii. Filmul își construiește tensiunea printr-o combinație de realism dur și elemente de suprarealism, reflectând stările interioare ale personajelor.

Un thriller atipic de vară: „Dragoste, minciuni şi sânge (Love Lies Bleeding)”
Kristen Stewart în Love Lies Bleeding (2024)

Un alt aspect demn de menționat este felul în care utilizează simbolismul vizual și tematic pentru caracterizarea personajelor. Love Lies Bleeding a fost apreciat pentru refuzul său de a urma clișeele genului noir, oferind în schimb o poveste plină de răsturnări de situație și momente de violență intensă. Coloana sonoră compusă de Clint Mansell completează perfect atmosfera filmului, subliniind tensiunea și emoția din fiecare scenă.​

Criticii au apreciat, de asemenea, felul în care filmul reușește să fie simultan o poveste de dragoste și un thriller, lăudându-l pentru capacitatea de a îmbina aceste două genuri fără a pierde din coerență sau impact. Încă un plus îl reprezintă utilizarea inteligentă a dialogurilor în film. Scenariul lui Rose Glass și Weronika Tofilska este plin de replici care stratifică narativul, relevând treptat motivațiile interioare ale protagonistelor. Așadar, dacă v-am stârnit interesul, nu ratați ocazia de a viziona acest film pe marele ecran – perfect pentru o seară de vară plină de surprize.

» Text de Delia Mitrache | Film

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută