Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/06/2024
Muzică / Omul cu discurile

OMUL CU DISCURILE | Carla Bley/Andy Sheppard /Steve Swallow

Berti Barbera De Berti Barbera
Comentarii OMUL CU DISCURILE | Carla Bley/Andy Sheppard /Steve Swallow Share OMUL CU DISCURILE | Carla Bley/Andy Sheppard /Steve Swallow
Carla Bley trio


Carla Bley/Andy Sheppard /Steve Swallow | „Life Goes On”

Înregistrat în primăvara anului 2019, Life Goes On ne arată că, deşi octogenară, Carla Bley (1936-2023) producea muzică nouă cu aceeași inspirație, păstrând aceeași forță cu care a compus şi interpretat primele sale piese în anii ‘60.

Intensitatea constantă, imprimată pe atâtea proiecte devenite esențiale în lumea jazz-ului, nu i-a alterat deloc incredibila capacitate de a surprinde, de a ne oferi compoziții și medii interpretative emoționante.

Life Goes On este realizat în formula ei de trio neschimbată timp de un sfert de secol, alături de saxofonistul Andy Sheppard și de basistul Steve Swallow, fiind un album de o aleasă frumusețe venită din relația muzicală dintre cele trei instrumente, precum și din piesele grupate în trei suite.

Pianul ne trimite la Monk și Satie, în timp ce spațiile generoase sunt marcate de basul elegant și de contramelodiile și improvizațiile temperate ale saxofonului. Numai la un asemenea nivel de artă muzicală putem asculta o astfel de unitate de sunet, un grup atât de bine dozat, o interpretare atât de subtilă și de profundă.

Avem parte de multe bucurii muzicale, apar multe albume excepționale, pentru că au existat şi încă există muzicieni foarte buni, dar o asemenea sursă de delectare continuă să rămână o raritate.

Carla Bley LP

TEXT DE BERTI BARBERA | MUZICĂ

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută