Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/06/2024
Festival Muzică

FESTIVAL | Neversea, ready to sea BEBE REXHA?

Andrada Dincă De Andrada Dincă
Comentarii FESTIVAL | Neversea, ready to sea BEBE REXHA? Share FESTIVAL | Neversea, ready to sea BEBE REXHA?
Neversea, ready to sea BEBE REXHA?


Neversea, ready to sea BEBE REXHA?

Pentru al doilea an consecutiv, Bebe Rexha va fi cu siguranță observată în rândul celor ce urcă pe scena festivalului Neversea (4-7 iulie). Compozitoare și cântăreață nominalizată la premiile Grammy, Bleta ‚Bebe’ Rexha (n. 1989) se bucură de o evoluție absolut spectaculoasă în carieră.

The beggining of an era.

Artista, acum în vârstă de 34 de ani, și-a început cariera în calitate de compozitoare, lucrând alături de Nick Jonas, Iggy Azalea, The Chainsmokers, Selena Gomez, David Guetta și alte nume sonore din industrie.

Potrivit contului ei de Spotify, Bebe a scris peste 80 de cântece, dar hit-ul care a propulsat-o în lumina reflectoarelor a fost „The Monster” – colaborarea dintre Eminem și Rihanna din 2013, care a obținut Premiul Grammy pentru cea mai bună piesă R&B.

Deși piesa a fost inițial creată pentru albumul de debut al artistei, situația financiară din trecut nu i-a permis să o păstreze. Cu toate acestea, succesul răsunător al piesei a alimentat și mai mult dorința lui Rexha de a avea o carieră muzicală în calitate de artist solo.

Growing up.

Neversea, ready to sea BEBE REXHA?

După ce a captat atenția publicului, Bebe continuă să lucreze constant: compune, lansează, punându-și amprenta și mai bine în industrie.

Colaborarea dintre ea și G-Eazy pentru piesa „Me, Myself and I” a ajuns în Top Ten în 2016 și, până la finele aceluiași an, se clasează în Top 30 prin asocierea cu Martin Garrix pentru „In The Name of Love”.

Nicki Minaj, David Guetta, Louis Tomlinson sunt doar câțiva dintre cei cu care Rexha a colaborat de-a lungul timpului, cunoscând o ascensiune impresionantă în carieră și având un portofoliu generos de hit-uri. În 2018 lansează primul ei album, „Expectations”, care dezvăluie o altă față a tinerei, prin piesa „I’m a mess”, ce face referire la tulburarea bipolară de care suferă.

Pe lângă presiunea caracteristică industriei, Bebe s-a luptat și cu depresia, dar și cu această tulburare bipolară, aspecte ale vieții ei pe care nu le-a ascuns nicio secundă, ba din contră, a ales să le expună, tocmai pentru a rămâne onestă şi autentică față de ea însăși, dar mai ales față de cei care o urmăresc.

Grammys and other performances.

Neversea, ready to sea BEBE REXHA?

2018 îi aduce și două nominalizări la Premiile Grammy pentru cel mai bun artist debutant și pentru cel mai bun duet country, grație piesei „Meant to be”, în colaborare cu Florida Georgia Line.

Inițiază, din dorința de a crea conexiuni și de-și exprima admirația, adunarea anuală Women in Harmony, care reunește muziciene, producătoare, compozitoare și alte creatoare din industrie, ajutând femeile care doresc să facă parte din acest domeniu.

Finele lui 2019 o surprinde pe artistă cântând în deschiderea turneului „Happiness Begins” al trupei Jonas Brothers. Deși pare că succesul i se potrivește mănușă, datorită hit-urilor ce devin din ce în ce mai cunoscute, precum „Hey Mama” – alături de Nicki Minaj și Afrojack -, „I got you”, „No Broken Hearts”, „Say My Name” – împreună cu J. Balvin și David Guetta -, Bebe Rexha susține că a durat mult timp să se poată simți cu adevărat conforabil cu ideea de a avea succes în calitate de interpretă.

Descrisă ca un „cameleon Pop”, Bebe Rexha are în portofoliu trei albume, „Expectations” (2018), „Better Mistakes” (2019) și cel care îi poartă numele, „Bebe”, lansat în 2023, și continuă să experimenteze, să se joace cu genurile muzicale pe care le adoptă, surprinzând de fiecare dată.

Neversea, ready to sea BEBE REXHA?

Trecând însă de contribuția și de performanțele pe care le aduce industriei muzicale, Bebe Rexha rămâne un model în ceea ce privește loialitatea față de comunitate, arătând întotdeauna și fața neplăcută a monedei cu care defilăm în viață.

Mult aşteptatul Neversea, cel mai mare festival de muzică ce are loc pe o plajă din România, este gata să-și lase și anul acesta reflectoarele să cadă pe frumoasa artistă.

Fan sau nu al pieselor sale, staying loyal to yourself  ar fi refrenul pe care cu toții ar trebui să îl știm.

Text de ANDRADA DINCĂ | FESTIVALURI

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută