Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/06/2024
Lifestyle / Fashion

TIPS & TRICKS | Mare, soare și… costume de baie

Andrada Dincă De Andrada Dincă
Comentarii TIPS & TRICKS | Mare, soare și… costume de baie Share TIPS & TRICKS | Mare, soare și… costume de baie
Mare, soare și... costume de baie Alegerea costumului de baie în funcție de siluetă


Mare, soare și… costume de baie

Alegerea costumului de baie în funcție de siluetă

În majoritatea timpului, vara ne duce cu gândul la plajă, iar plaja se presupune că necesită o ținută cu adevărat complicată, care adesea poate da multe bătăi de cap, și anume: costumul, și nu orice costum, ci de baie.

Costumele de baie, simple în aparență – o piesă sau două, poate trei, după caz, devin adevărate probleme atunci când nu știi ce ți se potrivește. Iar dat fiind faptul că la plajă suntem mai mult dezbrăcate, decât îmbrăcate, această nepotrivire ne poate face să ne simțim mai puțin bine în pielea noastră.

Astfel că, pentru astăzi, venim spre voi cu câteva idei de costume de baie în funcție de silueta fiecăreia, costume ce ajută, păcălesc ochiul, încât să creeze senzația de siluetă clepsidră – considerată ideală, acolo unde poate nu există și, totodată, să te facă să pui în evidență ceea ce ai mai frumos.

De toate pentru clepsidre

Mare, soare și... costume de baie Alegerea costumului de baie în funcție de siluetă
Halle Berry

Clepsidra, rar întâlnită în natură și considerată ideală, presupune că șoldurile și umerii sunt (relativ) egale, iar talia este bine definită.

Astfel că, stimate clepsidre, puteți purta aproximativ orice. Ideal ar fi să nu vă ascundeți însă în spatele unui costum de baie simplu, dintr-o piesă, ci să vă jucați cu forma, modelul, decupajele.

Puteți, astfel, să alegeți un costum din două piese, o piesă – dar cu model, un costum retro, cu tăieturi, cu talie joasă – orice joc vă este permis.

Cât de atletică ești?

Mare, soare și... costume de baie Alegerea costumului de baie în funcție de siluetă
Cameron Diaz

Silueta atletică urmărește o egalitate între umeri, talie și șolduri, astfel încât ceea ce ne dorim este să nu lăsăm ochiul să se odihnească și să creăm forme acolo unde nu sunt.

Recomandat ar fi un costum de baie în două culori – cu model în jurul taliei pentru a îndrepta privirea spre acea zonă, cât mai multe artificii, volane, tăieturi, volume, franjuri, croieli moderne – astfel încât privirea să fie derutată și să nu fie identificat exact tipul de siluetă din spate.

Despre măr

Mare, soare și... costume de baie Alegerea costumului de baie în funcție de siluetă
Reese Witherspoon

Silueta de tip măr presupune greutatea dispusă în zona abdomenului, a bustului și a brațelor, în timp ce picioarele sunt lungi și frumoase.

Ceea ce ne dorim în cazul acestei conformații este accentuarea părții de jos a corpului, fără să punem deci accentul de abdomen. Se recomandă purtarea unui sutien cu bretele groase pentru a oferi susținere bustului, cupe cu formă, talie înaltă, costumele baby doll – de tip rochiță și evitarea slipurilor micuțe.

Ce merge bine cu o pară?

Mare, soare și... costume de baie Alegerea costumului de baie în funcție de siluetă
Beyonce

Para este, în limbaj fashionistic, antonimul mărului. Prin urmare, în cazul acestei siluete, vorbim despre umeri subțiri, bust relativ plat, șolduri și coapse proeminente.

Vom accentua, deci, partea de sus a corpului: adăugăm volume, detalii, volane în zona bustului pentru balansarea siluetei, iar pentru slip păstrăm o zonă cât mai simplă.

Putem, totodată, să ne folosim de mix and match: combinăm un slip simplu, banal, cu un sutien plin de detalii pentru un echilibru între umeri și șolduri.

Triunghi, dar de data asta întors

Mare, soare și... costume de baie Alegerea costumului de baie în funcție de siluetă
Demi Moore

Triunghiul întors are umerii lați, iar talia și șoldurile aproximativ egale.

Urmărim adăugarea de volume, purtarea unui decolteu adânc, orientarea privii spre partea de jos a corpului: slip cu detalii, imprimeuri, artificii, volane,  fundițe etc.

Se recomandă, de asemenea, șireturile pe lateral, care vor lăți șoldurile, sau chiar franjuri, deoarece mișcarea acestora nu va lăsa ochiul să se odihnească și va distrage atenția de la siluetă.

Mare, soare și... costume de baie Alegerea costumului de baie în funcție de siluetă

  • Recomandarea noastră, întâi de toate, ar fi să nu mergeți la cumpărături după masă, căci, după cum bine știm, abdomenul se dilată și nu vom găsi mărimea potrivită (același lucru este valabil și pentru perioada premenstruală, deoarece reținem apă).
  • De asemenea, probați toate felurile de costume de baie, toate mărimile, fără să rămâneți fixate pe una anume.
  • Scoateți în evidență ceea ce aveți mai frumos, adăugați detalii acolo unde doriți să atrageți atenția (fapt valabil și în cazul hainelor).
  • Niciun costum de baie nu are datoria de a crea forme unde ele nu sunt, dar costumul potrivit ne va face să ne simțim bine în pielea noastră, conferindu-ne încredere.

Fiecare persoană merită să se simtă bine în corpul ei, oriunde, oricând, iar plaja nu face o excepție.

Love your body and enjoy the sun!

Text de ANDRADA DINCĂ | LIFESTYLE

Cover foto pixabay.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută