Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/06/2024
Lifestyle

PRIN ORAŞ | Până la condiția perfectă de vară

Alexandra Lupu De Alexandra Lupu
Comentarii PRIN ORAŞ | Până la condiția perfectă de vară Share PRIN ORAŞ | Până la condiția perfectă de vară
vară


Până la condiția perfectă de vară

Cu fiecare zi ce trece, se simte din ce în ce mai proeminent mirosul de vacanță, de concediu. Iunie vine ca o lună premergătoare și ca o ultimă speranță înainte de temperaturile caniculare care vor pune stăpânire pe București. Deja îți verifici sistemul de aer condiționat, îți faci ordine în șifonier și, după ce constanți că hainele scurte parcă nu vin la fel de bine ca anul trecut, începi fie să dai câteva ture pe la sală (rare cazuri), fie să dai o tură de shopping ca să îți reînnoiești garderoba.

Cum cheltuielile pe o viitoare vacanță sunt prioritare altor cheltuieli, îți propun un loc în care poți găsi articole de brand la prețuri accesibile, precum și  o experiență în sine de shopping și de căutare de obiecte de colecție. Destinația finală este Fashion House Outlet, din Militari, însă până acolo îți propun o serie de lucruri pe care le poți face de-a lungul zilei.

Călătoria de azi începe din zona Eroilor, mai exact în cartierul Cotroceni, acolo unde poți găsi diferite cafenele și ceainării cochete, deținute în mare parte de locuitorii cartierului.  Diminețile în Cotroceni au un farmec aparte, o liniște care îți va fi utilă mai târziu, când te vei confrunta cu aglomerația din magazine. Poți încerca cafeaua de specialitate de la Zissou Coffee Shop (Dr. Joseph Lister, 1 București). E un loc în care atenția la detalii face diferența. Plus că au niște produse cool marca Zissou pe care le poartă inclusiv oamenii care lucrează acolo.

vară

Zissou Coffee Shop (Dr. Joseph Lister, 1 București).

Ca să ajungi în zona propusă pentru shopping, respectiv cartierul Militari, poți lua metroul direct până la stația Păcii. Acolo poți servi prânzul, la un local care este specializat în ciorbe și mâncare tradițional românească, numit La Ciorbe (Bulevardul Iuliu Maniu, nr. 244) și apoi poți continua călătoria spre prima destinație propusă pentru azi, respectiv Bazarul cu Amintiri – Târgul de vechituri de la Valea Cascadelor, un loc unic unde poți găsi comori ascunse și obiecte cu o poveste în spate, asta, desigur, dacă nu ești un fan înrăit al consumerismului.  Este o destinație perfectă pentru colecționari, pasionați de antichități și oricine dorește să descopere lucruri interesante la prețuri bune. Fie că ești în căutarea unui obiect specific sau doar vrei să te bucuri de atmosfera vibrantă, acest târg merită cu siguranță o vizită. Târgul este deschis în principal în weekend, sâmbăta și duminica, dar și vinerea în anumite perioade.

Un aspect interesant al târgului este negocierea. Prețurile nu sunt fixe, iar abilitatea de a negocia poate duce la oferte foarte bune. Comercianții sunt, în general, deschiși la discuții și, dacă ai noroc, poți obține prețuri foarte avantajoase, dar nu uita să iei la tine și bani cash . Deși unii comercianți ar putea accepta plăți prin card, majoritatea tranzacțiilor se fac cu bani cash. Programul începe devreme dimineața, de obicei în jurul orei 6:00 și se încheie după-amiază, în jurul orei 14:00 sau 15:00. Îți recomand să ajungi cât mai devreme pentru a găsi cele mai bune oferte și articole. În funcție de programul tău de luat masa, poți merge întâi la târgul aceasta și apoi la masa. Cele două locații sunt la distanța de 15 minute de mers cu autobuzul unul de celălalt. Sigur că recomandarea este să mergi cu mașina astăzi, pentru a putea umple liniștit portbagajul.

PRIN ORAŞ | Până la condiția perfectă de vară

Bazarul cu Amintiri

Destinația finală de astăzi este Fashion Outlet din Militari  Centre,  situat în partea de vest a Bucureștiului, în zona Militari, pe Autostrada București-Pitești (A1), la km 13. Datorită poziției sale strategice, este ușor accesibil atât pentru cei care locuiesc în București, cât și pentru cei care vin din alte localități.  Acesta găzduiește peste 60 de magazine care oferă o varietate de produse, inclusiv haine, încălțăminte, accesorii și articole sportive.

Printre brandurile prezente se numără: Adidas, Nike, Puma, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Guess, Diesel. Fashion House oferă o serie de facilități pentru a face experiența de shopping cât mai plăcută, respectiv o zonă food court și diferite spații de relaxare, într-un decor care amintește de un orășel de shopping, cu fațadele de clădiri deschise către culoarele de trecere, care iau forma unor străduțe, cu felinare și pavaj, în timp ce totul se petrece de fapt în interior.

La final de zi, sper să fii suficient de mulțumit de noile achiziții și că te vei întoarce acasă mai încrezător în lunile de vară ce vor veni, fie ele cum or fi, încărcate la muncă, relaxante în vacanță sau pur și simplu plăcute,  prin ceea ce faci în fiecare zi.

Text de ALEXANDRA LUPU

Citește mai multe articole din LIFESTYLE.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută