Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 10/06/2024
Film

PREMIERE | „Inside Out 2”… desene animate cât se poate de serioase și educative

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii PREMIERE | „Inside Out 2”… desene animate cât se poate de serioase și educative Share PREMIERE | „Inside Out 2”… desene animate cât se poate de serioase și educative
Inside Out 2


„Inside Out 2”… desene animate cât se poate de serioase și educative

Primul „Inside Out” a avut încasări de 858,8 milioane de dolari la nivel mondial, devenind al șaptelea film cu cele mai mari încasări din 2015.

Filmul de animație a fost nominalizat la două categorii la cea de-a 88-a ediție a Premiilor Oscar, câștigând premiul pentru cel mai bun film de animație, și a primit numeroase alte aprecieri. 

Având toate acestea în vedere, o continuare pentru „Inside Out” era absolut normală, chiar dacă ea a venit la o distanță de aproape un deceniu.

Astfel, în timp ce „Inside Out” ne-a antropomorfizat emoțiile și amintirile, continuarea sa va duce publicul și mai departe în adâncurile minții – oferindu-ne o imagine a sistemului nostru de credințe.

Inside Out 2

Dacă în prima parte emoțiile sale de bază – Bucuria (Amy Poehler), Tristețea (Phyllis Smith), Furia (Lewis Black), Frica (Bill Hader) și Dezgustul (Mindy Kaling) – au ajutat-o pe fetița Riley să navigheze printr-o mutare destabilizatoare (Tony Hale dă acum voce Fricii, iar Liza Lapira dă voce Dezgustului în noul film), „Inside Out 2” ne aduce o Riley (Kensington Tallman) mai în vârstă, deși nu mai înțeleaptă, la 13 ani.

Inside Out 2

Ea este brusc depășită de o serie de emoții noi – Anxietate (Maya Hawke), Plictiseală (Adèle Exarchopoulos), Invidie (Ayo Edebiri) și Stânjeneală (Paul Walter Hauser) – în timp ce trece prin pubertate. Când Anxietatea pune stăpânire pe creierul ei, Joy & co trebuie să afle cum să o ajute pe Riley să se restabilească din punct de vedere emoțional.

Dar nu este vorba doar de emoții noi, pentru că, așa cum spuneam, în această parte vom vizita și sistemul de credință al lui Riley și vom afla mai multe despre el. 

Inside Out 2

Pentru a clarifica un pic acest „sistem de credințe”, care stă la baza acestei părți, el nu are legătură (neapărat) cu codurile morale sau un simț al binelui și răului, ci cu o mulțime de aspecte prostești, cum ar fi să crezi cu tărie că tatăl tău este cel mai puternic om de pe planetă.

Inside Out 2

Cu alte cuvinte, sunt lucruri pe care le crezi cu intensitatea a o mie de stele la vârsta adolescenței și care nu trebuie neapărat să fie foarte serioase.

Pe 14 iunie 2024, „Inside Out 2” urcă pe marile ecrane și recomandarea este ca oricine are acasă un adolescent sau un copil care urmează să treacă prin această perioadă să meargă împreună cu el să-l vadă.

Recenziile vor fi cu siguranță laudative, iar cel mai probabil încasările le vor depăși pe cele ale primei părți, transformând această animație mult-așteptată într-una dintre cele mai profitabile și mai premiate ale anului. 

Text de GRUIA DRAGOMIR | Film

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută