Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/06/2024
Artă & Cultură / Teatru

PREMIERĂ | CUM VĂ PLACE – Sensing Shakespeare, o adaptare tonică și fresh a Teatrului Apropo

Costinela Caraene De Costinela Caraene
Comentarii PREMIERĂ | CUM VĂ PLACE – Sensing Shakespeare, o adaptare tonică și fresh a Teatrului Apropo Share PREMIERĂ | CUM VĂ PLACE – Sensing Shakespeare, o adaptare tonică și fresh a Teatrului Apropo
Cum Va Place Shakespeare


CUM VĂ PLACE – Sensing Shakespeare, o adaptare tonică și fresh a Teatrului Apropo

Cea mai tânără și plină de energie echipă artistică a Teatrului Apropo a lansat în luna mai, la Festivalul Internațional Shakespeare din Craiova, spectacolul CUM VĂ PLACE – Sensing Shakespeare, o versiune tonică și fresh a textului shakespearian, în regia lui Radu Popescu.

Pe 17 iunie, spectacolul are premiera la București și poate fi apoi văzut în stagiunea curentă a Teatrului Apropo, din Pipera.

CUM VĂ PLACE – Sensing Shakespeare, o adaptare cu inserțiile echipei artistice, îi are în distribuție pe Iulia Bibu, Sabina Lazăr, Buse Ozgul, Paula Trifu, Dorin Enache, Teodor Ghiță, Vlad Mogoș, Octavian Mateiciuc.

Scenografia îi aparține Dianei Miroșu, muzica originală este semnată de Bogdan Marinescu, iar mișcarea scenică și coregrafia poartă semnătura Roxanei Popa.

Cum Va Place Shakespeare
Foto Augustina Iohan

Regia și coordonarea adaptării textului îi aparțin lui Radu Popescu. „Sunt tineri, frumoși, talentați și au o puritate greu de egalat!”, așa îi caracterizează regizorul Radu Popescu pe cei opt artiști care dau viață personajelor shakespeariene aducându-le și ceva în plus: o viziune proprie, o amprentă personală, o contexualizare contemporană, cu întrebări și frământări ale prezentului, totul cu delicat și bine măsurat umor.

„Am ales CUM VĂ PLACE atât pentru modul spiritual, amuzant, energetic în care vorbește despre „nebunia dragostei”, cât și datorită multitudinii de oglinzi în care reflectă problematica genurilor, a ceea ce mai înseamnă să fii „bărbat” sau „femeie”.

Dar și pentru critica subtilă asupra „măștilor sociale” pe care le purtăm în aproape fiecare moment al existenței, asupra modului în care statutul ne influențează preferințele, inclusiv în amor. Ni s-a părut că asta e foarte actual și ne-a făcut mare plăcere să ne jucăm de-a Shakespeare, să îl explorăm, să ne punem întrebări și, uneori, să îl contrazicem.

Și am descoperit profunzimi care ne-au dat de gândit și pe care vă invităm să le explorăm împreună cu trupa „ambulantă” de foarte tineri interpreți. Vă așteptăm alături de noi!” – Radu Popescu

Cum Va Place Shakespeare
Foto Augustina Iohan

Spectacolul „CUM VĂ PLACE – Sensing Shakespeare face parte dintr-o suită de producții noi ale Teatrului Apropo, realizate în cadrul programului cultural multianual Culori de Piper-A, 2023 – 2024.

Biletele se găsesc pe iaBilet, Eventbook și myStage.

Text de COSTINELA CARAENE | TEATRU

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută