Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 03/06/2024
Film

PREMIERĂ | „Bad Boys: Ride or Die”

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii PREMIERĂ | „Bad Boys: Ride or Die” Share PREMIERĂ | „Bad Boys: Ride or Die”
„Bad Boys: Ride or Die ”Pe viață, pe moarte și pe încasări la box office


„Bad Boys: Ride or Die”

Pe viață, pe moarte și pe încasări la box office

După o parte care s-a numit „Bad Boys For Life”, ți-ai imagina că nici nu s-a luat în considerare că un al patrulea film Bad Boys ar putea avea loc, pentru că acel threequel din 2020 a avut un nume care ar fi fost perfect pentru a pune punct francizei.

Dar nu contează – iată-ne ajunși aici și, având în vedere că „For Life” a fost un succes uriaș (încasând peste 426 de milioane de dolari la box office, cu un buget de 90 de milioane de dolari, și devenind al patrulea film cu cele mai mari încasări din 2020), mișcarea logică a fost ca Hollywood-ul să pivoteze direct spre un alt film.

Acesta sosește acum cu titlul „Bad Boys: Ride Or Die”/ “Băieţi răi: Pe viaţă şi pe moarte” și îi prezintă din nou pe Will Smith și Martin Lawrence revenind în rolul polițiștilor Mike Lowrey și Marcus Burnett, care își croiesc drum prin tot felul de peripeții cu multe împușcături, explozii, hohote de râs și curse de mașini. 

Duo-ul Will Smith & Martin Lawrence era în filmul precedent pe punctul de a o lua pe căi total diferite… Burnett (Lawrence) a devenit un inspector de poliție ce se bucură de o viață de familie liniștită și banală, pe când Lowery (Smith) suferă de o criză a vârstei de mijloc și se vede nevoit să colaboreze cu un grup operativ format doar din polițiști tineri și millennials, cu care nu are nimic în comun și care mai e condus și de o fostă iubită, Rita (Paola Nuñez).

Totuși, Burnett și Lowery se văd nevoiți să facă echipă încă o dată atunci când un cap al mafiei din Europa de Est, al cărui frate a fost omorât în trecut de cei doi, pune o recompensă imensă pe capul „băieților răi”.

„Bad Boys: Ride or Die ”Pe viață, pe moarte și pe încasări la box office

Chimia dintre Will Smith și Martin Lawrence este încă acolo, scenele de acțiune sunt la fel de colorate și de absurde, chiar dacă în spatele camerei de această dată nu mai este Michael Bay, ci duo-ul Bilall Fallah și Adil El Arbi – aflat atunci la primul blockbuster.

În afară de Smith și Lawrence, în cea de-a treia parte i-am putut vedea reluându-și rolurile pe actorii Joe Pantoliano, ca șeful lor, Căpitanul Conrad Howard, dar și pe Theresa Randle în rolul soției lui Marcus. Noile personaje au fost interpretate de Vanessa Hudgens („High School Musical”), Alexander Ludwig („Vikings”), Paola Núñez („The Purge” serialul) și Charles Melton („Riverdale”).

Aici ei fac parte din acest „high school musical boy band with guns”, după cum bine descrie Mike noul grup operativ cu care trebuie să colaboreze. Jacob Scipio l-a jucat pe mafiotul lipsit de scrupule, Armando Armas, iar DJ Khaled are și el un rol de răufăcător ce poartă porecla Manny the Butcher.

„Bad Boys: Ride or Die ”Pe viață, pe moarte și pe încasări la box office

Intriga din această a patra parte, din „Bad Boys: Ride or Die”, este pusă în mișcare de corupția din cadrul poliției din Miami.

Mai exact, căpitanul Conrad Howard (Joe Pantoliano) este acum acuzat post mortem că a lucrat ani de zile cu cartelurile de droguri. Detectivii Mike Lowrey (Smith) și Marcus Burnett (Lawrence) vor pune cap la cap o echipă de șoc pentru a descoperi exact ce se întâmplă și cum pot reabilita numele lui Howard.

Însă, în tot acest proces ei ajungă să devină fugari, vânați de poliție și mafie deopotrivă.  Să nu uităm și de faptul că acest film face parte și din încercarea lui Will Smith de a trece dincolo de… evenimentele de la Oscarurile din 2022. „Bad Boys: Ride Or Die” este primul film cu Will Smith într-un rol principal ce va fi proiectat pe marile ecrane după scandalul cu palma dată lui Chris Rock direct pe scena Premiilor Academiei.

În decembrie 2022, un film cu Will Smith în rolul principal, „Emancipation”, a fost lansat pe Apple Tv+, însă „Ride or Die” este cu adevărat încercarea de recuperare cinematografică a actorului.

De asemenea, filmul îi aduce înapoi pe regizorii de la „For Life”, Adil & Bilall, care între aceste două părți de „Bad Boys”, au regizat și serialul „Batgirl”, ce a fost băgat la sertar fără menajamente de Warner Bros, neajungând niciodată pe platformele de streaming, în ciuda mai multor proteste și petiții pentru a-l lansa.

Munca lor la „For Life” a fost bine primită și se pare că aduc și mai mult fler aici – compoziții elegante, fotografii cu drona și o imagine ingenioasă fixată pe o armă în timp ce zboară dintr-o mână în alta. Cine știe, dacă „Ride or Die” va face o mișcare frumoasă la box office, poate vom vedea într-un final și „Batgirl”.

Primele reacții ale celor care au avut privilegiul să vadă „Bad Boys: Ride or Die” înainte de lansarea oficială sunt cu precădere pozitive.

Tonul amuzant și umorul general al filmului au fost lăudate în aproape toate aceste reacții, iar interpretarea și chimia dintre cei doi actori principali par să fie de această dată cireașa de pe tort.

În ciuda recepției mediocre a primei părți a francizei și a recepției negative a celui de-al doilea, se pare că cel de-al treilea film, cu recenzii pozitive și încasări bombă, nu a fost deloc un eșec, iar seria va recrea acea magie și pentru runda a patra.

Se va dovedi „Ride Or Die” un succes cinematografic la fel de mare ca „For Life” și, cel mai important, am putea avea în față un viitor „Bad Boys 5”?

Răspunsul va deveni evident când această a patra parte a francizei va urca pe marile ecrane, pe 7 iunie.

Text de GRUIA DRAGOMIR

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută