Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/05/2024
Artă & Cultură / Art Expo

SENSITIVE DATA: conferință și masterclass despre relația noastră cu Bucureștiul

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii SENSITIVE DATA: conferință și masterclass despre relația noastră cu Bucureștiul Share SENSITIVE DATA: conferință și masterclass despre relația noastră cu Bucureștiul
SENSITIVE DATA: conferință și masterclass despre relația noastră cu Bucureștiul


SENSITIVE DATA: conferință și masterclass despre relația noastră cu Bucureștiul

Sâmbătă, 25 mai, în spațiul Muzeului Tehnic Dimitrie Leonida,  de la ora 16:00 are loc conferința ”Percepția senzorială și experiența urbană” în cadrul vernisajului expoziției de artă new media SENSITIVE DATA. Expoziția explorează conexiunea emoțională dintre oraș și locuitorii săi prin interpretarea artistică a datelor despre teme vitale pentru București. Șase instalații de artă digitală și new media sunt o punte între informație și public într-o experiență care apelează la toate simțurile principale: văz, auz, miros, gust și atingere.

Deschidem expoziția cu o dezbatere despre orașul nostru: cum îl simțim, de ce rămânem aici, ce zic profesioniștii care lucrează cu el – avem speranțe pentru mai bine? Acum Bucureștiul este în focus mai mult ca oricând – începe Romanian Design Week, apoi Anuala de Artă și Știință Neo Art Connect, urmează alegerile locale – și este o ocazie excelentă să explorăm împreună identitatea orașului cu toate nuanțele sale, brutale sau poetice”, declară Alina Rizi, arhitect și curator.

Conferința aduce laolaltă manager culturali, arhitecți și urbaniști într-un exercițiu de descifrare și imaginare a spațiului urban: Irina Meliță (vice-presedinte Ordinul Arhitecților din România Filiala București), Marina Batog (MKBT: Make Better), Maria Duda (BAZA), Andreea Sandu (Galateca, Neo Art Connect), Oana Năsui ( Modernism Punct Ro, Postmodernism Museum, Formare Culturala) și echipa Romanian Design Week.

După conferință, de la ora 19:00 are loc performance-ul „Inner City” susținut de Denis Bolborea (performer/coregraf), Alina Rizescu (visuals) și Denis Flueraru (sound design).

SENSITIVE DATA: conferință și masterclass despre relația noastră cu Bucureștiul

Duminică, 26 mai, între 14:00 – 18:00, Dorin Cucicov și Alina Rizescu vor ține un masterclass adresat studenților și tinerilor absolvenți ai facultăților de Arte și Design, Film și Teatru, Arhitectură, Politehnică. În cadrul acestui masterclass interdisciplinar, participanții vor fi introduși în metodologiile inovatoare de lucru cu datele statistice și vor învăța cum să transpună aceste date în opere artistice digitale.

Prin intermediul acestui masterclass, echipa dorește să încurajeze și să inspire tinerii artiști și pasionați de tehnologie să descopere potențialul artei digitale și să contribuie activ la dialogul contemporan despre oraș și experiența urbană. Participarea este gratuită, pe baza înscrierilor aici: shorturl.at/E5XyX

Sensitive Data este parte din Anuala de Artă și Știință Neo Art Connect 2024. A doua ediție a NAC, organizată de Asociația NeoArt România și Galeria Galateca, are tema Changing Environments și se desfășoară în 11 orașe, în intervalul mai-iulie. 

Expoziția este parte din programul de evenimente satelit Design GO! din cadrul Romanian
Design Week 2024. Sensitive Data propune o ipostază transdisciplinară pentru tema RDW Unlock the city, prin fuziunea designului cu tehnologia și informația.

Sensitive Data va putea fi vizitată între 25.05 și 16.06 (luni și marți închis). Intrarea la expoziție și la conferința de deschidere este liberă.

Facebook event: www.facebook.com/events/936016021633551

SENSITIVE DATA: conferință și masterclass despre relația noastră cu Bucureștiul

ARTIȘTI:

ALINA RIZESCU – fondator RIZI, arhitect si artist new-media, absolvent UAUIM si UNATC – Cinetic, masterul de tehnologii interactive pentru media si artele performative, curator la Radar New Media Art Festival. Lucrările sale au fost expuse la Mirage Festival Lyon si Fête des Lumières – Lyon.

DORIN CUCICOV – programator și artist new-media, absolvent UAUIM și UNATC – Cinetic, masterul de tehnologii interactive pentru media și artele performative, doctorand la Facultatea de Matematică, asistent universitar Cinetic-UNATC – cursul de Creative Coding. Lucrările sale de artă interactivă au fost expuse la Mirage Festival Lyon, Fête des Lumières – Lyon, Ars Electronica.

BOGDAN ȘTEFĂNESCU – creative director RIZI, designer de interacțiune și artist new-media, a absolvit Jurnalism și Științele Comunicării, ASE – Economia Mediului și masterul de producție multimedia din cadrul FSJC. A realizat designul UI și UX pentru platformele Monitorul Social, Seismic Alert, Arhiva Digitală a Muzeului Țăranului Român, Agenda Urbană București 2020, Muzeul Virtual Reșița, Bodmer Lab – arhiva digitală a Universității din Geneva.

DENIS FLUERARU – sound designer și artist new-media, absolvent UAUIM și UNATC – Cinetic, masterul de tehnologii interactive pentru media și artele performative. Lucrările sale de artă interactivă pun accent pe experiențele sonore în raport cu mediul înconjurător și au fost expuse la Ars Electronica, MNAC, Radar Festival.

DENIS BOLBOREA – artist asociat AREAL, performer, coregraf și sound designer, cu experiență de lucru în domeniul artelor performative, educație și creație. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București, specializarea Coregrafie. A participat la numeroase proiecte artistice în care mișcarea se combină cu tehnologiile interactive.

Expoziția este produsă de Ofnow o platformă colaborativă în care studioul RIZI împreună cu tech-artistul Dorin Cucicov aduc împreună artiști și specialiști din diverse domenii pentru a transpune temele prezentului în experiențe culturale pentru comunitate. Colectivul creează lucrări multimedia, audiovizuale sau imersive, instalații de sunet și lumină, artă generativă și alte forme de expresie ale interacțiunii omului cu prezentul.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută