Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/05/2024
Artă & Cultură

Portal Interbelic Bucureștean – Călătorie Virtuală prin Bucureștiul Interbelic

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Portal Interbelic Bucureștean – Călătorie Virtuală prin Bucureștiul Interbelic Share Portal Interbelic Bucureștean – Călătorie Virtuală prin Bucureștiul Interbelic
Portal Interbelic Bucureștean - Călătorie Virtuală prin Bucureștiul Interbelic


Portal Interbelic Bucureștean – Călătorie Virtuală prin Bucureștiul Interbelic

Studioul Cinematografic “Sahia Film” și PeachART vă invită să explorați Bucureștiul interbelic prin intermediul tehnologiei de ultimă generație.

Sâmbătă, 25 mai, de la ora 13 la ora 20, la Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I”, cei care se plimbă pe Calea Victoriei au ocazia să participe la un eveniment unic in România. Imaginile de arhivă din Bucureștiul interbelic și personaje din perioada respectivă vor putea fi descoperite prin intermediul tehnologiei VR și al realității augmentate.

“Portal Interbelic Bucureștean reprezintă o aventură digitală de neuitat care îmbină imaginile Bucureștiului de altă data cu tehnologia de ultimă generație. Holul aulei Bibliotecii Centrale Universitare se va transforma pentru câteva ore într-o scenă interbelică magică prin care vizitatorii vor putea interacționa cu mediul înconjurător într-un mod inedit”, spune Silviu Moldoveanu, organizator și reprezentat Sahia Film.

Vizitatorii vor fi preluați în grupuri de câte 4 și ghidați prin Portalul Interbelic, unde vor primi informatiile necesare pentru a se familiariza cu modul de interacțiune cu cele trei tipuri de experiențe digitale: AR, VR individual și VR colectiv. Prin accesarea experienței AR, scene și personaje interbelice vor prinde viață în Holul Aulei BCU, iar prin experiența VR individuală, vizitatorii vor traversa Portalul și vor fi transpuși într-o sală de cinema interbelică, vizitând o galerie cu imagini și exponate de epocă.

De asemenea, în cadrul evenimentului, vizitatorii vor interacționa cu figuri marcante ale perioadei și vor explora evenimente culturale și sociale semnificative, prezentate în producții documentaristice de epocă, extrase din patrimoniul Sahia Film. Astfel, participanții pot înțelege și impactul acelor vremuri asupra Bucureștiului de astăzi.

La eveniment vor fi prezenți și câțiva cursanți ai Academiei “Studiourile Buftea” care, sub coordonarea actriței Alma Alexandra Lascu, vor interpreta câteva scene de teatru inspirate din I.L Caragiale, scene la care publicul va putea participa activ, prin comenzi vocale.

“În luna lui Florar, care ne aduce primele semne ale rodului verii și promisiuni de călătorii de vacanță, vă invităm să faceți un popas în inima Bucureștiului, pe Calea Victoriei. Aici, promenada de sfârșit de săptămână a redevenit o tradiție în ultimii ani, într-o minunată regăsire a obiceiurilor cetății din secolul trecut. Am aflat despre acestea cu toții din poveștile copilăriei, din imagini și sunete păstrate cu grijă în scrinul bunicii, în scrisori, în cărți, în albume și pe discuri de patefon. De această dată vă propunem un spațiu în care să explorăm ALTFEL scrinul cu amintiri, să le readucem la viață împreună’, spune Mihai Grădinaru, organizator și fondator PeachART.

Pentru a participa la eveniment, biletele se pot achiziționa la fața locului prin scanarea unui cod QR. Datorită caracteristicii speciale a desfășurării evenimentului, locurile sunt limitate.

Portal Interbelic Bucureștean - Călătorie Virtuală prin Bucureștiul Interbelic

Detalii despre eveniment:

Data: Sâmbătă, 25 mai 2024

Ora: 13:00 – 20:00

Locație: Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I”, Calea Victoriei nr. 88, lângă Statuia Ecvestră a Regelui Carol I

Un eveniment organizat de Studioul Cinematografic “Sahia Film” și PeachART.

Parteneri: Impromedia / 8Agora, Retina Film, Dash Film, Studiourile Buftea, Academia “Studiourile Buftea” și Virtuality Club

Parteneri tehnologie: HP și Lenovo

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută