Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/05/2024
Muzică

LIVE | Suitele lui Claude Bolling se aud la ARCUB Jazz Live

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii LIVE | Suitele lui Claude Bolling se aud la ARCUB Jazz Live Share LIVE | Suitele lui Claude Bolling se aud la ARCUB Jazz Live
Claude Bolling


Suitele lui Claude Bolling se aud la ARCUB Jazz Live

From Classic to Jazz, următorul concert din stagiunea ARCUB Jazz Live, propune iubitorilor de jazz, la ARCUB – Hanul Gabroveni, pe 29 mai 2024, de la ora 19.00, o întoarcere la jazz-ul clasic. Georgiana Mihăilă (flaut), Cătălin Răducanu (pian), Vlad Rațiu (contrabas) și Bogdan Pop (tobe) vor prezenta, în formula de cvartet, Suitele 1 și 2 pentru flaut și trio de jazz ale celebrului pianist, compozitor, şef de orchestră și jazzman Claude Bolling.

 Claude Bolling

Discipolul celebrului Duke Ellington, Claude Bolling (1930-2020), care la 14 ani cânta deja cu Lionel Hampton şi Kenny Clarke, a lăsat în urma sa o carieră impresionantă şi o discografie ce include peste 100 de coloane sonore compuse pentru filme, fiind însă cunoscut în mod special drept inventatorul colaborărilor muzicale de tip crossover, în care combină un trio de jazz cu un solist clasic. În lucrările sale se regăsesc influențe variate, de la cele clasice și baroce până la ritmuri moderne de jazz.

Concertul From Classic to Jazz de la ARCUB – Hanul Gabroveni readuce în atenția publicului cele mai cunoscute lucrări ale sofisticatului compozitor Claude Bolling, care au rezistat la vremea lansării lor, în anii ’70, timp de 530 de săptămâni în Top 40 Billboard, în interpretarea contemporană a tinerilor virtuozi Georgiana Mihăilă, Cătălin Răducanu, Vlad Rațiu și Bogdan Pop.

Recomandare de IOAN BIG | Recomandări

Citește mai multe articole din MUZICĂ.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută