Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/05/2024
Muzică

Alternative Culture prezintă Bratři (CZ) live în Cluj, București și Sibiu

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Alternative Culture prezintă Bratři (CZ) live în Cluj, București și Sibiu Share Alternative Culture prezintă Bratři (CZ) live în Cluj, București și Sibiu
Alternative Culture prezintă Bratři (CZ) live în Cluj, București și Sibiu


Alternative Culture prezintă Bratři (CZ) live în Cluj, București și Sibiu

Bratři din Cehia concentreză săptămâna aceasta în Flying Circus, Cluj (23.05), în Club Control, București (24.05) și Love Bar, Sibiu (25.05) propunând publicului din România un live set energic. 

În 2017, Bratři și-au lansat primul lor EP, Monster, și l-au urmat în 2018 cu un nou single numit Manual. În aprilie 2019, au lansat un single și un videoclip muzical numit Monarch și au participat la festivalul de prezentare Tallinn Music Week, unde setul lor live a fost ales printre cele mai bune 10 performance-uri live. După performanța de la Eurosonic Noorderslag, duo-ul a apărut printre cei 16 nominalizați la prestigiosul concurs Music Moves Europe Talent Award 2021.

Bratři și-au lansat albumul de debut numit Two minds în septembrie 2021 și lucrează la unul nou care va fi lansat în 9/2024. 

Alternative Culture prezintă Bratři (CZ) live în Cluj, București și Sibiu

Despre începuturi

Am început în tinerețe: eu cântam la tobe, iar fratele meu la pian. După câțiva ani, fratele meu a început să cânte și la tobe. Apoi am studiat tobe și percuția la Conservatorul din Praga, așa că avem o educație clasică. După ce am terminat școala, am cântat cu multe trupe pop-rock din Cehia ca bateriști în sesiuni live, dar după câțiva ani nu ne-a mai plăcut – așa că am decis să începem propriul nostru proiect ca “Bratři”.

Concept

Încercăm să facem oamenii fericiți și să danseze, să se bucure de moment. Când cântăm la show-uri “mai mari”, cum ar fi festivalurile, avem un concept de bază pe care îl numim “Evadare în natură din lumea zgomotoasă”. Este vorba despre a scăpa de responsabilitățile cotidiene în lumea naturii, unde toți aparținem oricum.

Despre procesul creativ

Este cu adevărat spontan. Uneori stai în studio timp de 3-4 ore și nu se întâmplă nimic, doar te joci pe sintetizatoare și apeși butoanele. Uneori simți magia și totul este în ordine. Un bun antrenament este să vizualizezi ceva. Inspiratia vine din viața de zi cu zi, din natură, arhitectură și tehnologie, iar uneori coincidențele joacă un rol important.

Alternative Culture prezintă Bratři (CZ) live în Cluj, București și Sibiu

Despre public

Conectarea cu publicul este foarte importantă, așa că încercăm să aducem energia de pe scenă la public încă de la primul moment.  Totul se schimbă foarte rapid în prezent, dar din cauza pandemiei, oamenii nu mai merg atât de des la concerte.

Trebuie să îi atragi, să postezi ceva practic în fiecare zi, iar asta face parte din munca noastră, desigur. Pentru noi, cel mai important lucru este să nu facem muzică mainstream, ci să o creăm din perspectiva noastră și să fim noi înșine, indiferent de genul muzical. Este foarte important să exersăm în continuu – să cântăm, să mixăm și să producem, explorând noi modalități și noi sunete. Fiecare public este diferit și chiar dacă nu toți oamenii au o energie foarte bună, încercăm să creăm o atmosferă specială.

Interviu realizat de Ionuț Trandafirescu. 

Cluj > BRATŘI (CZ) live set • 23.05 | Flying Circus

București > BRATŘI (CZ) live set • 24.05 | Control Club

Sibiu > BRATŘI (CZ) live set • 25.05 | Love bar

Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventbook > link  

Alternative Culture prezintă Bratři (CZ) live în Cluj, București și Sibiu

Links >
http://bratri.live
http://bit.ly/Bratři_Spotify
https://soundcloud.com/bratri

O poveste de Alternative • Culture în colaborare cu Art Frame Palác Akropolis (Praga) & Centrul Ceh (București) cu finanțare din partea Národní plan obnovy, EU – Nextgeneration și Ministerul Culturii din Cehia. Partener: Stairway Booking. 

Alternative • Culture este o platformă culturală multidisciplinară dedicată fotografiei, muzicii, filmului, literaturii, artei. Focusul principal al platformei este organizarea și producerea de spectacole de muzică live exclusiv cu artiști internaționali și nume din diferite domenii ale industriei muzicale: electronica, pop-indie, rock, alternative, world music, dar și abordări experimentale sau subgenuri ale acestora. Creăm evenimente și festivaluri. No mainstrem, different, like many of us. 

#wearealternativeculture

alternative-culture.com

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută