Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/05/2024
Lifestyle / Spirits Award

AWARDs | „UKIYO YUZU” Gin

Alin Gălățescu De Alin Gălățescu
Comentarii AWARDs | „UKIYO YUZU” Gin Share AWARDs | „UKIYO YUZU” Gin
Ukiyo Yuzu


Spirit AWARDs mai 2024

Am ales pentru luna mai unul  dintre cele mai aromate, surprinzătoare şi răcoritoare ginuri din lume: Ukiyo Yuzu.

În limba japoneză, „ukiyo” înseamnă „a trăi în prezent“, aceasta fiind și invitația pe care Ukiyo Yuzu Gin o face iubitorilor de gin care aleg să savureze acest sortiment în ideea asiatică de modernitate atemporală, de trăire a vieţii la intensitate maximă şi focusată pe bucuriile intense ale fiecărei zile.

Perfecționată de-a lungul generațiilor, distilarea tradițională japoneză își demonstrează acum măiestria printr-un produs creat în Kagoshima, chiar în apropierea vulcanului Sakurajima, în şcoala de gin niponă, fundamentată în capitala ţării, Tokyo, mixată cu elemente tradiţionale de fructe ori plante locale, specifice fiecărei regiuni.

AWARDs | „UKIYO YUZU” Gin

Ginul își conturează esenţa specifică pe o bază de shōchū tradițional japonez, distilat din orz cultivat local și redistilat apoi în alambic tradițional alături de ienupăr, mandarină, mikan (portocală amară), coriandru, rădăcină de angelica, piper sansho, sakura (flori de cireş) – așezate împreună pe o bază delicată de lavandă, pin și matcha. Tot acest mix se infuzează, după vechile tehnici seculare reinterpretate magistral, cu yuzu delicios.

Yuzu este un fruct citric foarte popular în Japonia, care se aseamănă vizual cu o lămâie, olfactiv dăruiește note intense, iar gustativ surprinde cu arome unice, ușor amărui și cu o aciditate plăcută. Gustul acestui fruct sinonim cu prospețimea este foarte bine surprins și redat în aromatica efervescentă a ginului Ukiyo Yuzu. Rezultatul este unul inedit, surprinzător şi versatil, extrem de potrivit pentru cocktailuri de vară. Japonezii reinventează gustul de gin, dându-i astfel o notă exotică şi perfect rafinată.

» Text de Alin Gălățescu | Awards

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută