Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/05/2024
Festival Muzică

FESTIVAL | MONSTER MIKE WELCH – “Nothing But Time”… la Braşov Jazz & Blues Festival

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii FESTIVAL | MONSTER MIKE WELCH – “Nothing But Time”… la Braşov Jazz & Blues Festival Share FESTIVAL | MONSTER MIKE WELCH – “Nothing But Time”… la Braşov Jazz & Blues Festival
Monster Mike Welch


MONSTER MIKE WELCH 

“Nothing But Time”… la Braşov Jazz & Blues Festival 2024

Virtuozul chitarist Monster Mike Welch (n. 1979), veteran al scenei internaționale de Blues, care va concerta în premieră în România în cadrul Brașov Jazz & Blues Festival, a fost nominalizat în 2024 la Blues Music Awards, la categoria Traditional Blues Album, pentru cel mai recent LP al său, Nothing But Time.

Monster Mike Welch

Este primul disc pe care îl lansează sub egida Gulf Coast Records, label-ul creat de influentul bluesman Mike Zito, unul dintre cei care l-au susținut constant în timpul celor peste 18 luni în care a fost afectat de COVID de lungă durată. Nothing But Time, produs în 2023 de către chitaristul Kid Andersen, este înregistrat într-o formulă stelară, cu Rick Estrin la muzicuță și legendarul dublu premiat cu Grammy, Jerry Jermott, la bas, alături de pianistul Bob Welsh și bateristul Fabrice Bessouat, pe care fanii festivalului de la Brașov l-au ascultat anul trecut concertând împreună cu Alabama Mike.

Monster Mike Welch

Multiplu nominalizat și câștigător de Blues Music Awards, Monster Mike Welch a colaborat de-a lungul unei cariere de peste trei decenii cu numeroși muzicieni de Blues iconici, precum Johnny Winter, Duke Robillard, Sugar Ray Norcia, Nick Moss sau Ronnie Earl, dar Welch, care a fost poreclit “Monster Mike” de către celebrul actor Dan Aykroyd (The Blues Brothers) pe când avea doar 13 ani, la deschiderea noului House of Blues din Boston, orașul lui natal, și-a dezvoltat propria identitate muzicală, făcându-se cunoscut pentru tehnica impecabilă, tonul puternic și abilitatea de a transmite emoție prin muzică.

Monster Mike Welch

Nothing But Time conține în mare parte compoziții originale remarcabile, precum Jump for Joy sau Hard To Get Along With, dar și versiuni ale unor cover-uri ce rămân în memorie, ca cea după Robert Johnson (If I Had Possession Over Judgement Day) sau The Beatles (I Me Mine).

Monster Mike Welch

De altfel, cu muzica legendarilor Fab Four a crescut în casă, până când „Little Mikey” să pună mâna pe chitară la vârsta de 8 ani, influențat de perspectiva lui Eric Clapton asupra Blues-ului tradițional, și să ajungă în scurt timp, la doar 14 ani, să performeze pe scenă cu Junior Wells, Hubert Sumlin și James Cotton.

Considerat actualmente unul dintre cei mai talentați chitariști de Blues a generației sale, inclusiv de către Joe Bonamassa, alături de care a cântat în toamna trecută, Monster Mike Welch va susține, împreună cu band-ul său, un concert care se anunţă excepțional la Brașov Jazz & Blues Festival, a cărui ediție cu numărul XII se va desfășura în perioada 15-18 august 2024.  

Text de IOAN BIG | OPINII

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută