Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/05/2024
Lifestyle

DESIGN | Ce să faci la Romanian Design Week 2024

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii DESIGN | Ce să faci la Romanian Design Week 2024 Share DESIGN | Ce să faci la Romanian Design Week 2024
Romanian Design Week


Ce să faci la Romanian Design Week 2024

Anul acesta, Romanian Design Week (RDW), organizat de The Institute, prezentat de UniCredit Bank și finanțat de Ministerul Culturii, redesenează harta Bucureștiului, între 24 mai și 2 iunie.

Pe lângă conținutul variat găzduit de spațiul principal al festivalului din clădirea CINA (str. Benjamin Franklin, nr. 10), RDW populează orașul cu sute de evenimente și activități, investigând metodele prin care creativitatea și inovația pot modela spațiile urbane ale viitorului.

Având ca temă Unlock the City, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative a gândit opt formate distincte prin care bucureștenii se pot reconecta cu orașul, descoperind potențialul spațiilor creative urbane și al organizațiilor sau proiectelor culturale care le animă.

Romanian Design Week

Peste o sută de locuri creative de vizitat în București

 Sute de business-uri și creativi independenți înscriși în programul RDW Design GO! creionează noi trasee și obiective în oraș, propun teme de gândire și creează experiențe pentru publicul larg în diverse galerii, studiouri, cafenele, institute culturale, showroom-uri, ateliere și magazine din tot Bucureștiul.

O expoziție centrală cu peste 200 de proiecte de design și arhitectură

Anul acesta, elementul-nucleu al spațiului CINA – formatul RDW Exhibition – prezintă o selecție a celor mai vizionare 200 de proiecte de arhitectură și design realizate în decursul ultimului an de către profesioniștii industriilor creative locale din categoriile Arhitectură, Design Interior, Design Grafic, Design de Produs, Design Vestimentar și Ilustrație.

Repere din designul internațional

Dezvoltat alături de institute culturale, ambasade, organizații cultural-creative locale și susținut de Purcari, formatul RDW Design Flags revine în oferta culturală a RDW, reunind conținutul internațional al festivalului, aducând în fața publicului o serie de expoziții, proiecte și creativi relevanți în domeniile lor.

Romanian Design Week

Noua generație de creatori pe care trebuie să o cunoști

În cadrul RDW Young Design, 29 de tineri designeri și arhitecți vor putea fi văzuți într-o expoziție dedicată lor, susținută de Rompetrol și Institutul Cultural Român. Se contextualizează, astfel, traseul dezvoltării personale a acestora, într-o celebrare a începuturilor de drum, precum și a efervescenței și curajului tinerelor talente.

Design local de luat acasă

Designerii și brandurile, atât locale, cât și internaționale, ajung în fața publicului, în cadrul unui spațiu-capsulă dedicat consumului de design. Pe lângă produsele din RDW Concept Store, festivalul va găzdui o zonă de dialog, o galerie de design, dar și o serie de evenimente atent curatoriate (întâlniri cu designerii, degustări, prezentări de produse).

Romanian Design Week

Contexte de socializare și petrecere a timpului liber

Comunitatea iubitorilor de industrii creative locale va fi adusă laolaltă în contexte speciale de întâlnire și colaborare, prin intermediul celui mai dinamic format al festivalului: RDW Social. Acesta oferă un mediu relaxat pentru cunoașterea unor noi parteneri și colaboratori sau descoperirea unor inițiative de susținut și încurajat.

În dialog cu cele mai importante minți creative ale momentului

Cele mai noi subiecte de discuție ale scenei globale de design și arhitectură și cele mai recente perspective asupra evoluției industriilor creative vor fi dezbătute la RDW Talks, o serie de masterclass-uri realizate cu sprijinul Globalworth și al Primăriei Capitalei, prin Centrul Cultural ExpoArte, de către cele mai importante minți creative din România, împreună cu profesioniști internaționali, cu scopul de a redescoperi orașele în care trăim, totodată, trasând relația și interacțiunea cu acestea. Curatorii RDW Exhibition vor fi speakeri în cadrul acestui format și se vor întâlni direct cu publicul larg.

Romanian Design Week

Uși deschise spre birourilestudiourilor de arhitectură locale

Continuând tradiția RDW, Noaptea Studiourilor de Arhitectură deschide ușile birourilor și spațiilor de lucru ale specialiștilor în domeniu, prezentând, în același timp, cele mai noi proiecte ale acestora, în cadrul unor evenimente sociale pentru colegi, prieteni și publicul larg, timp de o seară, pe 30 mai.

***

Prin cele opt formate, RDW va oferi bucureștenilor oportunitatea de a experimenta diversitatea creativă a orașului, dinamizând mediul urban și creând momente de interacțiune.

Text de Alin Boeru

Citește mai multe articole din ARTĂ & CULTURĂ.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută