Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 13/05/2024
Film

PREMIERĂ | „The Strangers: Chapter 1” 

Cezar Deli-Iorga De Cezar Deli-Iorga
Comentarii PREMIERĂ | „The Strangers: Chapter 1”  Share PREMIERĂ | „The Strangers: Chapter 1” 
The Strangers: Chapter 1 - Despre frica de necunoscut şi... necunoscuţi


„The Strangers: Chapter 1”Despre frica de necunoscut şi… necunoscuţi

O premieră interesantă din luna mai se anunță a aparţine spaţiului Horror, mai ales că regia poartă semnătura lui Renny Harlin (The Covenant, Exorcist: The Beginning)… The Strangers Chapter 1.

În ultima vreme, de cele mai multe ori, asociem acest gen cu povești cu monștri sau fantome, dar sunt și producţii ce reuşesc să captiveze publicul care se inspiră creativ din poveşti adevărate, deoarece vorbesc despre teme(ri) reale precum supravegherea sau urmărirea, în contexte în care se poate regăsi oricine în postura de victimă care ajunge să trăiască sentimente de incertitudine și angoasă, simţindu-se pândită de oameni necunoscuți în medii care, altfel, par prietenoase.

De la această idee pleacă The Strangers: Chapter 1, al cărui titlu arată intenţia de a deschide o nouă și sângeroasă trilogie şi nu de a fi un prequel mercantil al Horror-ului psihologic The Strangers, iniţiatorul francizei.

the strangers chapter 1

Bryan Bertino, creatorul clasicului cult din 2008, s-a inspirat la acea vreme pentru The Strangers dintr-o experiență personală: într-o noapte, în copilăria sa, fiind singur acasă, un necunoscut a bătut la ușă și a întrebat de o persoană ce nu locuia acolo, iar, ulterior, micuţul avea să afle de o serie de spargeri date în vecinătate.

The Strangers: Chapter 1 - Despre frica de necunoscut şi... necunoscuţi

Această întâmplare l-a marcat, materializandu-se apoi în portretizarea cuplului terorizat de trei străini în miez de noapte, într-o casă de vacanţă estivală.

O altă sursă de inspiraţie a constituit-o pentru Bertino celebrul caz al crimelor Tate, comise de membrii familiei lui Charles Manson în 1969

Următorul film din serie, The Strangers: Pray At Night, din 2018, a păstrat reţeta, constituindu-se într-un sequel ce urmăreşte modul în care trei sociopați mascaţi, Dollface, Man in the Mask şi Pin-Up Girl, fac viaţa imposibilă unei familii plecată prin ţară împreună cu copiii, într-o călătorie cu rulota.

The Strangers: Chapter 1 - Despre frica de necunoscut şi... necunoscuţi

Iată că, anul acesta, conceptul ia avânt prin nașterea unei trilogii ambiţioase, concepută sub egida Lionsgate, companie de producţie ce are în catalog francize de succes precum Saw sau Hostel.

The Strangers: Chapter 1 - Despre frica de necunoscut şi... necunoscuţi

Acțiunea se concentrează de această dată pe cuplul jucat de Madelaine Petsch și Froy Gutierrez, aflat într-un voiaj cu mașina, care se va trezi în situația de a da piept cu trioul ucigaș atunci când opreşte la un airbnb în urma unei neprevăzute pene auto. 

The Strangers: Chapter 1 - Despre frica de necunoscut şi... necunoscuţi

Prin urmare, spiritul şi esenţa precedentelor The Strangers se vor conserva în Chapter 1, însă într-o formă care să lege coerent universul Horror creat din frânturi disparate pe parcursrul anilor.

Regizorul Renny Harlin a dezvăluit că următoarele „capitole” vor explora povestea din spatele ucigașilor și motivul pentru care aceştia au folosit violența asupra victimelor alese, cel puţin aparent, la întâmplare.

Așadar, din 17 mai 2024, veţi face şi voi cunoştinţă cu… străinii, doar că în sălile de cinema.

Nu ratați întâlnirea!

Text de CEZAR DELI-IORGA | FILM

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută