Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/05/2024
Lifestyle / Arhitectură & Design

DESIGN | Bijuteriile „Human APJ”, mesageri ai unei atitudini pozitive față de cei din jur

Alexandra Bujeniță De Alexandra Bujeniță
Comentarii DESIGN | Bijuteriile „Human APJ”, mesageri ai unei atitudini pozitive față de cei din jur Share DESIGN | Bijuteriile „Human APJ”, mesageri ai unei atitudini pozitive față de cei din jur
Adelina Petcan Human APJ


Bijuteriile „Human APJ”, mesageri ai unei atitudini pozitive față de cei din jur

Adelina Petcan a creat brand-ul de bijuterii Human APJ organic, din pasiunea pentru sculptură, integrând silueta umană minimizată ca laitmotiv în bijuteriile ei. 

Be kind (be Human)” este un motto care a ghidat această călătorie creativă, aducând în prim plan ideea de generozitate și de responsabilitate socială. Bijuteriile Human APJ sunt nu doar accesorii elegante, ci și mesageri ai unei atitudini pozitive față de lumea din jurul nostru. 

Citește și:

Mai mult decât atât, Adelina Petcan este un exemplu de sustenabilitate și calitate durabilă. Serviciile de mentenanță oferite asigură că aceste bijuterii rămân în valoare pe termen lung, contribuind astfel la promovarea unei abordări mai responsabile în domeniul bijuteriilor.

" "

Adelina, care a fost inspirația pentru a înființa brandul de bijuterii Human APJ?

Human APJ a apărut destul de organic, din nevoia de a crea piese de bijuterie purtabile care să conțină și elementul figurativ „omulețul”, reprezentant al formării mele ca sculptoriță.

A fost țelul meu de a sculpta cel mai mic omuleț care să poată fi integrat într-o bijuterie purtabilă. Și totodată a fost felul meu de a aborda bijuteria, inspirată fiind din background-ul meu artistic.

Poți să ne spui mai multe despre simbolismul din spatele siluetei umane minimizate?

Omulețul m-a fascinat ulterior, deoarece am fost martoră la relația pe care și-o creau cei care alegeau să poarte omulețul ca pe o bijuterie de zi cu zi.

Devenea o piesă foarte personală și foarte prezentă în viața lor și mi-a plăcut foarte mult aspectul acesta.

Adelina Petcan Human APJ

Adelina Petcan Human APJ

Cum integrezi elemente ale naturii umane în bijuteriile tale minimaliste?

Bijuteriile sunt o metodă foarte bună de comunicare vizuală și apartenență socială.

Prin alegerile făcute poți comunica non verbal ceva despre personalitatea ta. Mulți dintre clienții Human mi-au comunicat ulterior că se simt foarte bine atunci când poartă din bijuteriile noastre sau că au ales să le achiziționeze pentru a face un cadou unei persoane dragi, lucruri care nu pot decât să mă bucure.

Iar prin opțiunea de produse custom consider că ajut pe omul respectiv să își creeze piese în care este investit emoțional și cu care are altă legatură.

Adelina Petcan Human APJ

Ce deosebește Human APJ de alte branduri de bijuterii?

Fiecare bijutier are estetica lui personală și metodologia prin care se inspiră și creează.

Cumulul meu personal de experiențe, cultura vizuală precum și ceea ce am studiat face ca produsele care ies din atelierul meu să reflecte asta. O perioadă nu am fost foarte sigură care este estetica mea, crezând că se schimbă destul de mult de la o colecție la alta, în schimb mi s-a spus că din exterior se vede o continuitate a ceea ce creez.

Adelina Petcan Human APJ

Care este procesul de design pe care îl urmează Adelina Petcan în creaţia de piese noi?

Depinde mult de la colecție la colecție.

Câteodată este destul de spontan felul în care abordez o colecție nouă, iar alteori este un proces îndelungat în care descopăr tehnici sau elemente noi pe care le tot testez pe parcursul unor ani întregi până să se închege într-o colecție clară.

Spre exemplu colecția Naturalia, din 2023, a fost gândită și începută acum 5 ani, când eram încă studentă la master, secția de bijuterie în Stockholm și am revenit pe ea ulterior până a ajuns în formula pe care am decis să o prezint.

Adelina Petcan Human APJ

Adelina Petcan Human APJ

Ce materiale folosești în fabricarea bijuteriilor Human APJ?

Materialele cel mai des folosite sunt aur, argint și pietre semiprețioase.

Îmi place ideea de crea bijuterii purtabile, care ajung să facă parte din imaginea personală a purtătorilor lor, și de aceea, aceste metale destul de tradiționale se pretează foarte bine, ele având capacitatea de a trece testul timpului și de a folosi tehnici destul de tradiționale, moștenite cumva în acest domeniu al bijuteriei.

Adelina Petcan Human APJ

Adelina Petcan Human APJ

Ce valori sau mesaje își propune să comunice Human APJ prin bijuteriile tale?

Be kind (be Human) este un motto pe care l-am folosit în trecut în cadrul unor campanii de donații.

Bijuteria este foarte centrată pe sine, atunci când nu este facută cadou, și mi-ar plăcea să pot integra cât mai mult ideea de a ne muta din atenție și în exterior.

În acelaşi timp, fiind bijuterii făcute manual și de calitate, în serii limitate sau unicat, sunt produse destul de sustenabile, care rezistă în timp și pentru care oferim servicii de mentenanță.

Oferim informații despre metodele noastre de lucru pentru o producție cât mai transparentă și pentru a educa publicul constant referitor la domeniul bijuteriilor.

Adelina Petcan Human APJ

Care sunt proiectele de viitor la care lucrezi?

Avem o agendă destul de încărcată pentru anul acesta de colecții noi și vom extinde puțin gama de produse și în afara bijuteriilor, cel puțin online.

Următoarea colecție este una destul de personală, plecând de la flori presate chiar de mama mea, o acțiune la care am asistat în copilărie și de care îmi aduc aminte cu drag.

Adelina Petcan Human APJ

Cum își imaginează Human APJ rolul său în industria bijuteriilor?

Cred că foarte important pentru mine este de a crea un business cât mai sănătos și transparent atât pentru clienții Human APJ cât și pentru colaboratorii noștri.

Țelul meu pentru un business sănătos este de a fi pe cât de sustenabil se poate, însă nefiind o industrie foarte veche pe plan local, este puțin dificil nu numai sa controlezi toate aceste aspecte dar sa si ai toate informatiile necesare.

Adelina Petcan Human APJ

Adelina Petcan Human APJ

Cu ce colecție vei participa la evenimentele internaționale ROJW?

La evenimentele internaționale de anul acesta, la masa Human APJ veți găsi această colecție inspirată de florile culese și presate manual de către mama mea, din argint și mărgele semiprețioase.

Interviu de ALEXANDRA BUJENIŢĂ | DESIGN

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută