Concerte de neratat la Rockstadt Extreme Fest, de la Râșnov
Rockstadt Extreme Fest revine la Râșnov, în această vară, cu o ediție ce se anunță a fi de colecție. Pe măsura aniversării a 10 ani de rockăreală la poalele Cetății Râșnov. Cifrele de reținut de la această ediție sunt: 30 iulie – 4 august – perioada de desfășurare, 3 este numărul scenelor pe care vor concerta artiștii și 100 este numărul de trupe așteptat la festival. Și dacă tot e să vorbim despre trupe, vă spunem și care sunt trupele la care noi, cel puțin, vrem să ajungem. Și vă mai spunem ceva. Ziua de 3 august este cea mai ofertantă.
Behemoth – formată în anul 1991, trupa poloneză de black/death metal este cea care deschide ediția a 10-a a Rockstadt Extrem Fest, în 30 iulie, la scena Adrian Rugină.
Amon Amart concertează în 31 iulie, pe aceeași scenă Adrian Rugină. Formată în 1992, trupa ne aduce sunetul death metal tocmai din Suedia. Trupa este cunoscută pentru spectacolele live energice și pentru abilitatea lor de a transporta ascultătorii într-o lume a bătăliilor epice și a legendelor nordice.
Tot pe 31 iulie și pe aceeași scenă va urca și Testament, una dintre cele mai influente trupe de thrash, care inițial s-a numit Legacy. Trupa a cunoscut succesul în 1988 și timp de decenii a rămas activă.
Kreator, o trupă ce provine din Germania, s-a numit inițial Tormentor. Stilul muzical este comparat cu Destruction, Sodom sau Venom. Va fi pe scena Andrei Rugină, în 1 august.
Dimmu Borgir urcă pe scena Andrei Rugină în 2 august. Aproape că nu mai are nevoie de nicio prezentare, dar vom spune că trupa norvegiană și-a luat numele de la Dimmuborgir, o zonă cu formațiuni vulcanice ciudate din Islanda. Conform legendelor locale, aici se află poarta spre Iad.
Therapy? – înființată în 1989, celebra formație nord-irlandeză a rezistat trecerii timpului și încă mai știm hituri precum „Nowhere”, „Trigger Inside” sau „Diane”. Practică un rock alternativ cu influențe punk și pop și îi vom vedea pe 2 august, pe scena Andrei Calmuc.
Formația Leprous s-a impus în lumea muzicii prin orchestrația, ritmurile și armoniile specifice stilurilor progressive și alternative metal. Le vom auzi și la Râșnov, în 3 august. Pe scena Andrei Rugină.
Opeth urcă pe scena Brașov, în 3 august. Formația suedeză formată în 1989 are ca stil dominant death metal-ul, dar combină genul lor cu metalul progresiv, rock-ul progresiv, foolk-ul, jazz-ul și blues-ul.
Paradise Lost este o formație de heavy metal, înființată în 1988, în Anglia, care s-a „jucat” și cu muzica instrumental-electronică o perioadă. Vedem ce ne vor propune la Râșnov, în 3 august.
În ultima zi de festival, 4 august, de neratat sunt Pendulum (o formație drum and bass australiano-britanică) și Lacuna Coil (o formație gothic metal venită din Italia).
Citește mai multe articole din MUZICĂ.