Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/04/2024
Evenimente Lifestyle

Profesia de Organizator de Evenimente primește recunoaștere oficială în România

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Profesia de Organizator de Evenimente primește recunoaștere oficială în România Share Profesia de Organizator de Evenimente primește recunoaștere oficială în România
Profesia de Organizator de Evenimente primește recunoaștere oficială în România


În sfârsit, persoanele care lucrează în domeniul Organizării de Evenimente, nu vor mai fi nevoite să găsească alternative pentru încadrarea profesională trecută în Contractul de Muncă. Profesia de Organizator de Evenimente primește recunoaștere oficială în România

Atelierele ILBAH, recunoscută pentru cursurile sale de formare profesională, marchează un moment istoric în industria evenimentelor din România prin introducerea în COR (Clasificarea Ocupațiilor din România), la poziția 333201, a ocupației de Organizator de Evenimente.

Până în prezent, angajarea în domeniul organizării de evenimente a fost adesea încadrată sub alte coduri COR, în România nefiind recunoscută ocupația de Organizator Evenimente (Event Planner). Odată cu introducerea Organizatorului de Evenimente în COR, această ocupație primește acum o identitate clară și proprie, recunoscută la nivel național.

Un pas important pentru profesioniștii în domeniu

Cu o creștere semnificativă în ultimii ani, domeniul organizării de evenimente primește astfel o recunoaștere oficială, deschizând noi orizonturi pentru profesioniștii din industrie.

”Suntem încântați că toate eforturile noastre în acest demers s-au finalizat cu success. Ne-am dorit ca industria evenimentelor din Romania să fie în acord cu standardele europene. Recunoașterea profesioniștilor din domeniu în mod oficial este un pas important și deschide noi oportunități pentru programe de dezvoltare profesională în industria evenimentelor. Le mulțumim echipei și partenerilor care au depus efort în acest sens și suntem determinați să lucrăm la o continuă dezvoltare în domeniul organizării de evenimente.” – declară Iliescu Vlad, General Manager la Atelierele ILBAH.

Educație pentru viitor: Primul curs autorizat din Romania

Formarea de specialiști în domeniul organizării de evenimente nu se limitează doar la recunoașterea oficială a meseriei, ci și la crearea unor norme educaționale și profesionale solide. Astfel, echipa Atelierele ILBAH a elaborat si Standardul Ocupațional pentru Ocupația de Organizator Evenimente, lansând în acelasi timp primul curs autorizat din România, la finalul căruia absolvenții vor obține o certificare recunoscută la nivel internațional, cu ajutorul careia se pot angaja atât în tară cât și în străinătate.

Cursul de Organizator de Evenimente se adresează atât profesioniștilor din domeniu, cât și celor fără experiență anterioară, fiind adaptat nevoilor actuale ale industriei.

Mai multe detalii despre curs sunt disponibile aici: www.ateliereleILBAH.ro/cursuri/curs-organizator-evenimente/

Inițiatorii și autorii acestui demers sunt:

– ILBAH STUDIO SRL (Atelierele ILBAH)

– Iliescu Georgiana-Raluca (Specialist Formare Profesionala, Atelierele ILBAH)

– Lazarica Maria-Adriana (Specialist Formare Profesionala, COLABORATOR)

– Gontaru Izabela (COLABORATOR)

Verificare Profesionala: Vasile Isabela-Genoveva
Avizare: Asociația Romana pentru Protocol si Ceremonial Cristina Turnagiu Dragna
Validare Documentatie: Comitetul Sectorial din Ramura Cultura
Aprobare: Autoritatea Națională pentru Calificari

Atelierele ILBAH: Lider de piață în domeniul formării profesionale

Atelierele ILBAH este lider pe piață în domeniul Formării Profesionale Autorizate încă din 2012, oferind peste 80 de cursuri care se desfășoară atât în sediile din tară, respectiv: București, Cluj și Ploiești, cât și în mediul online. Cursurile sunt recunoscute la nivel național și internațional desfăsurandu-se după un curriculum aprobat de Ministerul Muncii și Ministerul Educației.

Profesia de Organizator de Evenimente primește recunoaștere oficială în România
Foto header

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută