Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/04/2024
Lifestyle

Oxigen Planting Festival – Natura a devenit la verde și mai bogată cu 15 mii de copaci

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Oxigen Planting Festival – Natura a devenit la verde și mai bogată cu 15 mii de copaci Share Oxigen Planting Festival – Natura a devenit la verde și mai bogată cu 15 mii de copaci
Oxigen Planting Festival - Natura a devenit la verde și mai bogată cu 15 mii de copaci


8000 de participanți au fost în acest sfârșit de săptămână la Oxigen Planting Festival.

15 mii de copaci au fost plantați la Șag. Mii de voluntari, au răspuns invitației CODRU Festival și al Centrului Cultural Subcarpați, reprezentanți ai zeci de companii și instituții publice au contribuit la regenerarea naturii.

Citește și:

Acțiunea de împădurire s-a desfășurat sub îndrumarea și supravegherea reprezentanților Asociației CODRU Festival și al pădurarilor.

" "

„Subcarpați a fost mereu apropiat de natură, de țară, de viața la țară. Și vrem să devină o tradiție, sperăm că de la an la an să repetăm asta. Am plantat azi câțiva copaci, nu e prima oară, e o experiență extraordinară”, a spus Bean MC, liderul trupei Subcarpați.

Oxigen Planting Festival - Natura a devenit la verde și mai bogată cu 15 mii de copaci
OXIGEN PLANTING FESTIVAL

Oxigen Planting Festival este un festival dedicat naturii şi este conceput în aşa fel, încât să aducă împreună iubitorii de mediu și pe cei de muzică, într-o experiență autentică. După ce au plantat, membrii trupei Subcarpați au urcat pe scenă și i-au încântat pe cei prezenți cu muzica lor binecunoscută.

Tumbe, CRED CĂ SUNT EXTRATERESTRU, Ioana Milculescu și Floare de Maidan au urmat pe scenă în cele două zile de festival. Atmosfera a fost întreținută și scena amenajată pentru DJ, unde au pus muzică: ZoleeVee, Mihai Gabriel ți Denis Predoiu, Bogdan Șandru, Mario Șandru și Raul Prodan.

„Dacă Festivalul CODRU este în vară, primăvara și toamna, ne-am propus să plantăm câți mai mulți copaci. Ne bucurăm că ne-am format deja o comunitate în acest demers pe care îl vom continua în fiecare. Anul acesta evenimentul a fost dus la următoarea etapă, am adăugat o importantă componentă, să ne putem bucura și mai mult de natură”, a adăugat Victor Balaniuc, general manager CODRU Festival

În cele două zile am de eveniment au fost plantați 5000 mii e puieți de frasin, 5000 de arțar și încă 5000 de cireș sălbatic. Zona nou împădurită va fi numită Pădurea de Caval.

Pe lângă plantare, copiii s-au bucurat de zonele de distracție amenajate pentru ei, iar adulții s-au putut relaxa în natură.

Oxigen Planting Festival - Natura a devenit la verde și mai bogată cu 15 mii de copaci

Asociația CODRU Festival a organizat, până acum, patru sesiuni de plantare. Pădurea a devenit mai verde și mai bogată cu 30 de mii de copaci. În 2019 și 2022, au avut loc sesiuni de ecologizare la Pădurea Bistra, locul care a devenit casa și scena CODRU Festival. Anul trecut ne-am extins și în alte locuri din județul Timiș, unde a fost nevoie de ecologizare și împădurire.

Oxigen Planting Festival este un proiect cultural finanțat de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2024.

Partenerii evenimentului: DS Smith, Fortuna, Somaco, ZF Group, OCB, BRD, Flex, Canon Production Printing, FEV, Iulius Town, Horticultura și Primăria Comunei Șag.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută