Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 03/04/2024
Film

PREMIERĂ | „The First Omen”, despre originea răului într-o saga iconică

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii PREMIERĂ | „The First Omen”, despre originea răului într-o saga iconică Share PREMIERĂ | „The First Omen”, despre originea răului într-o saga iconică
The First Omen


„The First Omen”, despre originea răului într-o saga iconică

Prequel-ul The First Omen / Întâia profeţie, care va fi lansat la noi în cinematografe pe 5 aprilie, marchează o revenire interesantă și îndrăzneață la rădăcinile unei francize emblematice pentru genul Horror, introducând noi perspective într-o poveste familiară despre nașterea răului absolut.

Regizat de Arkasha Stevenson (Channel Zero), acest lungmetraj promite o abordare fresh a mitologiei The Omen. Spectatorii, în special fanii francizei originale, vor aprecia probabil că filmul rămâne fidel materialului sursă, dar aduce și elemente de noutate.

The First Omen urmărește povestea unei tinere americane trimisă la Roma pentru a începe o viață în slujba Bisericii.

Aceasta își pune la îndoială credința, descoperind o conspirație terifiantă menită să aducă la naștere încarnarea răului absolut, Antihristul. Distribuția include nume remarcabile, precum Sonia Braga, Ralph Ineson, Bill Nighy, Nell Tiger Free și Tawfeek Barhom.

În ceea ce privește regia, Arkasha Stevenson, cunoscută pentru abilitățile sale vizuale aparte și pentru abordarea sensibilă a subiectelor întunecate, pare să aducă o nouă dimensiune estetică și tematică seriei.

Modul în care a fost tratată producția, de la designul de costume, care amintește de o epocă gotică, la alegerea locațiilor și la atenția acordată detaliilor scenografice, reflectă un efort de a crea o atmosferă în același timp atrăgătoare și apăsătoare​​.

The First Omen

În discuția despre franciza The Omen, este esențial să menționăm impactul pe care l-a avut această serie asupra genului Horror în Pop culture. Originalul The Omen, al lui Richard Donner, cu Gregory Peck şi Lee Remick în rolurile principale, lansat în 1976, nu doar că a stabilit un etalon pentru filmele Horror cu tematică religioasă și apocaliptică, dar a și îmbogățit vocabularul vizual și narativ al genului prin explorarea unor elemente care au devenit universale, fiind preluate ulterior, precum prevestirea morții prin fotografii și complexitatea relațiilor familiale sub tensiunea prezenței malefice.

Astfel, seria a inaugurat drumul pentru explorarea tematicilor religioase într-un mod mai deschis și provocator în cinematografie.

De asemenea, coloana sonoră iconică a filmului, compusă de Jerry Goldsmith, care a câștigat un Premiu Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră originală, a rămas în memoria colectivă.

Vom vedea curând în ce măsură The First Omen are potențialul de a revitaliza seria prin introducerea unei perspective noi asupra originii răului.

Text de DELIA MITRACHE | PREMIERE

Citește mai multe articole din FILM.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută