Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/04/2024
Lifestyle

Simularea Parlamentului European – ”Generația schimbării: Tinerii și puterea votului în Uniunea Europeană”

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Simularea Parlamentului European – ”Generația schimbării: Tinerii și puterea votului în Uniunea Europeană” Share Simularea Parlamentului European – ”Generația schimbării: Tinerii și puterea votului în Uniunea Europeană”
Simularea Parlamentului European - ”Generația schimbării: Tinerii și puterea votului în Uniunea Europeană”


În perioada 13-19 mai, tineri din întreaga țară se vor reuni pentru a participa la Simularea Parlamentului European, proiect organizat de Societatea Studenților Europeniști (SSE), o organizație non-guvernamentală studențească, apolitică și non-partizană, ce acționează sub auspiciile Facultății de Studii Europene.

Ce este Simularea Parlamentului European?

Citește și:

Simularea Parlamentului European, sau pe scurt SimPE, este un proiect național, cu specific educațional, aflat la cea de a XIV-a ediție, ce are ca scop implicarea și familiarizarea tinerilor cu procesul democratic european, oferindu-le oportunitatea de a înțelege și experimenta modul în care funcționează Parlamentul European.

" "

Prin intermediul SimPE, participanții vor avea șansa de a prelua rolurile deputaților europeni și de a aborda provocările cu care se confruntă Uniunea Europeană în prezent. Această experiență interactivă le va permite să își dezvolte abilitățile de dezbatere, negociere și luare a deciziilor, oferindu-le o perspectivă valoroasă asupra procesului legislativ european. Scopul principal al acestei simulări este de a promova înțelegerea profundă a valorilor europene, a principiilor democratice și a procesului decizional din cadrul Uniunii Europene.

Cum participi?

Timp de o săptămână, fiecare participant va reprezenta o țară din UE, un grup politic (precum: Renew Europe, PPE, S&D, sau ECR) și va dezbate în cadrul unei comisii specifice Parlamentului European, precum: ENVI (Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară), CULT (Cultură și Educație), FEMM (Drepturile femeilor și Egalitatea de gen) sau AFET (Afaceri Externe).

Pentru a participa trebuie să se achite (în două tranșe) o taxă a cărei valoare diferă în funcție de necesitatea cazării în Cluj-Napoca pe perioada proiectului. Astfel, acestea sunt în felul următor: 150 de lei pentru participanții care necesită cazare în Cluj-Napoca, 90 de lei pentru cei care nu necesită cazare și 50 de lei pentru studenții Facultății de Studii Europene. Taxa include mese, coffee breaks, acces la activitățile de networking și welcome kit-ul de europarlamentar, pentru ca participanții să se bucure de proiect în adevăratul sens al cuvântului. Dacă vrei să afli mai multe detalii despre acest aspect, consultă paginile noastre de Instagram și Facebook.

Simularea Parlamentului European - ”Generația schimbării: Tinerii și puterea votului în Uniunea Europeană”

Astfel, în Anul Alegerilor Europarlamentare, ai oportunitatea să îți dezvolți abilitățile de dezbatere, leadership și team-work, participând la Simularea Parlamentului European.

Te poți înscrie completând formularul disponibil până pe data de 21.04.2024. SimPE îți oferă șansa de a te pune în pielea unui europarlamentar pentru a te bucura de o experiență cu totul unică!

Așteptăm cu nerăbdare să te alături evenimentului!

Simularea Parlamentului European - ”Generația schimbării: Tinerii și puterea votului în Uniunea Europeană”
Parlamentul European, Strasbourg

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută