Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 01/04/2024
Film

„Monkey Man”, un thriller exploziv despre răzbunare

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii „Monkey Man”, un thriller exploziv despre răzbunare Share „Monkey Man”, un thriller exploziv despre răzbunare
Monkey Man


O poveste anevoioasă şi intensă pentru personajul titular, interpretat de actorul, scenaristul, producătorul și, totodată, tipul care și-a rupt câteva oase filmând debutul său regizoral – Dev Patel („Slumdog Millionaire”, „The Green Knight”).

„Monkey Man”, un thriller exploziv despre răzbunare

Un film sângeros despre opresiune, traume și furie transformată în răzbunare în cluburile de lupte din suburbiile indiene, acțiune și răzbunare în stilul lui John Wick, film pe care personajele îl invocă… Action-Thriller-ul „Monkey Man”, cu versatilul Dev Patel în postura de regizor, co-scenarist și interpret al personajului principal.

Inspirat de mitologia hindusă, acest film de acţiune ultra-violent are în prim plan un luptător din underground cu un nume generic, Kid, un războinic fără arme care locuiește în mahala și care poartă în ring măști de maimuță. Cu toate acestea, flashback-urile din copilărie descriu o imagine religioasă mult mai amplă… un alter ego influențat de poveștile spuse de mama sa despre semizeul Hanuman, o figură cheie în epopeea hindusă Ramayana, din care personajul se inspiră. Amintindu-și de cântările religioase din tinerețe și de cărțile de benzi desenate cu tematică religioasă, se agață de poveștile lui Hanuman pentru a fi ghida atât prin lupta pentru bine, cât și prin răzbunarea justițiară. “One small ember can burn down everything.

„Monkey Man”, un thriller exploziv despre răzbunare

Printr-o secvență de furt de buzunare, surprinzătoare și rapid montată, Kid ajunge în posesia portofelului doamnei de lux Queenie Kapoor, ale cărei afaceri ilicite deservesc elitele politice din Yatana, un oraș care, în esență, este o reprezentare a Mumbaiului. Ca recompensă, obține o modestă slujbă în bucătărie, iar pe măsură ce își croiește drum prin ierarhia instituției conduse de Queenie și, implicit, către camera VIP, dorința de a-și răzbuna mama care a fost ucisă începe să prindă contur.

Obiectivul său este comisarul corupt Rana Singh, un personaj care se află în pielea unei figuri venerate atât în plan religios, cât și politic, Baba Shakti, a cărui nume sugerează putere în sensul cel mai profund, responsabil de victimizarea sistematică a celor sărmani şi neajutoraţi. Filmul a fost definit de către cei care l-au văzut drept… John Wick în Mumbai!

Alături de Dev Patel, în distribuție îi regăsim și pe Sikandar Kher („Monica O My Darling”), Sharlto Copley („District 9”), Sobhita Dhulipala („Major”) și Adithi Kalkunte („Hotel Mumbai”). „Monkey Man”, produs de compania lui Jordan Peele („Get Out”, „Nope”), va ajunge în cinematografele din România începând cu data de 5 aprilie.

» Text de TEODORA BRATU | Film | Premiere

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută