Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/03/2024
Lifestyle Viața Orașului / Povești din București

POVEȘTI DIN BUCUREȘTI | V7 Startup Studio: Spațiul de coworking în care fiecare zi e vineri

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii POVEȘTI DIN BUCUREȘTI | V7 Startup Studio: Spațiul de coworking în care fiecare zi e vineri Share POVEȘTI DIN BUCUREȘTI | V7 Startup Studio: Spațiul de coworking în care fiecare zi e vineri
V7 Startup Studio


V7 Startup Studio: Spațiul de coworking în care fiecare zi e vineri

Cu o prezență activă în inima Bucureștiului de aproape trei ani, V7 Startup Studio reprezintă un spațiu de coworking dedicat comunității antreprenoriale.

Aici, conceptul de birou devine o reinterpretare a ideii clasice, fiind un loc propice pentru nașterea ideilor, dezvoltarea proiectelor și stabilirea conexiunilor semnificative. Cu alte cuvinte, e un loc conceput pentru a-ți face plăcere să vii la muncă.

Miriam Constantin, ownerul V7 Startup Studio, ne-a povestit mai multe despre acest spațiu deosebit, situat pe strada Mendeleev 5.

V7 Startup Studio

Cum a apărut V7 Startup Studio?

V7 era oportunitatea ce se năștea prin 2018 de a face un mediu inspirațional pentru antreprenori, o categorie ce, la acel moment, se contura frumos, cu tineri ambițioși și idei ce aveau nevoie de un context pentru a se dezvolta.

Sub pretextul ideii de coworking, V7 a evoluat tot pe această idee de care nu ne plictisim niciodată să vorbim – comunitatea ce creează mediul propice pentru profesioniști să inițieze și să își potențeze proiectele.

Spuneți-ne un lucru mai puțin știut despre serviciile pe care le oferiți la V7 Startup Studio.

Serviciile noastre nu au nimic mai puțin știut.

Calitatea cu care încercăm însă să le facem e poate ceva mai greu de crezut – avem grijă de fiecare colțișor, fiecare rezident care are o zi proastă și încercăm din răsputeri să îi ajutăm pe oameni dincolo de relația lor cu business-ul nostru. Dacă cineva suferă din dragoste, până și pentru asta încercăm să găsim soluții.

Care a fost cea mai mare provocare de care v-ați lovit până acum?

De departe, cea mai mare provocare e dată mereu tot de oameni. Am avut parteneri care nu au văzut lucrurile ca noi, care ne-au încurcat și au vrut să ne strice mojo-ul, doar fiindcă ei aveau viziuni limitate, pe termen scurt.

Dar tot din oameni, de data aceasta din cei în aliniament cu valorile și crezul nostru, ne tragem energia de a duce un business deloc ușor dincolo de cărțile ce i-au fost împărțite – să fie într-o industrie profund operațională, cu margins mici, dar speranțe mari pe termen lung.

V7 Startup Studio

Care este impactul pe care v-ați dori să-l aibă spațiul vostru de coworking asupra orașului sau asupra zonei în care l-ați deschis?

În mod cert, impactul este reperul la care ne uităm în primul rând în ceea ce facem.

Tot ceea ce facem este despre a face oamenii să fie mai relaxați cu privire la conceptul de muncă, să învețe sau să reînvețe colaborarea, să promoveze politețea, spiritul civic și bunătatea. Un oraș cu oameni politicoși, relaxați și, overall, mai mulțumiți cu viața lor, este un oraș mai curat, mai liniștit, care are mai multe șanse să beneficieze de implicare și inovație, ambele fiind cultivate în primul rând în locul în care ne petrecem cel mai îndelungat timp – la serviciu.

Ce vă place vs. ce nu vă place la București ?

La București ne place arhitectura, ne plac artiștii și profesioniștii care reușesc să se descurce într-un mediu extrem de competitiv, adesea neprietenos și potrivnic inovației.

Ei sunt inspirația noastră constantă, pentru ei vrem să facem un loc ca niciun altul. Nu ne place că nu este curat pe cât ar trebui să fie centrul unei capitale, că nu sunt suficient de multe măsuri de susținere a micilor antreprenori.

De departe, însă, cred că lucrul cel mai greu de acceptat la București este că oamenii nu simt că merită să contribuie aici. E ca un loc de du-te vino, o stație temporară pentru mai toată lumea, pentru care nu pare că merită ca oamenii, atât de partea publică, dar și de cea privată, să se implice în proiecte trainice, în a construi împreună o viziune comună.

V7 Startup Studio

Care e cea mai importantă lecție pe care ați învățat-o din perioada de activitate?

Lecții învățăm în fiecare zi, de la toți oamenii care ne trec pragul.

Dacă ar fi însă să ne gândim la cea mai importantă, ea ține de cât de mult îți aliniezi așteptările cu ale celorlalți oameni, cât de bine comunici și câtă claritate există asupra unui subiect. Că este vorba despre serviciile noastre, despre un painpoint al unui rezident, despre skin in the game al unui partener, totul se rezumă la câtă claritate și aliniere există pe un subiect și la gentilețea cu care încercăm să ne clarificăm perspectivele și interesele.

De cele mai multe ori, situațiile dificile sunt generate de un dezacord de valori sau așteptări și nicidecum de trăsături fundamentale sau cerințe nerezonabile.

Ce planuri aveți pentru V7 Startup Studio pentru restul anului 2024?

Pentru restul anului ne dorim o comunitate și mai mare, și mai puternică, cu ale cărei proiecte să ne mândrim.

În 2024 vrem să aducem către un public cât mai numeros viziunea noastră despre muncă, anume aceea că trebuie să fie mulțumitoare și relaxantă, că nu numai vinerea e prilej de sărbătoare, că fiecare zi de muncă merită să fie o zi în care ne simțim bine, în acord cu valorile și ritmul nostru, în care învățăm lucruri noi, nu numai profesional, și că, overall, a munci este un lucru nobil și ne ajută să rămânem mai sănătoși, mai agili și mai fericiți.

V7 Startup Studio

Creând spații de lucru flexibile, responsabile, cu valori sănătoase, cu respect pentru mediu și încurajarea proiectelor avangardiste, cu o abordare holistică despre lucru, ce presupune dezvoltare profesională, sănătate mintală, delectare intelectuală și sănătate fizică, credem că societatea, în general, poate să beneficieze de mai multă creativitate și de oameni mai fericiți, care pot doar să contribuie întru progres.

Text de GRUIA DRAGOMIR | POVEȘTI DIN BUCUREȘTI

Citește mai multe articole din LIFESTYLE.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută