Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 08/03/2024
TV Film

Weekend de Oscar®, în martie la Warner TV

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Weekend de Oscar®, în martie la Warner TV Share Weekend de Oscar®, în martie la Warner TV
Weekend de Oscar®, în martie la Warner TV


Warner TV transformă weekend-ul de dinaintea galei de decernare a premiilor Academiei americane de film într-un maraton de filme de Oscar®, cu șapte producții reprezentative, nominalizate sau recompensate cu mult-râvnita statuetă.

În serile de 8, 9 și 10 martie vor putea fi urmărite drame și filme de acțiune lansate pe parcursul a șapte decenii.

„Închisoarea îngerilor”(„The Shawshank Redemption”- 1994), regizat de Frank Darabont, cu Tim Robbins și Morgan Freeman în rolurile principale și nominalizat la șapte categorii ale premiilor Oscar®, va fi difuzat la Warner TV în 8 martie, de la ora 20:30. Bazat pe nuvela „Rita Hayworth and Shawshank Redemption”, publicată de Stephen King în 1982, filmul spune povestea bancherului Andy Dufresne, condamnat la închisoare pe viață în Penitenciarul de stat Shawshank pentru uciderea soției și a amantului ei, în ciuda faptului că se declară nevinovat. Pe parcursul a două decenii, el se împrietenește cu un alt deținut, contrabandistul Ellis “Red” Redding, și devine un instrument într-o operațiune de spălare de bani condusă de directorul închisorii. 

Seara de 8 martie va continua la Warner TV cu „Ben-Hur” (1959), de William Wyler, de la ora 23:20. Charlton Heston este protagonistul lungmetrajului care a câștigat 11 premii Oscar®, inclusiv pentru cel mai bun film, pentru interpretare masculină și regie. După ce un prinț evreu este trădat și trimis în sclavie de un prieten roman în Ierusalimul secolului I, el își recapătă libertatea și se întoarce pentru a se răzbuna. Din distribuție fac parte Hugh Griffith, Haya Harareet și Martha Scott.

„Terminatorul 2: Ziua judecății” („Terminator 2: Judgement Day” – 1991), regizat de James Cameron, va fi difuzat de Warner TV în 9 martie, de la ora 21:50. Filmul, cu Arnold Schwarzenegger și Linda Hamilton în rolurile principale, a fost premiat cu patru Oscaruri®, între altele, pentru efecte vizuale și sunet. În continuarea producției lansate în 1984, un cyborg identic cu cel care nu a reușit să o ucidă pe Sarah Connor trebuie acum să-l protejeze pe fiul ei John de un robot avansat și mai puternic.

După miezul nopții, la Warner TV va putea fi vizionat „Amintire totală” („Total Recall” – 1990). Schwarzenegger este protagonistul acestui film semnat Paul Verhoeven, din distribuția căruia fac parte Sharon Stone și Michael Ironside. Bazat pe povestirea „We Can Remember It for You Wholesale” (1966), de Philip K. Dick, „Total Recall” spune povestea unui muncitor în construcții căruia îi sunt implantate amintiri ale unei aventuri fantastice pe Marte. Ulterior, descoperă că aventura lui are loc în realitate, în timp ce agenții unei organizații încearcă să-l împiedice să-și recupereze amintirile din trecutul său de agent secret care urmărește să oprească regimul tiranic al unui dictator marțian. 

Weekend de Oscar®, în martie la Warner TV
Total Recall

În seara de 10 martie, de la ora 18:00, la Warner TV este programat clasicul „Vrăjitorul din Oz” („The Wizard of Oz” – 1939). Regizat de Victor Fleming, adaptare a poveștii lui L. Frank Baum, filmul recompensat cu două Oscaruri® (muzică originală și cântec original, „Over the Rainbow”) o are în rol principal pe Judy Garland. Ea este Dorothy, care, pentru a-și salva cățelușul Toto de o vecina rea, vrea să plece de acasă, dar se întoarce tocmai când o tornadă ia pe sus ferma ei din Kansas și o transportă în lumea lui Oz. Pe drum, fetița se împrietenește cu trei personaje stranii și toți pornesc către orașul unde locuiește Marele Vrăjitor, fiecare cu o dorință. 

De la ora 20:00, Warner TV va difuza „Matrix” („The Matrix” – 1999), de Lana Wachowski, care a câștigat patru trofee Oscar® (montaj, sunet, efecte vizuale și de sunet). În centrul acțiunii se află Neo, interpretat de Keanu Reeves, care încearcă din răsputeri să afle adevărul despre o lume misterioasă și plină de necunoscut.

Weekend de Oscar®, în martie la Warner TV
The Matrix

Ziua va fi încheiată cu „Misiuni periculoase” („The Hurt Locker” – 2008), de Kathryn Bigelow, care intră în programul Warner TV de la ora 22:40. Acțiunea filmului are loc în timpul Războiului din Irak. Un sergent recent repartizat la o echipă de geniști din armată ajunge în conflict cu colegii de echipă din cauza modului său nonconformist de a-și face treaba. Din distribuție fac parte Jeremy Renner, Antony Mackie, Guy Pearce și Ralph Finnes. Lungmetrajul a câștigat șase premii Oscar®, inclusiv la categoriile „cel mai bun film” și „cea mai bună regie”, Bigelow devenind prima femeie recompensată cu acest trofeu de către Academia americană de film.

Weekend de Oscar®, în martie la Warner TV
Foto header: The Shawshank Redemption

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută