Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 08/03/2024
Film

PREMIERĂ | „Demonul copilăriei” – Horror-ul Blumhouse care va bântui cinematografele în martie

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii PREMIERĂ | „Demonul copilăriei” – Horror-ul Blumhouse care va bântui cinematografele în martie Share PREMIERĂ | „Demonul copilăriei” – Horror-ul Blumhouse care va bântui cinematografele în martie
Demonul copilăriei


În caz că așteptai de ceva timp un film Horror realmente promițător, iată-l! Cel puțin la prima impresie, din ce am văzut în trailer, Imaginary/ Demonul copilăriei pare că ne va pune sângele în mișcare în sălile de cinema luna aceasta.

O nouă incursiune în unviersul groazei și al terorii psihice marca Blumhouse & Lionsgate, acest Thriller psihologic regizat de Jeff Wadlow (Truth or Dare, Kick-Ass 2) își propune să exploreze teritoriul întunecat al temerilor noastre infantile, materializate printr-un obiect aparent inofensiv… un ursuleț de pluș.

PREMIERĂ | „Demonul copilăriei” - Horror-ul Blumhouse care va bântui cinematografele în martie
DeWanda Wise

Cu o distribuție de top, cap de afiș fiind DeWanda Wise (Jurassic World: Dominion, The Harder They Fall), Demonul copilăriei își așează povestea în inima unei dinamici familiale complexe, unde trecutul și prezentul se întrepătrund în moduri neașteptate și înfricoșătoare. În rolurile principale îi putem vedea pe Betty Buckley, Tom Payne, Veronica Falcón şi Matthew Sato.

La baza acestui film stă tematica jucăriilor aduse la viață, explorând cum obiectele din copilăria noastră, încărcate de amintiri și emoții, pot deveni catalizatori ai fricii în universul adult.

Imaginary nu se limitează doar la a fi un film de groază, ci se aventurează în a filosofa despre legătura dintre inocența copilăriei și complexitatea lumii adulte, transformând un simplu ursuleț de pluș într-un simbol al terorii.

PREMIERĂ | „Demonul copilăriei” - Horror-ul Blumhouse care va bântui cinematografele în martie

Demonul copilăriei nu este doar o poveste despre monștri ascunși în umbră, ci o invitație la introspecție, un joc de oglinzi între lumea interioară și cea exterioară, între copilărie și maturitate. În acest decor, jucăriile horror devin mai mult decât simple obiecte; ele devin extensii ale temerilor noastre, punți între lumi, între real și imaginar.

Blumhouse ne-a obișnuit cu producții care sfidează convențiile genului, dar Imaginary pare să meargă și mai departe.

Trailerul, lansat inițial doar în sălile de cinema, are o abordare interesantă, prin încurajarea spectatorilor să-și închidă ochii și să își folosească imaginația pentru a înțelege intriga, bazându-se predominant pe efecte sonore care evocă o atmosferă tensionată.

Conceptul explorează temele legate de prietenii imaginari ai copiilor, sugerând o conexiune cu lumea spiritelor. Strategia de marketing a fost eficientă, stârnind un interes considerabil pentru film, demonstrat prin creșterea căutărilor pe Google.

Cu o atmosferă tensionată și momente autentice de groază, filmul promite să fie o experiență de avut în vedere… așa că eu știu deja ce voi face pe 8 martie.

» Text de Delia Mitrache | Film | Premiere

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută