Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/03/2024
Evenimente Muzică

Cele mai importante evenimente ale lunii martie, pentru toate gusturile

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Cele mai importante evenimente ale lunii martie, pentru toate gusturile Share Cele mai importante evenimente ale lunii martie, pentru toate gusturile


Hai în oraș cu glo™. Cele mai importante evenimente ale lunii martie, pentru toate gusturile.

Lună de lună, Zile și Nopți alături de glo™ vor lua marile orașe la explorat pentru a-ți spune care sunt cele mai importante evenimente care merită din plin atenția ta.

O facem încă din primele zile ale lunii, pentru a-ți oferi timpul necesar în plănuirea unei escapade, în cazul în care e nevoie să te deplasezi în alt oraș. Dar chiar și dacă se întâmplă la tine în oraș, tot e bine să fii informat din timp. Nu? Deci, live local, party glocal!

Poate să pară un clișeu, dar știm cu toții că este adevărat că odată cu sosirea primăverii orașele din România prind viață, devin mai animate, iar evenimentele încep să devină din ce în ce mai multe și mai interesante. Iată-ne, așadar, în prima lună de primăvară din 2024. În martie avem și primul mare festival, MASSIF. Deci, haide să vedem ce evenimente vor pune în mișcare orașele mari din România în această lună.

Cele mai importante evenimente ale lunii martie, pentru toate gusturile

Party like a pro with glo™ !

București

Pe 5 martie, la Hard Rock Cafe, Mihail va susține un show special – „Prima Dragoste”. O seară petrecută alături de cei dragi lui, o aniversare a drumului său artistic, de la primele piese, știute doar de fani, trecând prin hit-urile fredonate de noi toți, până la albumul de debut lansat chiar anul trecut. O seara cu Mihail. Chiar dacă vine după Valentine’s Day și Dragobete, chiar dacă se întâmplă imediat după Mărțișor, fix înainte de Ziua Femeii, „Prima Dragoste” vine și la zece ani de la prima piesă semnată Mihail.

PROCONSUL una dintre cele mai iubite formații de pop-rock din România, singura formație românească care a câștigat Cerbul de Aur, va celebra în acest an 25 de ani de carieră printr-un mega-concert, desfășurat la Sala Palatului București. Pe 7 martie, Proconsul și invitații săi ți-au pregătit un eveniment special, care va aduce pe aceeași scenă toate cântecele lor precum și pe cei care în 25 da ani au contribuit la succesul formației.

The Tiger Lillies revin în România pe 10 martie la Hard Rock Cafe. Trupa vine din Marea Britanie și are peste 30 de ani de activitate, bazele trioului fiind puse în 1989 de Martyn Jacques, solist și multi-instrumentalist al formației. Muzica The Tiger Lillies este catalogată ca fiind Dark Cabaret, practic un sincretism între muzica de cabaret și punk-ul classic, pe alocuri întâlnind și influențe de goth sau muzică de circ. Pe lângă stilul muzical unic abordat de trio-ul britanic, show-ul live este un adevărat act artistic în sine ce trimite către celebrul vaudeville specific perioadei interbelice.

Am avut întotdeauna o slăbiciune pentru trupele deschizătoare de drum, care au modelat generații și și-au croit cu răbdare un legacy. Știm puține, și știm că Șuie Paparude e pe raftul de sus. Pe 20 martie Șuie Paparude se întoarce la Expirat. În formula clasică, Michi + Dobrică + Junkyard.

Pe 22 martie, ești așteptat la cel mai mare show al Paulinei de până acum! Artista va lansa albumul „Te iubesc, te urăsc” la Arenele Romane din București printr-un show inedit, alături de formația artistei și invitați speciali. Prin întoarcerea la autenticitatea creativă și sound-ul brut, privesc în ochi o lume complexă în desfășurare, unde binele și răul, ura și iubirea coexistă.

Brașov

 Între 14-17 martie are loc festivalul Massif 2024 în Poiana Brașov, iar primele nume confirmate sunt Chase & Status, Mahmut Orhan, Netsky, Gordo, Valeron, Shimza, Dirty Nano, Dub Fx feat. Woodnote, Puya, CTC, Deliric x Silent Strike, Grasu XXL, HVNDS, Suie Paparude, The Hollygood Gang. Massif este o experiență unică și exclusivă pentru această parte a Europei, un takeover de 4 zile și 3 nopți conceput special pentru superba stațiune montană Poiana Brașov.

Cele mai importante evenimente ale lunii martie, pentru toate gusturile

Limitat la o capacitate totală de 12.000 de persoane/zi, Massif te aduce mai aproape de artiștii tăi preferați decât orice alt festival și ai parte de zăpadă, pârtii, schi, snowboard, cele mai cool ținute de iarnă, vendori speciali de mâncare și băutură, muzică răspândită în 2 scene principale și 1 spot muzical, plus alte 2 scene partenere de apres-ski, producție tematică de festival.

Pe 14 martie 2024, ești așteptat la un eveniment special, concertul trupelor Cargo și Kalapacs la Rockstadt Brașov. Va fi un concert de care îți vei aduce aminte mult timp, un concert special și plin de emoție. Invitat special este Kalapács József, fondatorul formației legendare maghiare de metal Pokolgép, care ne va readuce câteva decenii din era heavy metal din Ungaria.

Deane’s Pub te invita joi, 21 martie, ora 20:00, la un concert extraordinar Sarmalele Reci! Inițiată ca o trupă de protest social, simbol al civilizaţiei cu parfum caragialesc, care face haz de necaz în ţara lucrurilor bine făcute şi neterminate, Sarmalele Reci s-a dovedit o trupă profetică. Un amestec original şi eclectic de rock’n’roll, funk, jazz şi folclor, cu versuri scrise cu artă şi forţă în limba română, cântecele Sarmalele Reci au mesaje emblematice și, din păcate, încă actuale.

Argatu’ vine și el la Brașov pentru a-și lansa albumul „Tezaur”, pe 29 martie, la Kruhnen Musik Halle. Sentimentul de libertate, asta exprimă albumul nou Argatu’. „Am ales să dau frâu liber tuturor barierelor impuse de vreo dogmă nescrisă muzical, pe care noi artiștii o întâmpinăm uneori, ba chiar ne săvârșim indirect o limită în proces”, spune el.

Cluj – Napoca

La Cinema Florin Piersic, pe 4 martie, are loc The Free Tenors – Primul și cel mai savuros show de stand-up comedy muzical din România. 3 voci, 3 personaje, 3 tenori, 3 nebuni frumoși. Cezar Ouatu alături de Andrei Duțu și Mihai Raicea v-au pregătit ceva de zile mari! Un concept nou, o parodie muzicale unde se cântă serios și foarte bine, unde fâstâceala asumată este la ea acasă, schimburile de stil muzicale, schimburile de costume, travestiurile delicioase, interacțiunea cu publicul, umorul, efectele muzical-vocale și multe alte surprize vor face ca acest show sa devină unul memorabil, rar și unic.

Vița de Vie revine la /FORM Space, pe 16 martie, pentru un nou concert acustic. Înființată în 1996 și cu 10 albume la activ, Vița de Vie este cea mai cunoscută și iubită trupă de rock alternativ din România. Caracterizată de un amestec unic de profesionalism, sinceritate, emoție și energie, Vita de Vie este cea mai premiată trupă românească, primind numeroase distincții din partea industriei de-a lungul carierei. Spectacolele lor explozive, producția meticuloasă și atenția la detalii fac din Vița de Vie cel mai bun produs românesc în genul lor din 1990 încoace.

Timișoara

Primăvara sună bine cu 3 Sud Est, așa că ești invitat să cânți împreună cu ei hiturile lansate de ei în cei 26 de ani de carieră. Concertul va avea loc la Sala Capitol Timișoara, sâmbătă, 16 martie.

Apoi, pe 28 martie, byron te invită la D’Arc Timișoara la concertul de lansare a videoclipului „Cadou”. Înființată în 2006, trupa byron a lansat de-a lungul timpului 8 albume, 2 viniluri și 5 concerte înregistrate. Sunt obișnuiți să cânte pe scene mari de festival în fața a mii de spectatori, au filmat un concert în Salina Turda pentru că era o provocare de neratat și au compus muzica pentru un serial original HBO. După succesul albumului „Nouă” din 2019, primul compus în limba română, byron au încheiat anul 2023 lansând „Efemeride” printr-un concert la Arenele Romane.

Tot la Sala Capitol, Irina Rimes te invită în Sufrageria Irinei, pe 31 martie.

„Dacă anul trecut m-am plimbat cu casa, anul acesta o să fac cu voi o plimbare puțin mai intimă, prin sufrageria mea. O să vedeți mai multe părți din Irina, mai multe bucăți din drumul pe care l-am parcurs împreună, mai multe sufragerii într-una singură”, spune Irina despre noul ei spectacol

Iași

Delta Pe Obraz, trupa de poetry rock alternativ din Chișinău, revine în Iași, la Underground Pub, în prima zi din martie, cu primul lor album „RITM COLOR”. Acesta este despre pulsația ta interioară căreia doar tu îi poți da culoare. E despre revenirea la sine prin dezvoltare și acceptare.

Turneul VUNK – „De Luni Până Duminică” ajunge la Iași, la Sala Unirii – Cinema Victoria, pe 10 martie.

„Începem o călătorie nouă. Căci cam asta înseamnă un album nou, o călătorie prin experiențele trăite în ultima vreme și mai ales ultimele vremuri. „DE LUNI PÂNĂ DUMINICĂ” este al zecelea album al nostru și este albumul cu cele mai multe piese din toate de până acum. Așa că plecăm în turneu să vă spunem și vouă ce și cum simțim de luni până duminică, dar neapărat cu oprire la multe dintre hiturile noastre. Venim cu universul nostru în orașul tău să ne spunem unii altora tot ce avem pe suflet”, spun băieții de la Vunk.

Trooper va marca 28 de ani de activitate printr-un turneu major ce va ajunge în nu mai puțin de 28 de orașe. La Iași ajunge la Underground Pub, pe 29 martie. Trooper a lansat 10 albume de studio, a cântat pentru mai mult de 900.000 de oameni, în peste 950 de concerte, şi a urcat pe scenă alături de Iron Maiden, Scorpions, Deep Purple, Judas Priest, Whitesnake, Europe, Manowar, Nazareth, WASP, Sepultura, Prodigy etc.

Constanța

După succesul din 2023 al Turneului Național „Fata din vis-40 de ani” al trupei Compact, Paul Ciuci și colegii lui pornesc din nou la drum ajungând în mai multe orașe cu un nou spectacol intitulat cum altfel decât, simplu: „Cântec pentru Prieteni!” La Constanța ajung pe 8 martie, la Club Phoenix. 

De asemenea, Pavel Stratan revine în Constanța la Casa de Cultură a Sindicatelor, pe 9 martie cu un concert de muzică despre care spune că este unic în România.

Sibiu

Pe 16 martie, la Love Bar, trupa Taking Back August își lansează albumul „Chrysalis”. Taking Back August e o trupă de modern metalcore din București, iar tematica albumului îmbracă forma conceptului de Alpha și Omega, respectiv viață și moarte, unde viața stă pe un piedestal înconjurat de umbre. Opening act: June Turns Black.

În Oldies Pub, pe 22 martie, vine Luna Amară cu „Asfalt 20 de ani”.

„Dacă anul 2000 a fost anul în care ne-am început, împreună, călătoria numită Luna Amară, anul 2004 și albumul de debut Asfalt reprezintă pentru noi atât un mod de “oficializare” a relației muzicale dintre noi, cât și un pas către așezarea călătoriei noastre lângă celelalte călătorii care compun lumile voastre și ale noastre. După 20 de ani, ca niște mușchetari nostalgici după energia, inocența și inconștiența dintâi, vă chemăm să re-vizităm acele timpuri sonore, să ascultăm, să cântăm împreună și să ne răspundem: a mai rămas ceva din acele vise, din acele fericiri, din acea lume?”, spune trupa.

Craiova

La Cult Music Club, pe 15 martie, Ana Coman își lansează și ea albumul „Tu nu o să mă uiți”.

„Se iau 2 ingrediente: iubire și confuzie. Se pun într-un ceaun jumate negru, jumate alb, jumate în prezent, jumate în trecut. Se amestecă. Iubirea rămâne iubire, confuzia se unește cu dorința, apărută din neant, căzută de undeva dintr-un viitor imaginar”, scrie Ana despre noul album.

Formația vocal-instrumentală de două voci și o chitară, Țapinarii, te invită sâmbătă, 23 martie, în Cult Music Club la un concert rupt din viața reală. Ești așteptat drag, indiferent de starea civilă!

Oradea

Concertul Direcția 5 de pe 6 martie, de la Casa de Cultura a Sindicatelor, face parte din turneul național – Senzitiv Live Tour 2024.

„Așteptăm cu mare emoție reîntâlnirea cu voi și ne bucurăm că putem fi acolo. Vom cânta cântecele noastre din perioada 1991-2022 și cântece de pe albumul „Senzitiv””, este mesajul trupei pentru fani.

La Noo’vo Resto Lounge, pe 10 martie, MIRCEA BANICIU & BAND revine în fața publicului din Oradea pentru o seară specială în luna martie. Mircea Baniciu va interpreta cele mai cunoscute hituri ale carierei sale – Andrii Popa, Vara la Tara, Tristeti Provinciale, Esarfa in Dar, Amintire, Cu tine in gand, Cantecul ceasornicarului, Pisica Neagra și multe altele!

Pentru calendarul evenimentelor din România intră pe www.zilesinopti.ro/evenimente-romania/

Hai în oraș cu glo™

(18+) glo™ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută