Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/02/2024
Festival Muzică

Primul val de artiști Rocanotherworld 2024

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Primul val de artiști Rocanotherworld 2024 Share Primul val de artiști Rocanotherworld 2024
Primul val de artiști Rocanotherworld 2024


Primul val de artiști Rocanotherworld 2024

Cu mult entuziasm, se pregătește a 9-a ediție de Rocanotherworld, o ediție în care ne vom ghida după aceleași valori, de a fi curioși, diferiți și pentru alții, în crearea unei experiențe aparte. 

Timp de 4 zile, între 20 și 23 iunie, vom pluti pe ritmurile muzicii.

Iar pentru că veștile bune merită împărtășite, Rocanotherworld a lansat în lume primul val de artiști pentru ediția din 2024. O ediție care îl aduce pentru prima dată la Iași pe Asaf Avidan, alături de Om la lună, Robin and the Backstabbers, Dora Gaitanovici și K not K. Mai multe nume urmează să fie anunțate.

Asaf Avidan este un cântăreț de folk/rock cunoscut pentru single-ul Reckoning Song/One Day ce a fost creat cu un grup de muzicieni reuniți sub numele Asaf Avidan and the Mojos. După opt ani de activitate muzicală şi trei albume de studio ( „The Reckoning“ în 2008, „Poor Boy“ / „Lucky Man“ în 2009 şi „Through the Gale“ în 2010)  înregistrate alături de trupa „The Mojos“, solistul a pornit singur pe un nou drum, lansând un proiect acustic fulminant, care l-a propulsat rapid în topurile internaţionale.

Asaf Avidan – In A Box III – A Part of This

Continuarea explorării artistice a avut loc în 2012, odată cu lansarea albumului „Different Pulses”. Avidan și-a continuat dezvoltarea sonoră distinctivă și a împărtășit povești captivante prin intermediul muzicii sale. În 2015, al doilea său album solo, „Gold Shadow”, a fost lansat la nivel mondial, evidențiind diversitatea și evoluția sa artistică. După finalizarea celui de-al treilea album alături de The Mojos, intitulat „Through the Gate”, atât Avidan, cât și trupa au decis să-și urmeze proiecte individuale. 

Muzica lui este inspirată în principal din povestea de dragoste care i-a stat la bază. Nu abordează alte teme în cântecele de până acum, pe alocuri se aminteşte şi de divinitate sau de moarte, dar mai degrabă vag şi în contextul iubirii. Asaf a declarat în multe interviuri că muzica transcende graniţele geografice, aşa cum transcende şi raţiunea rece. 

Primul val de artiști Rocanotherworld 2024

Pe lângă piesele care l-au făcut celebru, Asaf Avidan va prezenta publicului cel mai recent album al său, „Anagnorisis”. Materialul a fost scris după ce Asaf a decis ca cel puțin un an să se oprească din a mai susține turnee pentru a putea să se gândească la viața, cariera și arta sa și pentru a putea să compună muzică cu un vibe diferit. Rezultatul este „Anagnorisis”, material denumit după termenul atribuit lui Aristotel și care denumește un moment critic într-o piesă de teatru, când un personaj devine conștient cu privire la cine este și la care este menirea lui.

om la lună este o trupă rock din București, cu multiple influențe – de la alternative și indie, la post-punk și electro-rock, iar versurile poetice dau o semnătură personală trupei. S-a format în 2018 ca proiect solo al lui Doru Pușcașu, remarcându-se încă de la început pentru demersul sincer de poezie cântată, iar toamna lui 2019, lui Doru i s-au alăturat Dragoș Strat, Cătălin Constantin și Adrian Maraloiu, om la lună devenind astfel full band.

om la lună ─ Valurile (Fazele Lunii│Live la TNB) [Official Video]

Adunați în 2010 de către solistul și compozitorul Andrei Robin Proca după o călătorie solitară de o săptămână prin Munții Călimani, Robin and the Backstabbers își descriu muzica drept „pop melodramatic”. Nu au ajuns o trupă de coveruri după albumul Graceland al lui Paul Simon, așa cum își imaginau la început, dar au reușit să ia pe sus scena de muzică alternativă din România cu melanjul lor de rock eclectic și versuri moderniste, criptice. De la concertele lor nu pleacă nimeni supărat. 

Robin and the Backstabbers – Vladivostok 2

Proiectul Dora Gaitanovici este un produs muzical original și îndrăzneț. Cu toate că l-am putea integra în zona alternative-progressive, influențele „de tot felul” îl fac greu de încadrat, cu exactitate, în tipare.

Dora Gaitanovici, singer-songwriter compune și produce ceea ce cântă alături de băieți. Dani, Dante, Denis, Dimitrie și Codruț își aduc, și ei, contribuția creativă și așa ia naștere dinamica pieselor. Proiectul s-a format de la sine. Faptul că toți cei 6 artiști au stiluri și gusturi muzicale diferite, promite să continue să surprindă. Primul album “Descântec” a fost lansat în decembrie 2022 printr-un concert sold-out în clubul Expirat din București.

Dora Gaitanovici – Ana (Official Audio)

Una dintre cele mai interesante exporturi muzicale din Europa de Est, K not K (cunoscuți anterior ca Karpov not Kasparov) fac muzică electronică optimistă, inspirată din jocul de șah. 

În cei 8 ani de când există, trupa a concertat în 38 din 44 țări europene, pe scene de club, în muzee, în galerii de artă sau la festivaluri importante, unde au împărțit scena cu artiști precum GusGus, Underworld, AltinGun, Poni Hoax etc

K not K – Memory

Bilete Early Bird

beforothers.rocanotherworld.com

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută