Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/02/2024
Artă & Cultură / Performing arts

Cel mai frumos tango din lume, Nunta lui Figaro, Don Quijote și La Bohème pe scena Operei Naționale București

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Cel mai frumos tango din lume, Nunta lui Figaro, Don Quijote și La Bohème pe scena Operei Naționale București Share Cel mai frumos tango din lume, Nunta lui Figaro, Don Quijote și La Bohème pe scena Operei Naționale București
Cel mai frumos tango din lume, Nunta lui Figaro, Don Quijote și La Bohème pe scena Operei Naționale București


Cel mai frumos tango din lume, Nunta lui Figaro, Don Quijote și La Bohème pe scena Operei Naționale București

Cea de-a treia săptămână a lunii februarie propune diverse titluri pe scena Operei Naționale București, precum Cel mai frumos tango din lume, Nunta lui Figaro, Don Quijote și La Bohème.

Miercuri, 14 februarie, ora 18:30, vă invităm să ascultați cele mai frumoase tangouri românești – alături de tenorul Daniel Magdal, acompaniat de pianistul Alexandru Burcă (în calitate de invitat) – și, totodată, să admirați mișcările elegante și pasionale ale dansatorilor de tango. Conceptul regizoral poartă semnătura lui Alexandru Nagy, iar cel coregrafic a Monicăi Petrică. Un eveniment memorabil care vă va purta într-o lume a pasiunii și a eleganței. Nu ratați această oportunitate unică de a experimenta frumusețea tangoului românesc într-una dintre cele mai emblematice locații din București.

Cel mai frumos tango din lume, Nunta lui Figaro, Don Quijote și La Bohème pe scena Operei Naționale București

Joi, 15 februarie, ora 18:30, vă așteptăm la opera bufă Nunta lui Figaro. A fost inspirată de comedia omonimă (La Folle Journée, ou le Mariage de Figaro) a lui Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais (1778), muzica fiind compusă de Wolfgang Amadeus Mozart, iar libretul semnat de Lorenzo da Ponte. Regia acestui spectacol poartă semnătura lui Sir David Pountney. La pupitrul dirijoral se va afla, în calitate de invitat, maestrul Kristian Alexander.

Kristian Alexander este directorul muzical fondator și dirijorul principal al Kindred Spirits Orchestra (Toronto, Ontario), directorul muzical fondator al International Music Academy (Markham, Ontario), directorul artistic fondator al Festivalului de Muzică Contemporană din Markham și directorul artistic fondator al Festivalului și Concursului Internațional de Muzică (Toronto).

Kristian Alexander a condus Internationale Bach-Collegium și Gächinger Kantorei în Stuttgart, Orchestra Simfonică din Cairo, Societatea Oratoriului din Hong Kong, Orchestra Națională Teleradio a Moldovei, Orchestra Filarmonică Lutosławski și Orchestra Filarmonică Malawski din Polonia, precum și Kindred Spirits Orchestra, Orchestra Simfonică din Windsor, Orchestra Operei din Montréal, Orchestra Simfonică a Conservatorului Regal de Muzică (Toronto), Orchestra de Cameră Oakville, Orchestra Simfonică Guelph, Orchestra Filarmonică Etobicoke, Orchestra Simfonică Vaughan, Societatea Oratoriului din Vancouver, Toronto Classical Singers, Orchestra Simfonică Mozarteum și Orchestra Filarmonică Sofia.

Vineri (16 februarie) și sâmbătă (17 februarie), ora 18:30, vă propunem în dublă reprezentație spectacolul de balet Don Quijote de Ludwig Minkus. Baletul Don Quijote este o producție inspirată de romanul omonim al lui Miguel de Cervantes. Deși povestea lui Don Quijote a servit drept sursă de inspirație pentru mai multe spectacole de balet create de coregrafi renumiți, versiunea prezentată la Teatrul Bolșoi în 1869, rezultată din colaborarea dintre Marius Petipa și Ludwig Minkus, a adus nu doar un succes remarcabil, ci și titlul de compozitor oficial al Baletului Imperial de la Sankt Petersburg lui Minkus.

Cel mai frumos tango din lume, Nunta lui Figaro, Don Quijote și La Bohème pe scena Operei Naționale București

Muzica captivantă a compozitorului a fost perfect sincronizată cu ritmul și farmecul melodic al spectacolului, avându-i ca protagoniști pe îndrăgostiții Kitri și Basil, precum și pe Don Quijote. Inspirat de frumusețea lui Kitri, pe care o confundă cu Dulcineea din visurile sale, Don Quijote pleacă într-o călătorie pentru a-i găsi pe cei doi îndrăgostiți și pentru a-i ajuta să-și împlinească visul de a fi împreună. Cu ingeniozitatea sa, cavalerul reușește să-l convingă pe Lorenzo, tatăl lui Kitri, să accepte căsătoria celor doi, iar astfel, obstacolele întâmpinate de tânărul cuplu sunt depășite cu succes. Povestea se încheie cu o strălucitoare petrecere de nuntă, unde Don Quijote și scutierul său Sancho Panza se alătură sărbătorii.

Duminică, 18 februarie, ora 18:30, vă invităm la spectacolul de operă La Bohème de Giacomo Puccini. După romanul Scènes de la vie de bohème de Henri Murger, Giacomo Puccini a adus sub lumina reflectoarelor spectacolul de operă La Bohème, care surprinde, într-o autentică capodoperă muzicală, dragostea și sărăcia, consumate într-o noapte de poveste, în Ajunul Crăciunului, în cartierul Latin din Parisul primei jumhttp://tickets.operanb.ro/ătăți de secol XIX.

Cel mai frumos tango din lume, Nunta lui Figaro, Don Quijote și La Bohème pe scena Operei Naționale București

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută