Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 05/02/2024
Film

Programul săptămânii 7-11 februarie, la Cinema Victoria și Cinema Timiș

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Programul săptămânii 7-11 februarie, la Cinema Victoria și Cinema Timiș Share Programul săptămânii 7-11 februarie, la Cinema Victoria și Cinema Timiș
Programul săptămânii 7-11 februarie, la Cinema Victoria și Cinema Timiș


Vă invităm într-o nouă călătorie cinefilă în scaunele de la Cinema Victoria și Cinema Timiș!

Iată programul săptămânii 7-11 februarie, la cele două cinematografe, Cinema Victoria și Cinema Timiș

Programul săptămânii 7-11 februarie, la Cinema Victoria

E februarie. Călătoria continuă. Și e tot mai palpitantă! În această săptămână, te plimbăm cu bicicleta prin Olanda, cu taxiul prin București sau cu camioneta prin Tokyo; facem o incursiune și în trecut, de unde îți aducem noi filme clasice românești, dar și în interiorul fiecăruia dintre noi, la noua noastră serie de proiecții urmate de discuții cu psihoterapeuți. 

În această săptămână reluăm unul dintre programele noastre recurente consacrate și lansăm altele două noi. Joi, vedem și vorbim cu invitații noștri despre DE CE PEDALĂM. Acesta este primul episod al unei serii pentru pasionații mersului pe bicicletă, propusă împreună cu Ro Bike Valley. Sâmbătă, începe #FilmTherapy, un program în care te invităm la dezbateri și introspecție, organizat în parteneriat cu Superhumans Romania. Primul film din această serie este comedie antiromantică semnată de norvegianul Kristoffer Borgli, MI-E SILĂ DE MINE / SICK OF MYSELF, urmat de o discuție cu psihoterapeut Cristina Bianca Negură. De la același regizor teribil îți mai aducem și un SCENARIU DE VIS cu Nicolas Cage, duminică seara.

Duminică după-amiază, este timpul pentru #CinematecaItinerantă, seria care continuă și în 2024, dedicată capodoperelor clasice românești, în parteneriat cu Arhiva Națională de Film. Readucem pe ecran AMINTIRI DIN COPILĂRIE, spre deliciul celor mari și mici, și proiectăm pentru prima dată ANGELA MERGE MAI DEPARTE, un film de Lucian Bratu care ne poartă prin Bucureștiul anilor ‘80, alături de o șoferiță de taxi care-și continuă viața după o căsnicie abuzivă. Filmul s-a bucurat recent de o revenire în atenția publicului, Radu Jude inserând câteva secvențe din el în NU AȘTEPTA PREA MULT DE LA SFÂRȘITUL LUMII, pe care ai ocazia să-l vezi miercuri seara.

Vineri seara, #VinoLaVictoria să-l întâlnești în premieră pe doctorul Ignác SEMMELWEIS, numit salvatorul mamelor după ce a pus capăt epidemiei de febră puerperală de la jumătatea secolului al XIX-lea prin simple măsuri de igienă.

În această săptămână, am dublat doza de ZILE PERFECTE. Dacă nu ai făcut-o încă, descoperă și tu câteva motive de a aprecia micile bucurii cotidiene, joi sau sâmbătă. În continuare în program vei mai regăsi miercuri și UN VIITOR LUMINOS, comedia neconvențională a lui Nanni Moretti, despre un regizor de film aflat în criză.

Pentru tinerii spectatori, weekendul începe mai devreme, căci de această dată le propunem o proiecție și vineri, când pot descoperi în premieră povestea lui Autumn, o fată de 14 ani care se pregătește să salveze ULTIMUL JAGUAR NEGRU din pădurea amazoniană. Filmul este vorbit în engleză și subtitrat în română. Pe cei mai mici îi așteptăm ca de obicei, sâmbătă și duminică după-amiază, cu o animație despre doi prieteni INSEPARABILI, dublată în limba română, și cu clasica adaptare a AMINTIRILOR DIN COPILĂRIE semnată de Elisabeta Bostan.

Programul săptămânii 7-11 februarie, la Cinema Victoria și Cinema Timiș

Programul săptămânii 9-11 februarie, la Cinema Timiș

#CinefilDeCimișoara, îți aducem noi filme din zona ta de interes și în această săptămână. Și ai de unde alege! De la un tulburător film al lui Jonathan Glazer, prezentat în avanpremieră, la un genial SF romantic al lui Yorgos Lanthimos, la o capodoperă de Fellini, pentru care sala noastră s-a dovedit a fi neîncăpătoare la proiecția aniversară de săptămâna trecută, plus alți cineaști și actori ai momentului.

Vineri, îți aducem în avanpremieră mult așteptatul și mult discutatul ZONA DE INTERES. Cu un subiect puternic și cu o cinematografie și o coloană sonoră care-l susțin, filmul are deja în palmares Marele Premiu, Premiul Fipresci și Premiul pentru Cea mai bună muzică la Cannes 2023 și cinci șanse de a obține un Oscar.

Sâmbătă, vei regăsi din nou în programul nostru SĂRMANE CREATURI / POOR THINGS, care a rulat săptămâna trecută cu sala plină. Cu o Emma Stone de zile mari și cu un Yorgos Lanthimos la fel de nonconformist pe cum îl știam.

Tot sold out a fost săptămâna trecută și LA DOLCE VITA, în regia lui Federico Fellini, proiectat la 64 de ani de la lansare. Ce știm sigur este că interesul vostru pentru acest film este foarte actual, așa că am mai programat o proiecție suplimentară duminică.

Tot săptămâna aceasta, poți revedea poți vedea pentru ultima dată PREFERATA LUI MILLER, cu Jenna Ortega, în regia lui Jade Halley Bartlett, vineri, ARGYLLE, un film cu un superspion și o super distribuție, din care fac parte Henry Cavill, Dua Lipa, Samuel L. Jackson, sâmbătă, iar duminică, și ultimul film în regia iconicului Hayao Miyazaki BĂIATUL ȘI STÂRCUL, nominalizat la Oscar 2024 pentru cea mai bună animație.

Programul săptămânii 7-11 februarie, la Cinema Victoria și Cinema Timiș

Programul săptămânii 7-11 februarie, la Cinema Victoria și Cinema Timiș
Foto header: Zona de interes

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută