Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 29/01/2024
Film

Programul săptămânii 31 ianuarie – 4 februarie de la Cinema Victoria și Cinema Timiș

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Programul săptămânii 31 ianuarie – 4 februarie de la Cinema Victoria și Cinema Timiș Share Programul săptămânii 31 ianuarie – 4 februarie de la Cinema Victoria și Cinema Timiș
Programul săptămânii 31 ianuarie - 4 februarie de la Cinema Victoria și Cinema Timiș


Avem plăcerea de a vă prezenta programul săptămânii 31 ianuarie – 4 februarie de la Cinema Victoria și Cinema Timiș!

Și săptămâna aceasta sunt proiectate atât filme nominalizate la Oscar cât și premiere și filme de cinematecă, așa că sperăm să ne (re)vedem la cinema! 

Programul săptămânii 31 ianuarie 4 februarie la Cinema Victoria

Te luăm sub umbrela noastră și în această săptămână? Nu promitem că te salvează de toate intemperiile și nici de câteva drame, dar știm sigur că, în ciuda a toate, de aici se văd zile perfecte, un viitor luminos, iar dragostea se arată și ea la orizont.

Continuăm #FocusOscar și reluăm patru dintre filmele care tocmai au fost nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film. Miercuri seara, ai parte de o experiență cinematografică intimă la proiecția documentarului despre povestea Olfei, o femeie din Tunis, mamă a PATRU FIICE, care le pierde pe două dintre acestea în fața ISIS.

Sâmbătă după-amiază, ANATOMIA UNEI PRĂBUȘIRI te pune în fața unui caz nerezolvat, în care asiști la disecția unei relații de cuplu, într-o sală de judecată. Producția franceză are cinci șanse de a câștiga o statuetă, printre care Cel mai bun film, Cel mai bun regizor sau Cea mai bună actriță. Sâmbătă seara, proaspăt lansatul ZILE PERFECTE, nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film internațional, te învață să apreciezi bucuriile mărunte ale vieții de zi cu zi.

Duminică seara, DIN ALTE VIEȚI îți arată cum destinul poate aduce doi oameni împreună pe baza nenumăratelor legături din viețile lor anterioare. Filmul este printre finaliștii Oscar pentru Cea mai bună imagine și Cel mai bun scenariu adaptat. Chiar dacă nu a intrat în cursa pentru Oscaruri, mai ai o șansă de a vedea și înduioșătorul FRUNZE CĂZĂTOARE, propunerea Finlandei, miercuri după-amiază.

Un alt highlight al săptămânii este proiecția specială a clasicului UMBRELELE DIN CHERBOURG al lui Jacques Demy, la 60 de ani de la lansare. Îți propunem această incursiune în Franța anilor ’50, cu iubiri, speranțe și dezamăgiri, în parteneriat cu Institutul Francez, iar intrarea este gratuită cu Cardul CulturaPlus.

Vineri, #VinoLaVictoria să vezi în premieră UN VIITOR LUMINOS, o comedie neconvențională semnată de Nanni Moretti, în care acesta joacă și rolul principal, în care un renumit regizor aflat în criză încearcă să facă un film politic, însă totul îi este împotrivă.

În continuare în programul nostru se regăsesc și alte două filme despre figuri italiene celebre: UMBRA LUI CARAVAGGIO de Michele Placido, proiectat joi, și FERRARI, în regia lui Michael Mann, vineri seara. Joi după-amiază mai ai o ocazie de a vedea și FAMILIAR, ultimul film al lui Călin Peter Netzer, o dramă de familie care poartă amprenta inconfundabilă a regizorului român premiat cu Ursul de Aur la Berlin.

Celor mici, le aducem în premieră o minunată poveste despre prietenie de la creatorii Toy Story: INSEPARABILII, proiectat duminică după-amiază. Iar SUPERPIETONII ZURLI îi așteaptă negreșit sâmbătă, să pornească în căutarea zebrei Tony.

Programul săptămânii 31 ianuarie - 4 februarie de la Cinema Victoria și Cinema Timiș

Programul săptămânii 2 – 4 februarie la Cinema Timiș

Ce viață dulce se anunță pentru #CinefiliiDeCimișoara în acest weekend la Cinema Timiș! Îi așteptăm cu o proiecție specială a clasicului italian La Dolce Vita, cu două proiecții ale unuia dintre cele mai așteptate filme ale anului – Poor Things – care tocmai a obținut 11 nominalizări la Oscar, cu un thriller în premieră în care îi poți vedea pe Dua Lipa și Henry Cavill și cu o comedie dramatică cu Jenna Ortega!

Vineri, aducem pe marele o altă capodoperă a cinematografiei mondiale, la 64 de ani de la lansare: LA DOLCE VITA al lui Federico Fellini, care te transportă în Roma anilor ‘60, alături de Marcello, un jurnalist de tabloid ce aspiră să devină scriitor și care începe să atragă atenția tot mai multor femei.

Sâmbătă, îți oferim ocazia de a vedea în avanpremieră SĂRMANE CREATURI / POOR THINGS, cel mai nou film al grecului Yorgos Lanthimos, un romance SF cu Emma Stone și Willem Dafoe. Au mai rămas puține bilete, însă am mai programat o proiecție și duminică după-amiază. Grăbește-te să-ți asiguri un loc!

Programul săptămânii 31 ianuarie - 4 februarie de la Cinema Victoria și Cinema Timiș
Poor Things / Sărmane Creaturi – Willem Dafoe

Duminică, încheie-ți săptămâna cu ARGYLLE (Henry Cavill), un spion de talie mondială care suferă de amnezie, manipulat să creadă că este de fapt un romancier de succes, autor de cărți cu spioni.

Dacă nu ai cunoscut-o încă pe PREFERATA LUI MILLER (Jenna Ortega), să știi că te mai așteaptă în sala noastră și sâmbătă după-amiază.

Programul săptămânii 31 ianuarie - 4 februarie de la Cinema Victoria și Cinema Timiș

Programul săptămânii 31 ianuarie - 4 februarie de la Cinema Victoria și Cinema Timiș
Foto header: Poor Things / Sărmane Creaturi – Emma Stone

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută