Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 22/01/2024
Film Viața Orașului

Programul săptămânii 24-28 ianuarie, la Cinema Victoria și Cinema Timiș

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Programul săptămânii 24-28 ianuarie, la Cinema Victoria și Cinema Timiș Share Programul săptămânii 24-28 ianuarie, la Cinema Victoria și Cinema Timiș
Zile perfecte


O săptămână bună începe prin a ne face planuri pentru activitățile culturale din zilele ce urmează, astfel că vă prezentăm programul de la Cinema Victoria și Cinema Timiș, ca să includeți în agenda voastră și filmul.

Programul săptămânii 24-28 ianuarie, la Cinema Victoria

În ultima săptămână de ianuarie friguros, îți ținem de cald cu câteva povești de acum, de demult sau chiar dintr-un viitor mai mult sau mai puțin utopic. Continuăm #FocusOscar cu Barbie, îți aducem în premieră cel mai nou film al lui Nanni Moretti, câteva filme românești, portrete de artiști care au marcat o epocă, precum și noi aventuri amuzante pentru întreaga familie.

Programul nostru începe miercuri, când poți profita de ziua ta liberă ca să vezi două filme românești: WARBOY al lui Marian Crișan – o dramă-western, care surprinde maturizarea unui adolescent din Apuseni la finalul celui de-Al Doilea Doilea Război Mondial, sau FAMILIAR – cel mai nou film al lui Călin Peter Netzer, în parte inspirat din propria sa viață, în care Dragoș, un regizor român, decide să facă un film despre emigrarea familiei sale în Germania în anii ’80. Încercarea sa de a vindeca răni vechi nu face decât să le redeschidă și amplifice.

Continuăm cu film românesc și joi, când ai probabil ultima șansă de a vedea documentarul-portret DE CE MĂ CHEAMĂ NORA, CÂND CERUL MEU E SENIN, cu și despre Nora Iuga, scriitoarea ale cărei cărţi au fost interzise de comuniști pentru „erotism morbid”. Seara, îți propunem pe ecran povestea unui alt artist proscris: UMBRA LUI CARAVAGGIO, semnat de Michele Placido.

Vineri, în plină iarnă, îți readucem filmul care ne-a colorat vara în roz și care va obține, cel mai probabil, o grămadă de nominalizări la Oscar: BARBIE de Greta Gerwig. Tot vineri, avem în program un film care sigur te va învălui cu multă căldură: LA STEJARUL BĂTRÂN/THE OLD OAK, ultimul film al britanicului Ken Loach, despre două comunități din culturi diferite care învață să trăiască împreună.

Sâmbătă, #VinoLaVictoria să vezi în avanpremieră comedia dramatică UN VIITOR LUMINOS, în care Nanni Moretti este și regizorul, și personajul principal al poveștii despre un realizator de filme aflat în plină criză, care încearcă totul pentru ca soarele să strălucească din nou în mica sa lume. Italienii sunt bine reprezentați în programul nostru din această săptămână. Sâmbătă după-amiaza, poți afla mai multe și despre faimosul pilot de Formula 1 Enzo FERRARI, în filmul biografic pe care i-l dedică Michael Mann.

Duminică, te invităm să-ți petreci după-amiaza într-un sătuc izolat din Turcia, în care Nuri Bilge Ceylan te va introduce în stilul său inconfundabil, cu dialoguri care privesc adânc în sufletul omenesc și cu peisaje de iarnă care te vor ține țintuit de ecran pentru trei ore bune.

Micilor spectatori le dăm întâlnire cu SUPERPIETONII ZURLI, duminică, la un film educațional, amuzant și plin de aventură pentru copii și părinți deopotrivă. Tot în familie este de văzut și MAREA MIGRAȚIE, sâmbătă, pentru cei care-și doresc să evadeze spre ținuturi tropicale.

Programul săptămânii 24-28 ianuarie, la Cinema Victoria și Cinema Timiș

Programul săptămânii 26 – 28 ianuarie la Cinema Timiș 

În această săptămână aflăm nominalizările oficiale la Oscar! Noi am făcut deja câteva pariuri – Scorsese, Miyazaki, Christopher Nolan, Wim Wenders – iar în weekend poți vedea dacă am estimat bine. Îți mai aducem de peste Ocean și un film în premieră, cu Jenna Ortega, pe care o știi din seria Wednesday, precum și o comedie românească.

Vineri seara, vino s-o întâlnești pe PREFERATA LUI MILLER, o tânără elevă (Jenna Ortega), care intră într-o relație complexă și întunecată cu profesorul său de scriere creativă.

În weekend se anunță zile perfecte pentru a (re)vedea patru filme cu mari șanse de a intra în cursa pentru Oscaruri. Începem sâmbătă după-amiază cu ultimul film al lui Martin Scorsese: CRIMELE DIN OSAGE COUNTY: BANI ÎNSÂNGERAȚI, un western epic de aproape 3 ore și jumătate, despre cel mai întunecat colț al istoriei Statelor Unite. Seara, continuăm cu ZILE PERFECTE al lui Wim Wenders, un feel good movie care dă la minimum sonorul grijilor de zi cu zi pentru a ne bucura de ceea ce contează cu adevărat.

Duminică, continuăm cu superba animație a lui Hayao Miyazaki, BĂIATUL ȘI STÂRCUL, care a cucerit deja toate topurile filmelor de acest gen, și terminăm exploziv cu OPPENHEIMER, cel mai premiat film al sezonului, în care Christopher Nolan îl portretizează pe inventatorul bombei atomice.

Dacă i-ai ratat săptămâna trecută, vineri te mai poți întâlni o dată cu KLAUS & BARROSO, în cea mai nouă comedie a lui Bogdan Theodor Olteanu, una fără înjurături ;), cu Cosmin Micutzu Nedelcu, Adrian Nicolae și Șerban Pavlu.

Programul săptămânii 24-28 ianuarie, la Cinema Victoria și Cinema Timiș

Zile perfecte
Header: Zile perfecte

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută