Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/01/2024
Lifestyle / Spirits Award

AWARDs | Hernö Old Tom Gin

Alin Gălățescu De Alin Gălățescu
Comentarii AWARDs | Hernö Old Tom Gin Share AWARDs | Hernö Old Tom Gin
HERNÖ


HERNÖ este unul dintre cele mai renumite şi premiate ginuri din ultimele decenii. El a luat naştere pe coastele liniştite, solitare, meditative şi pline de arome specifice ale Suediei, în 2011.

A fost obţinut după peste un deceniu de cercetări în toate marile distilerii de gin ale lumii, începute din 1999, într-o fermă de secol XIX transformată într-o modernă distilerie. Totul condus de o certitudine, devenită motto al mărcii: „Lasă-te condus de un vis autentic şi totul o să devină posibil”!

AWARDs | Hernö Old Tom Gin

HERNÖ a fost primul mare gin conceput pe sistemul englez – „Old Tom Gin” – din Suedia. Geneza lui a fost susţinută, inedit, şi de o distilerie experimentală din Australia, „FOUR PILLAR”, la rândul ei, mare creatoare de ginuri speciale, unul dintre acestea fiind premiat şi de noi, în Zile şi Nopţi, în 2022!

AWARDs | Hernö Old Tom Gin

Sunt utilizate opt ingrediente naturale: ienupăr / coriandru / vanilie / piper negru / coajă proaspătă de lămâie / scorţişoară / creţuşcă / merişoare de munte, specifice Suediei. Procedeul de distilare este inedit: mai întâi ienupărul cu coriandrul, timp de 16 ore, după care se adaugă celelalte şase plante, însoţite de zahăr organic, pentru a se obţine în final o dulceaţă şi o aromă surprinzătoare, unică.

AWARDs | Hernö Old Tom Gin

Rezultă un gin discret, soft, floral şi aromat, rafinat şi aspru – specific nordic – dar cu o infuzie surprinzătoare de vanilie, piper negru şi merişoare de munte, care îl fac irezistibil şi, prin urmare, multi-premiat la categoria Dry Gin.

» Text de Alin Gălățescu | Awards

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută