Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/01/2024
Lifestyle / Spirits Award

Spirits Award, ianuarie: Hernö Old Tom Gin

Alin Gălățescu De Alin Gălățescu
Comentarii Spirits Award, ianuarie: Hernö Old Tom Gin Share Spirits Award, ianuarie: Hernö Old Tom Gin
HERNÖ


HERNÖ este unul dintre cele mai renumite şi premiate ginuri din ultimele decenii. El a luat naştere pe coastele liniştite, solitare, meditative şi pline de arome specifice ale Suediei, în 2011.

A fost obţinut după peste un deceniu de cercetări în toate marile distilerii de gin ale lumii, începute din 1999, într-o fermă de secol XIX transformată într-o modernă distilerie. Totul condus de o certitudine, devenită motto al mărcii: „Lasă-te condus de un vis autentic şi totul o să devină posibil”!

Spirits Award, ianuarie: Hernö Old Tom Gin

HERNÖ a fost primul mare gin conceput pe sistemul englez – „Old Tom Gin” – din Suedia. Geneza lui a fost susţinută, inedit, şi de o distilerie experimentală din Australia, „FOUR PILLAR”, la rândul ei, mare creatoare de ginuri speciale, unul dintre acestea fiind premiat şi de noi, în Zile şi Nopţi, în 2022!

Spirits Award, ianuarie: Hernö Old Tom Gin

Sunt utilizate opt ingrediente naturale: ienupăr / coriandru / vanilie / piper negru / coajă proaspătă de lămâie / scorţişoară / creţuşcă / merişoare de munte, specifice Suediei. Procedeul de distilare este inedit: mai întâi ienupărul cu coriandrul, timp de 16 ore, după care se adaugă celelalte şase plante, însoţite de zahăr organic, pentru a se obţine în final o dulceaţă şi o aromă surprinzătoare, unică.

Spirits Award, ianuarie: Hernö Old Tom Gin

Rezultă un gin discret, soft, floral şi aromat, rafinat şi aspru – specific nordic – dar cu o infuzie surprinzătoare de vanilie, piper negru şi merişoare de munte, care îl fac irezistibil şi, prin urmare, multi-premiat la categoria Dry Gin.

» Text de Alin Gălățescu | Awards

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută