Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/01/2024
Artă & Cultură / Art Expo

ART EXPO | „Pizza Boy”, expoziție de Shinji Murakami

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii ART EXPO | „Pizza Boy”, expoziție de Shinji Murakami Share ART EXPO | „Pizza Boy”, expoziție de Shinji Murakami
Shinji Murakami


 „Pizza Boy”, expoziție de Shinji Murakami

Atelier 35, în colaborare cu Catinca Tabacaru Gallery, prezintă Pizza Boy, prima expoziție personală a artistului japonez Shinji Murakami la București, în care acesta se folosește de tehnologia AR pentru a explora fenomenul cultural al gamingului din anii ‘80.

Murakami valorifică nostalgia, adoptând estetica de 8 biți a Atari 2600, prima consolă de jocuri video portabilă, care a câștigat popularitate la nivel mondial în anul 1977, și creându-și propriul joc video în 2022: Pizza Boy.

Vizitatorii expoziției vor avea ocazia să joace jocul video realizat de artist – o lume digitală marcată de zgârie-nori, felii de pizza, covrigei și taxiuri. Pătrunzând în peisajul virtual retro, jucătorii se transpun în avatarul pe bicicletă care livrează pizza pe străzile orașului New York. Trei vieți, game over, restart.

Shinji Murakami pizza boy atelier 35

În interiorul spațiului de pe strada Şelari 13 al Atelier 35, noua serie de picturi a artistului funcționează ca un marker AR prin care spectatorii pot accesa lumea virtuală vibrantă propusă de Murakami de pe propriile smartphone-uri; panourile LED emulează desenele sprites ce descriu comenzile de acțiune posibile pentru Pizza Boy: Direcție, Mișcare, Invincibil și Rotire. Privitorul se transformă în jucător.

Jocul video devine mediul artistic în sine. Iar spațiul ne transportă înapoi într-un timp când expansiunea lumii digitale depindea de limitele propriei imaginații. Expoziţia Pizza Boy este deschisă până pe 31 ianuarie.

Citește mai multe articole din ARTĂ & CULTURĂ.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută