Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/01/2024
Artă & Cultură / Teatru

Hedwig and the Angry Inch, producţie a Teatrului Stela Popescu, pe 15 şi 16 ianuarie, la Metropolis

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Hedwig and the Angry Inch, producţie a Teatrului Stela Popescu, pe 15 şi 16 ianuarie, la Metropolis Share Hedwig and the Angry Inch, producţie a Teatrului Stela Popescu, pe 15 şi 16 ianuarie, la Metropolis
Hedwig and the Angry Inch, producţie a Teatrului Stela Popescu, pe 15 şi 16 ianuarie, la Metropolis


Hedwig and the Angry Inch, producţie a Teatrului Stela Popescu, pe 15 şi 16 ianuarie, la Metropolis

Teatrul Stela Popescu deschide anul cu o invitaţie la musicalul Hedwig and the Angry Inch, în regia lui Răzvan Mazilu, producţie a Teatrului Stela Popescu, care se va juca pe 15 şi 16 ianuarie, ora 19.00, la Teatrul Metropolis, Sala „Olga Tudorache

Hedwig and the Angry Inch: spectacol-concert, strigăt disperat de iubire al ființei umane. Luminează umbrele, dă proscrișilor șansa demnității și, răsturnând convenția, ne provoacă să ne privim în oglindă: Hedwig suntem noi. (Răzvan Mazilu) 

Spectacolul Hedwig and the Angry Inch îi are în echipa de creaţie, alături de Răzvan Mazilu, pe Adriana Grand (decor), Carmen Stanciu (traducerea textului), Alex Ștefănescu (traducerea versurilor), Marian Iancu (lighting designer).

În distribuţia de pe 15 ianuarie îi puteţi vedea pe Hedwig –  Lucian Ionescu, Yitzhak –   Crina Matei, pentru ca spectacolul din 16 ianuarie să îi aibă în rolurile principale pe Tudor Cucu Dumitrescu – Hedwig şi Ana Maria Ivan – Yitzhak. Band-ul “The Angry Inch” este compus din Johnny Bica (pian) Irina Cărămizaru și Cristina Danu (backing vocal), Andrei Paraschiv (percuție), Ciprian Pop (chitară), Vlad Vedeș (chitară bas).

Hedwig and the Angry Inch, producţie a Teatrului Stela Popescu, pe 15 şi 16 ianuarie, la Metropolis

Directorul Teatrului Stela Popescu, Cristian Şofron, declara : “Prezența tânărului actor al teatrului nostru, mă refer la Tudor Cucu Dumitrescu, în rolul titular din Hedwig acum, la început de an, poate fi privită ca o concretizare a uneia dintre demonstrațiile de curaj ale Teatrului Stela Popescu. Aducerea lui Tudor Cucu Dumitrescu în trupa TSP în 2022, îndrăzneala de a monta Hedwig and the Angry Inch în 2023 sunt pași care merg într-o singură direcție.

Aceea de a arăta că profilul, personalitatea unui teatru se conturează prin gesturi ferme, asumate, care reflectă încrederea în personalităţile artistice de forță. Iar Tudor Cucu Dumitrescu este o astfel de personalitate. În continuare actor al Teatrului Stela Popescu, el poate fi văzut în lunile următoare în piese precum Hedwig and the Angry Inch, Cock, Visul unei nopți de vară, Equus, Lampio, Revolta poveştilor și într-o viitoare premieră a acestei primăveri.”

Răzvan Mazilu declara în prezentarea spectacolului : “Hedwig and the Angry Inch – un nou musical, un nou titlu celebru și îndrăgit, montat în toata lumea, o nouă provocare. O întâlnire minunată, de adevărată echipă, cu colectivul Teatrului Stela Popescu. O descoperire a unui nou actor de musical – Tudor Cucu Dumitrescu. O reconfirmare a unui mare talent – Lucian Ionescu. În rolul Hedwig, amândoi fac creații de referință, adevărate performanțe. O bucurie de spectacol despre iubire, marginali, toleranță, acceptare și renaștere.

Hedwig and the Angry Inch, producţie a Teatrului Stela Popescu, pe 15 şi 16 ianuarie, la Metropolis

Hedwig and the Angry Inch spune povestea unei existențe contorsionate între căutarea succesului pe scenă și găsirea împlinirii într-o existență zbuciumată și nonconformistă. Încercările incredibile prin care trece Hedwig, dar mai ales asumarea și sensibilitatea cu care le dezvăluie publicului pe acorduri de rock, au făcut ca în jurul piesei să se țeasă o aură de cult pentru iubitorii genului de musical. Hedwig nu este un manifest pentru un anumit tip de sexualitate, ci o experiență teatrală cu un mesaj profund uman ce îndeamnă la deschidere și empatie față de suferința pe care o resimte, de fapt, fiecare ființă umană.

Trailer video:

Producător: Teatrul „Stela Popescu”, București 

Durata: 1h30min 

18+ 

Bilete pe: www.teatrulstelapopescu.rowww.mystage.ro 

www.teatrulstelapopescu.ro

www.facebook.com/TeatrulStelaPopescu

www.instagram.com/teatrulstelapopescu

Hedwig and the Angry Inch, producţie a Teatrului Stela Popescu, pe 15 şi 16 ianuarie, la Metropolis

Distincții și festivaluri 2023 – Hedwig and the Angry Inch

 Festivalul Internațional de Teatru Toma Caragiu, ediția a XIII-a – 8 noiembrie 2023, Teatrul „Toma Caragiu”, Ploiești

 Festivalul Național de Teatru, ediția a XXXIII-a (FNT, laboratoarele sensibilului) – 24 și 25 octombrie 2023, Teatrul Metropolis, București

 Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului, ediția a II-a – 16 august 2023, Teatrul de Stat Constanța

 New Wave International Theatre Festival, ediția a IV-a – 22 iunie 2023, Teatrul de Vest, Reșița

Premiul pentru Cel Mai Bun Spectacol la New Wave International Theatre Festival, ediția a IV-a, Reșița, 2023

Premiul pentru Cel Mai Bun Actor:  Tudor Cucu – Dumitrescu pentru rolul Hedwig la New Wave International Theatre Festival, ediția a IV-a, Reșița, 2023

Premiul pentru Cea Mai Bună Scenografie: Adriana Grand pentru decorul spectacolului „Hedwig and the Angry Inch” la New Wave International Theatre Festival, ediția a IV-a, Reșița, 2023

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută