Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/01/2024
Artă & Cultură / Art Expo

Expoziţie Daniela Voicilă Drăgulescu: ”Second lives / Vieți secunde”  

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Expoziţie Daniela Voicilă Drăgulescu: ”Second lives / Vieți secunde”   Share Expoziţie Daniela Voicilă Drăgulescu: ”Second lives / Vieți secunde”  
Expoziţie Daniela Voicilă Drăgulescu: ”Second lives / Vieți secunde”  


Expoziţie Daniela Voicilă Drăgulescu: ”Second lives / Vieți secunde”  

Motto: Să faci in așa fel ca visul să-ți mistuie viața și nu viața să-ți mistuie visul!…  Antoine de Saint Exupery

Artistul vizual Daniela Voicilă Drăgulescu  prezintă în cadrul expoziției sale personale ”Second lives / Vieți secunde” un eseu retrospectiv brodat pe ițele unor cugetări despre viață/vieți transpuse în laviuri, lucrări tridimensionale (gândite liber cu suportul mișcării, luminii, sunetelor și imaginilor scenografice,) precum și în obiecte reînțelese și reinterpretate ca niște exerciții cât mai neîngrădite de exprimare plastică.

Locul expoziției Palatul Parlamentului – Sala Constantin Brâncuși

Expoziţie Daniela Voicilă Drăgulescu: ”Second lives / Vieți secunde”  

Luna ianuarie 2024

Frunza, iarba , piatra, grăunța, copacul, foaia de hartie, culoarea, tocul de la usa, clanta, lemnul ars din fosta casă, obiecte aruncate ca nefolositoare, materiale în urma unor demolări,  plante care și-au trăit traiul, toate acestea prind a doua viață într-un alt context, spunând o altă poveste.  Poate chiar mai mult.

Dar oare cum e, cu aceste lucruri, așa zis neînsuflețite? Au și ele o viață a lor și numai a lor?… De bună seamă deoarece servesc unui anume scop. Oare ?… Putem noi să le imaginăm  o altă viață, avem noi dreptul de a le oferi o a doua viață?

„La acest moment de înțelegere a vieții și al vremilor ce m-au încercat, eu cred că aceasta  e nu numai dreptul dar și datoria noastră. E de fapt treaba și rostul meu în viața aceasta: să încerc să  redau lumini noi, luminilor vechi…”

Daniela Voicilă Drăgulescu   – artist vizual , videograf , scenograf a absolvit Universitatea de Arte Nicolae Grigorescu in 1988, a avut peste 50 de expozitii personale atat in tara cat si in strainate , a participat la numeroase expozitii de grup .

Expoziţie Daniela Voicilă Drăgulescu: ”Second lives / Vieți secunde”  

Ca scenograf a realizat peste 50 de spectacole de teatru, film și televiziune.

Pandemia i-a redirecționat redirecționat viața spre alte azimuturi, devenind video-realizator a zeci de  filme cu și despre artiști și  fondarea Centrului Cultural ART4All și a canalelor social-media cu același nume ART4ALL, precum și a unui „Salon cu prieteni„ un loc mic ca spațiu, dar sperăm noi, generos și îndestulător ca lumină a sufletelor iubitoare de artă și frumos oriunde s-ar afla ele 

Prin micul său efort încearcă să redea câte ceva din bucuria de a crea și admira artele în tot ce au ele mai frumos.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută