Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 11/01/2024
Junior Film

CAY Films lansează în cinematografele din România animația “Chiar super!”

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii CAY Films lansează în cinematografele din România animația “Chiar super!” Share CAY Films lansează în cinematografele din România animația “Chiar super!”
CAY Films lansează în cinematografele din România animația "Chiar super!"


CAY Films lansează în cinematografele din România animația “Chiar super!”

Anul acesta, avem un nou supererou în oraș!

În data de 12 ianuarie 2024, CAY Films lansează pe marile ecrane din România animația norvegiană Just Super / Chiar super!

Noua producție de la regizorul filmului Căpitanul Colți-de-sabie și diamantul fermecat propune o aventură pentru întreaga familie care dezbate dacă trebuie să fii „super” ca să obții apreciere sau dacă este suficient să fii doar tu însuți, cel imperfect. Filmul va rula în 85 de cinematografe din țară, dintr-un total de 50 de orașe. Va putea fi vizionat atât dublat sau subtitrat în română, cât și dublat în maghiară într-o selecție de cinematografe.

După premiera internațională în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin 2023 în cadrul căruia a fost nominalizat la Ursul de Cristal pentru Cel mai bun film și avanpremiera națională de la Animest București, filmul ajunge pe marile ecranele din România chiar la începutul noului an, propunându-și să facă publicul să reflecte asupra propriilor superputeri. Chiar super urmărește un concept narativ original, introducând un nou supererou: Super Leul, marele protector al unui orășel de lângă fiorduri.

CAY Films lansează în cinematografele din România animația "Chiar super!"

Animația spune povestea lui Hedvig, o puștoaică de 11 ani pasionată de gaming care trece prin schimbări spectaculoase când este nevoită să-și înlocuiască tatăl în rolul de supererou al orașului mult mai devreme decât se aștepta. Cea care o va ajuta pe Hedvig să facă față situației și să găsească o soluție care să-i dea încredere în forțele sale este bunica fetei. Împreună, cele două vor face o echipă care va duce mai departe moștenirea familiei.

Rasmus A. Sivertsen este unul dintre cei mai prolifici regizori și animatori scandinavi, cu filme prezentate în competiție la Annecy, Berlinale, Shanghai, Giffoni și multe altele. Despre Chiar Super declară: „Am vrut să fac ceva diferit prin alegerea genului cu supereroi. Am combinat acțiunile exagerate și dinamismul cu realismul nordic, ancorat pe pământ. Am vrut să fac o poveste de suflet, amuzantă și un spectaculos film cu supereroi pentru întreaga familie. Hedvig nu are abilități pentru a deveni supererou, ci din contră, este mioapă și neîndemânatică. Pe parcursul poveștii, ea trebuie să își găsească propria cale pentru a deveni un supererou… sau poate nici nu trebuie să fie atât de super, până la urmă?”.

CAY Films lansează în cinematografele din România animația "Chiar super!"

Filmul abordează subiecte contemporane, precum modul în care copiii fac față așteptărilor mari din partea părinților și împrejurimilor. Mulți copii simt presiunea de a căuta perfecțiunea în ei din partea societății, la școală, în familie sau printre prieteni. Astfel, Chiar super dezbate dacă trebuie să fii „super” sau este suficient să fii doar tu însuți. Tehnica de animație utilizată susține abordarea acestor teme prin posibilitatea de a fi jucăușă și satirică.

„Această poveste captivantă, cu-adevărat distractivă, îndeamnă la reflecție întreaga familie. Cred că mesajul nostru de bază, care este Nu trebuie să fii un supererou pentru a fi super!, nu poate fi repetat îndeajuns în societatea noastră competitivă și axată pe performanță”, susține Åshild Ramborg, unul dintre producătorii filmului.

Trailer dublat în română: 

Filmul este distribuit în România de CAY Films, companie care urmărește două direcții principale: producții contemporane dedicate cinefililor și filme concepute pentru publicul tânăr sau întreaga familie. Filmele din cea de-a doua categorie, filtrate prin lentila sub-brandului dedicat YAY Films, aduc pe marile ecrane atât titluri mainstream sau îndelung căutate, cât și animații arthouse menite să dezvolte cultura cinematografică și limbajul vizual sau emoțional al celor mici.

CAY Films lansează în cinematografele din România animația "Chiar super!"

Printre titlurile distribuite până acum pentru publicul tânăr se numără Aventurile lui Pil, Academia Iepurașilor – Paștele e în Pericol, Icar, Bărzoiul Richard se întoarce – Secretul marelui giuvaier, Flecăreții – Aventuri cu Pettson și Findus, Patrula Junglei: Turul lumii, Argonauții: Povești șoricești, Fantoma din Canterville, Titina și Crăciunul pe strada Cizmarului.

Urmărește CAY Films pe:

Facebook | Instagram | Youtube | TikTok

Urmărește YAY Films pe:

Facebook | Instagram | Youtube

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută