Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/01/2024
Muzică

Chansons D’Amour – concert de duete de dragoste în premieră pe 3 februarie la Sala Dalles

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Chansons D’Amour – concert de duete de dragoste în premieră pe 3 februarie la Sala Dalles Share Chansons D’Amour – concert de duete de dragoste în premieră pe 3 februarie la Sala Dalles
Chansons D’Amour – concert de duete de dragoste în premieră pe 3 februarie la Sala Dalles


Chansons D’Amour – concert de duete de dragoste în premieră pe 3 februarie la Sala Dalles

Luna iubirii începe la Sala Dalles în acorduri romantice, cu Chansons D’Amour: cele mai vibrante poveşti de dragoste şi momentele de maximă intensitate sentimentală din lirica universală şi din repertoriul pop-opera vor fi celebrate în acest eveniment în care se contopesc rafinamentul, pasiunea şi emoţia.

Deschizători de drumuri printre refrenele ce fac inimile să tresară, vor fi tenorul Ștefan von Korch  și soprana Cristina Maria Oltean, două voci selecte ale liricii autohtone, solişti cu apariţii frecvente pe scenele Operelor şi Filarmonicilor naţionale.

Potrivit tenorului Ştefan von Korch, “Chansons D’Amour, un concept prezentat în premieră naţională, într-o atmosferă caldă, învăluitoare, prielnică celor îndrăgostiţi, de muzică dar şi de persoana de lângă. Concertul va însemna fragmente muzicale celebre din opere şi operete, dar şi melodii foarte cunoscute interpretate în manieră de café concert, într-un melanj la fel de ameţitor ca o poveste de dragoste.”

Chansons D’Amour – concert de duete de dragoste în premieră pe 3 februarie la Sala Dalles
Stefan von Korch

Spectatorii vor rezona cu ample acorduri de operă şi încântătoare pasaje de operetă. Duete ca “Te iubesc, draga mea” sau secvenţe solistice romantice, precum “Una furtiva lagrima”, binecunoscuta “Te voi răpi la Noapte” din opereta Marco Pollo, celebra “Com’é Gentil” din Don Pasquale sau “Ah, leve toi, soleil” – aria lui Romeo din opera Romeo şi Julieta,  vor fi câteva dintre reperele clasice ale unui program dedicat celui mai nobil sentiment – dragostea – şi eternei inspiraţii – femeia.

Până la întâlnirea cu publicul bucureştean, tenorul Ştefan von Korch revine în 13 şi 14 ianuarie 2024 pe scena Operei din Iaşi, în spumosul rol Camille de Jollidon, din Văduva veselă 2.0 [4] regizată de Andrei Șerban, rol în care a fost aplaudat şi în capitală, în cadrul Bucharest Opera Festival.

Iar în decursul lui 2023 tenorul a făcut să vibreze inimile spectatorilor cu interpretări magistrale ale partiturii specifice vocii sale din Carmina Burana [5], pentru care este considerat un etalon şi a fost singurul solist român într-un turneu de 27 de oraşe în China, ce a trecut orin săli celebre precum Zhuhai Opera House, Nanjing Poly Grand Theatre, Shengyang Grand Theatre sau Shanxi Poly Grand Theatre.

Alte repere din cariera sa includ roluri de marcă în opere şi operete prezentate pe cele mai mari scene din România: “Bărbierul din Sevilla”, “Elixirul dragostei” şi “Falstaff” (Opera Naţională Bucureşti), “Rigoletto,” “Văduva veselă” şi “Văduva veselă 2.0” (Opera Naţională din Iaşi), “I Puritani” (premieră naţională) “Rigoletto” şi “Bărbierul din Sevilla” (Opera Română Cluj-Napoca) şi altele.

Chansons D’Amour – concert de duete de dragoste în premieră pe 3 februarie la Sala Dalles
Cristina Oltean

La rândul său, soprana Cristina Maria Oltean a stârnit ovații în cea mai recentă stagiune a Operei Naționale București în Violettei Valery din La Traviata, iar numele său se leagă de multe alte roluri din lucrări celebre: Gilda din “Rigoletto”, Lucia din “Lucia di Lammermoor”, Donna Anna din “Don Giovanni”, Susanna din “Nunta lui Figaro”, Musetta din “La Bohème”, Adina din “Elixirul dragostei.”

În anotimpul iubirii cei doi îşi dau întâlnire pe scena Sălii Dalles pentru a dărui publicului cele mai cunoscute duete de dragoste din lirica mondială, dar și piese celebre, din sfera pop-opera, ce vor fi mai strălucitoare ca oricând în variante orchestrale adecvate pentru café concert. Biletele pentru evenimentul programat pe 3 februarie se găsesc pe Tickestsore.ro

Spectatorii ce îşi doresc să aibă acces şi dincolo de cortină, vor putea beneficia de bilete VIP. Acestea vor fi puse în vânzare în număr limitat şi vor include o experienţă complementară ce va conferi întregii seri un plus de emoţie. Posesorii biletelor VIP vor avea şansa să pătrundă în universul de dincolo de scenă, într-o întâlnire personală cu soliştii. Iar pentru a păstra vie această amintire, deţinătorii de bilete VIP vor fi fotografiați în compania soliştilor şi va primi un print suvenir semnat şi dedicat.

Chansons D’Amour – concert de duete de dragoste în premieră pe 3 februarie la Sala Dalles

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută