Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/01/2024
Artă & Cultură

Ce expoziții poți vizita zilele acestea la Muzeul Național Brukenthal?

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Ce expoziții poți vizita zilele acestea la Muzeul Național Brukenthal? Share Ce expoziții poți vizita zilele acestea la Muzeul Național Brukenthal?


Pe lângă expozițiile permanente ale Muzeului, în această perioadă, la Muzeul Național Brukenthal pot fi vizitate mai multe expoziții temporare.

1. Îmblânzirea iluziilor. Ilustrații răzvrătite pentru poeme contemporane

Proiectul se concentrează în jurul unei serii de desene realizate de Andrea Bernath pentru poeme semnate de Ovidiu Baron. Cei doi protagoniști ai proiectului au debutat în această formulă în urmă cu doi ani, în cadrul Festivalului Astra Poetic, ajungând la finele acestui an și pe simezele Muzeului de Artă Contemporană din Sibiu. Poezia și artele vizuale, medii de exprimare ce rareori își dau răgaz să se întrepătrundă voit, devin pentru cei doi pretexte pentru a experimenta capacitatea imaginii, de a cuprinde atât mental, cât și vizual un discurs narativ.

DETALII

2. Culorile în natură

Cromatica mediului înconjurător adunată la un loc în expoziția temporară ‘Culorile naturii’, este o sursă de informare asupra gamei policrome oferită de patrimoniul Muzeului de Istorie Naturală din Sibiu. Expoziția abordează perspective multiple asupra naturii, chimiei și fizicii de-a lungul spectrului vizibil de culori. Vizitatori au posibilitatea de a admira și compara diferite nuanțe de culoare formate ca fenomene naturale.

DETALII

3. Fenomenul Pitești. Adevărata față a comunismului în România

Expoziția itinerantă este bilingvă (română/engleză) și conține, pe lângă informații despre Fenomenul Pitești și cronologia represiunii din penitenciarul Pitești, obiecte originale din sistemul penitenciar comunist – mobilier de celulă, zeghe (uniforma deținuților), dar și fișe matricole penale, cărți poștale trimise de deținuții politic familiilor și fotografii inedite. În plus, curatorii au pregătit o secțiune specială dedicată sibienilor care au trecut prin violențele de la Pitești, dar și o zonă dedicată unde vizitatorii pot împărtăși gândurile și impresiile lor.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută