Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 02/01/2024
Film

PREMIERĂ | „Night Swim”: Vedeta horror a lunii ianuarie

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii PREMIERĂ | „Night Swim”: Vedeta horror a lunii ianuarie Share PREMIERĂ | „Night Swim”: Vedeta horror a lunii ianuarie
Night swim ape blestemate


„Night Swim”: Vedeta horror a lunii ianuarie

Night Swim / Ape blestemate, cel mai recent thriller horror produs de Blumhouse și cineastul-cult James Wan (The Conjuring, Saw, Annabelle, The Nun) este un film care promite să deschidă anul în forță pentru fanii genului horror.

Regizat de Bryce McGuire, în debutul său regizoral de lungmetraj, filmul va avea premiera în cinematografele din România în data de 5 ianuarie 2024.

Night Swim este bazat pe scurtmetrajul original al lui McGuire cu același nume, produs în urmă cu 10 ani, precum și pe experiențele personale ale acestuia. Crescând în Florida, un stat înconjurat de ocean, cu multe lacuri și zone umede, McGuire a dezvoltat o relație viscerală față de forțele nevăzute și potențialul periculos al apei.

Night swim ape blestemate
Bryce McGuire

Filmul îi are în rolurile principale pe Wyatt Russell, Kerry Condon, Amélie Hoeferle și Gavin Warren, drept o familie a cărei piscină din curtea din spate este bântuită.

Night Swim prezintă asemănări izbitoare cu un episod terifiant dintr-un îndrăgit show pentru copii din anii ’90.

Night swim ape blestemate

Creatura sinistră din film amintește de The Corpse, din episodul The Tale of the Dead Man’s Float al serialului Are You Afraid of the Dark?, având caracteristici scheletice similare. De asemenea, ambele creaturi își utilizează părul nu doar ca o extensie a corpului, său, ci ca pe un instrument viu și maleabil, ce poate fi folosit drept o armă letală. În timp ce ambele povești implică piscine abandonate și monștri însetați de sânge, Night Swim se distinge prin capacitatea adăugată a creaturii de a poseda oameni, făcând-o un antagonist mult mai puternic.

Night swim ape blestemate

Muzica filmului este compusă de Mark Korven, care a lucrat și la The Black Phone (2021), marca Blumhouse. McGuire a lăudat alegerea lui Korven, spunând că piesele din care este alcătuită coloana sonoră sunt prezente în toate playlisturile sale pe care le ascultă când scrie, incluzând melodii pop din anii ’80.

Night swim

Night Swim se anunță a fi o adăugare interesantă la genul horror, oferind o perspectivă nouă asupra unor teme clasice.

Cu o abordare proaspătă și o atenție sporită la detalii, filmul lui Bryce McGuire ar putea oferi spectatorilor o experiență de vizionare care combină elemente familiare cu un stil distinct.

Night swim ape blestemate

Night swim ape blestemate

Night swim ape blestemate

Fără a face promisiuni grandioase, Night Swim pare să fie o propunere demnă de luat în considerare pentru acest început de an, oferind o poveste intrigantă și momente extrem de tensionate, pline de suspans.

Text de DELIA MITRACHE | Premiere | Recomandări

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută