Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/12/2023
Junior Artă & Cultură / Teatru

PENTRU CEI MICI | Noi gânduri pentru anul 2024 la Teatrul Ion Creangă

Diana Parpalea De Diana Parpalea
Comentarii PENTRU CEI MICI | Noi gânduri pentru anul 2024 la Teatrul Ion Creangă Share PENTRU CEI MICI | Noi gânduri pentru anul 2024 la Teatrul Ion Creangă
Noi gânduri pentru anul 2024 la Teatrul Ion Creangă


Noi gânduri pentru anul 2024 la Teatrul Ion Creangă

Noul an continuă la Teatrul Ion Creangă cu poveștile acestei stagiuni, începute încă din toamnă.

Până acum a avut loc cea de-a XV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești”, dar și premiera spectacolului „Aventurile lui Săgeată”. În anul 2024 urmează la Teatrul Ion Creangă patru evenimente culturale pentru întreaga familie și cel puțin alte trei premiere.

Luna ianuarie, încă din anul 2015, este dedicată celor mai mici spectatori, cu vârsta cuprinsă între câteva luni și 6 ani.

Evenimentul „TIC PITIC – Zilele Small size” va fi organizat în ultimul weekend al lunii: 26-28 ianuarie 2024, atât în România, la Teatrul Ion Creangă, cât și concomitent în peste 20 de orașe din Europa. De data aceasta, ediția cu numărul zece va fi una aniversară, iar în cadrul programului vor fi invitate trupe și companii de teatru din străinătate pentru a da „timp și spațiu pentru cei mici” împreună.

Următoarea aniversare la TIC va avea loc în luna martie, când vom sărbători din nou personalitatea al cărei nume îl purtăm – Ion Creangă.

Încă din stagiunea trecută am creat un eveniment dedicat acestuia, iar ediția a doua a „Lunii lui Ion Creangă” va fi marcată cu și mai multe proiecte tematice. Unul dintre ele va fi premiera spectacolului „Amintiri din copilărie”, o dramatizare și adaptare după Ion Creangă, imaginată și pusă în scenă de Dan Tudor. Toată luna va decurge cu multe alte spectacole după poveștile autorului, dar și ateliere pentru copii.

Motivele de sărbătoare continuă, iar pe 4 mai vor fi celebrați 59 de ani de la înființarea Teatrului Ion Creangă.

Va avea loc un eveniment special, pe care-l vom petrece cu cei mai buni prieteni TIC – copiii. Apoi, înainte de marea vacanță de vară, începând cu data de 1 iunie și până la finalul lunii, distracția va începe cu Stagiunea estivală VăraTIC, ediția a VI-a. Va fi un eveniment cu povești, jocuri în aer liber și multe, multe momente frumoase, transformate în amintiri de familie.

Noi gânduri pentru anul 2024 la Teatrul Ion Creangă

De-a lungul stagiunii, în repertoriul Teatrului Ion Creangă urmează să intre alte două spectacole cu povești ale copilăriei: „Albă-ca-Zăpada și cei șapte pitici” și „Peter Pan”.

Am pregătit povești senzoriale și pentru cei mai mici pitici, însă urmează să le anunțăm pe parcursul anului viitor.

Nu în ultimul rând, echipa TIC pregătește deja și cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești”, în perioada 5 – 13 octombrie 2024.

Text de DIANA PARPALEA | Junior | Teatru

Informații despre activitatea Teatrului și programul spectacolelor puteți afla pe site-ul teatrulioncreanga.ro.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută