Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/12/2023
Lifestyle Viața Orașului / Povești din București

POVEŞTI DIN BUCUREŞTI | “Garden of Lights” – Grădina Botanică, transformată în tărâm de basm 

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii POVEŞTI DIN BUCUREŞTI | “Garden of Lights” – Grădina Botanică, transformată în tărâm de basm  Share POVEŞTI DIN BUCUREŞTI | “Garden of Lights” – Grădina Botanică, transformată în tărâm de basm 
Garden of lights bucuresti gradina botanica


“Garden of Lights” – Grădina Botanică, transformată în tărâm de basm 

Expoziția multimedia „Garden of Lights” cu tema „Alice în Țara Minunilor”, găzduită de Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universității din București, și-a deschis porțile la începutul lunii noiembrie, oferind vizitatorilor o incursiune captivantă într-o lume de basm și o întâlnire uimitoare între poveste, tehnologie și creativitate.

Expoziția va rămâne deschisă publicului până pe 3 martie 2024.

În tot acest interval, vizitatorii pot admira și interacționa cu diferite forme de artă luminoasă și se pot întâlni cu elemente și personaje din lumea magică a lui C.S. Lewis, cum ar fi Alice, iepurele, pisica de Cheshire, omida, petrecerea cu ceai a pălărierului și, bineînțeles, castelul reginei de Cupă.

Expoziția este deschisă începând cu ora 16.00, inclusiv în weekend și de sărbători, pentru că, în mod evident, cel mai bun moment pentru a o vizita este când întunericul pune în evidență efectele luminii și creează o atmosferă misterioasă și romantică.

Am vrut să aflăm mai multe despre această expoziție inedită, așa că am stat un pic de vorbă cu Irina Segarceanu – PR Specialist Republika, reprezentant Wonderful Lighting în România pe partea de comunicare.

Garden of lights bucuresti gradina botanica

Povestiți-ne un pic despre compania care organizează Garden of Lights și cum a ajuns în România. 

Compania Wonderful Lighting are sediul în orașul Gdynia din Polonia și oferă servicii de iluminat profesional pentru Crăciun și spectacole multimedia de lumină și sunet pentru municipalități, centre comerciale, hoteluri, restaurante, parcuri și grădini botanice.

Datorită cooperării cu compania americană S4 Lights, are acces la produse RGB multimedia unice, cum ar fi Pixel Pines – brazi de Crăciun multimedia și multe alte produse de iluminat care sunt folosite pentru a crea spectacole de lumini impresionante.

S4 Lights a colaborat cu Disneyland, SeaWorld și Silver Dollar. Compania, cu sediul în Polonia, este prezentă pe piață din anul 2020 și a organizat prima expoziție de lumini în Cracovia, în parcul Stanisław Lem Garden of Experiments, expoziție care a atras un număr record de vizitatori.

Au urmat doi ani în care compania a organizat grădini de lumină care au atras în jur de 150.000 de vizitatori pe zi.

În total 1,2 milioane de oameni au vizitat expozițiile organizate în diverse orașe.

Garden of lights bucuresti gradina botanica

În acest sezon, am decis să ne aventurăm pe piețele externe. A fost o provocare, deoarece a trebuit să îndeplinim o serie de cerințe și să participăm la o licitație organizată de Grădina Botanică, dar am reușit să câștigăm.

În alte orașe apelați la alte povești celebre, de ce ați ales Alice în Țara Minunilor pentru București? 

Alice în Țara Minunilor este o poveste binecunoscută, atemporală, care atinge inima tuturor, indiferent de vârstă. Grădina Botanică este locul perfect pentru a fi transformat în Țara Minunilor.

Garden of lights bucuresti gradina botanica

Spuneți-ne un lucru mai puțin știut despre expoziția voastră din București. 

Cel mai lung tunel luminat din Europa este amenajat în cadrul expoziției. Acesta are 200 de metri lungime și 320.000 de leduri.

De ce ați optat pentru Grădina Botanică și nu pentru un alt loc din oraș? 

Grădina Botanică are o infrastructură minunată și copaci frumoși pentru decorat. Poate fi ușor transformată într-un tărâm plin de magie și mister. Experiențele vizitatorilor din timpul turului contează foarte mult, iar locul pe care îl transformăm în expoziție joacă un rol semnificativ.

Garden of lights bucuresti gradina botanica

Cum arată Garden of Lights – Alice în Țara Minunilor în cifre? 

Avem peste 30 de instalații luminoase, inclusiv 6 instalații multimedia unice în Europa (fântâni, viță de vie, pixel pine tree, câmp de lumini, flori, tunel multimedia).

În plus, în special pentru cei mai tineri vizitatori (și nu numai), am proiectat un loc de joacă care este extrem de popular. Numărul total de puncte de lumină LED este de peste un milion.

Garden of lights bucuresti gradina botanica

Povestiți-ne pe scurt și despre expozițiile din Riga, Budapesta și Belgrad… 

Suntem în aceste locații pentru prima dată. La Riga, am creat o expoziție cu tema Albă ca Zăpada, iar la Belgrad și Budapesta – Alice în Țara Minunilor.

Cea mai importantă lecție pe care ați învățat-o din perioada de activitate?

Că într-adevăr nu există lucruri imposibile și imaginația nu cunoaște limite.

Ce planuri aveți pentru Garden of Lights pentru 2024? 

Investigăm mai multe opțiuni, dar cu siguranță vom fi din nou prezenți la București. 

Interviu de GRUIA DRAGOMIR | Povești din București

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută