Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/12/2023
Artă & Cultură

După ziua gratuită dedicată pensionarilor, Muzeul Brukenthal va introduce din 2024 o zi gratuită pe lună doar pentru sibieni

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii După ziua gratuită dedicată pensionarilor, Muzeul Brukenthal va introduce din 2024 o zi gratuită pe lună doar pentru sibieni Share După ziua gratuită dedicată pensionarilor, Muzeul Brukenthal va introduce din 2024 o zi gratuită pe lună doar pentru sibieni


Sibienii nu vor mai fi nevoiți să se înghesuie în Noaptea Muzeelor pentru a vizita expozițiile Muzeului Național Brukental (MNB), deoarece aceștia vor putea vizita instituția culturală gratuit câte o zi în fiecare lună. Accesul se va face cel mai probabil cu buletinul. Anunțul a fost făcut de managerul interimar al MNB, Alexandru Chituță.

„Ieri am avut ședința Consiliului de administrație, care este alcătuit jumătate din membrii muzeului, jumătate din membrii Parohiei evanghelice din Sibiu. În decembrie 2022 am hotărât ca prima zi de joi din fiecare lună la MNB – nu doar la Palat, dar și la toate celelalte muzee – să fie dedicată seniorilor, care a mers foarte bine. Am avut câteva sute de pensionari în fiecare lună.

" "

Acum am revenit la ideea pe care am avut-o inițial – de a ne adresa mai mult comunității.

Chiar dacă MNB este o instituție subvenționată și în subordinea Ministerului Culturii, MNB este în Sibiu. De anul viitor, în prima joi din fiecare lună va fi intrare gratuită pentru toți sibienii. Pe bază de buletin, va intra gratuit. Sibienii pot să nu se mai îngrămădească de Noaptea Muzeelor”, a anunțat Alecandru Chituță, vineri, 8 decembrie, într-o conferință de presă.

Acesta a precizat că în continuare vor fi menținute gratuitățile și cu ocazia ziellor Palatului, 1 Decembrie, 1 Iunie.

De precizat că accesul va fi gratuit în prima zi de joi în toate secțiile muzeului, precum și în toate muzeele care fac parte din structura MNB, nu doar la Palatul Brukenthal.

Notă. De gratuitate vor beneficia cei care locuiesc în municipiul Sibiu, inclusiv cei care au viză de flotant în oraș, precizează managerul interimar al Muzeului Național Brukenthal.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută