Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/12/2023
Junior Artă & Cultură / Teatru

PREMIERĂ | Puck ne spune o poveste în această iarnă, la TIC

Diana Parpalea De Diana Parpalea
Comentarii PREMIERĂ | Puck ne spune o poveste în această iarnă, la TIC Share PREMIERĂ | Puck ne spune o poveste în această iarnă, la TIC
Puck Visul unei nopti de vara Teatrul Ion Creanga TIC cover


Puck ne spune o poveste în această iarnă, la TIC

Vă sună cumva cunoscut numele Puck? Dar despre marii zei ai naturii – Titania și Oberon ați auzit?

Ei vin în decembrie să pună în scenă la Teatrul Ion Creangă o poveste despre care poate ați auzit, dar pe care o veți descoperi cu totul și cu totul altfel – „Visul unei nopți de vară”, inspirată după textul lui William Shakespeare. 

Spectacolul „Visul unei nopți de vară” este regizat și adaptat de Traian Șoimu.

Acesta le propune copiilor cu vârsta peste 6 ani, dar și părinților acestora o nouă imagine a universului lui Shakespeare. Așa cum ne-am obișnuit în cazul acestui autor, metateatralitatea va fi prezentă în acest spectacol, doar că, sub o altă formă.

De această dată, povestea tinerilor îndrăgostiți care nu pot fi împreună și a meșterilor artiști este spusă de către compania de teatru a Titaniei, Oberon și Puck. Astfel, tot spectacolul este controlat de cel din urmă, iar destinul ființelor umane este ghidat de acțiunile zeilor.

Puck Visul unei nopti de vara Teatrul Ion Creanga TIC

Puck va fi cu siguranță personajul principal de a cărui naivitate vă veți amuza și pe care cu siguranță îl veți îndrăgi până la final. 

În altă ordine de idei, celelalte personaje își vor păstra nota de autenticitate necesară în montarea unui text de asemenea anvergură.

În continuare vom putea conta pe entuziasmul lui Fundulea în a-și dovedi talentul actoricesc, dar și a scenelor meșterilor, atât de pline de umor.

Puck Visul unei nopti de vara Teatrul Ion Creanga TIC cover

Regizorul spectacolului ne povestește mai multe despre gândurile care au stat în spatele poveștii: 

„Spectacol propus este unul de tip matrioska, în care avem teatru în teatru în teatru. Mi-am închipuit cum ar fi ca Titania și Oberon să controleze destinele personajelor din lumea oamenilor încă de la început, în mod voit, nu doar întâmplător.

Astfel, ei vor crea lumea „Visului unei nopți de vară” precum ar fi realitatea noastră de azi. Este o mutare a accentului de atenție, nu mai avem ideea de ființe supranaturale, decât dacă sunt privite din lumea muritorilor. În altă ordine de idei, vreau să le transmit copiilor ideea de liber arbitru.

Știu că este o provocare ca ei să înțeleagă acest lucru, însă în momentul în care tot universul Titaniei și a lui Oberon va fi descoperit de către meșterii artiști, copiii vor înțelege ideea de eliberare și libertatea pe care omul o poate căpăta prin artă, muzică sau teatru.” 

Echipa de creație a spectacolului este formată din:

Oana Drăghici, scenografie; Radu Mihalache, muzică; Alina Petrică, coregrafie; Laura Pop, video design și Ana Cebotari, antrenor vocal.

Puck Visul unei nopti de vara Teatrul Ion Creanga TIC

Puck Visul unei nopti de vara Teatrul Ion Creanga TIC

Puck Visul unei nopti de vara Teatrul Ion Creanga TIC

Distribuția spectacolului este alcătuită din actorii Teatrului Ion Creangă:

Cristian Boeriu / Voicu Hetel, Alexandru Prica, Ani Crețu, Alexandra Velniciuc, Oliviu-Cristian Bughiu, Andreea Gaica, Cerasela Popescu, Ioana Ginghină, Marius Nănău, Ioana Bîndac, Ana Toda, Marius Boboc, Iulian Bălan, Eduard Petru Jighirgiu, Andreea Mera, Andra Mirescu, Tudor Morar și Ciprian Niculae. 

Text de Diana Parpalea | Junior | Teatru

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută